Štětina (TOP 09): Velvyslanec Ázerbajdžánu nepravdivě informoval sněmovnu

19.02.2013 20:04

Tisková zpráva senátora Jaromíra Štětiny k situaci kolem zemí Jižního Kavkazu.

Štětina (TOP 09): Velvyslanec Ázerbajdžánu nepravdivě informoval sněmovnu
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaromír Štětina

Velvyslanec Ázerbajdžánu pan Tahir Taghizade nepravdivě informoval zahraniční výbor Poslanecké sněmovny o tom, že v roce 1992  v době karabašské války arménské jednotky  brutálním způsobem usmrtily několik set bezbranných civilistů. Na základě této informace přijal zahraniční výbor PSP 7. února 2013 usnesení, v němž tento údajný arménský masakr odsuzuje. Senátor Štětina, který v té době v Chodžaly a ve Stepanakertu jako novinář dlouhodobě pobýval, vyvrací tvrzení ázerbajdžánského velvyslance a informoval o tom předsedkyni Poslanecké sněmovny paní Miroslavu Němcovou.

 Senátor Štětina zdůrazňuje, že usnesení zahraničního výboru PS nepřispívá k vyváženým a korektním vztahům České republiky k zemím Jižního Kavkazu a přispívá k růstu napětí v této oblasti. Senátor Štětina doporučuje, aby toto usnesení, o kterém již  zahraniční výbor PSP hlasoval, které však dosud oficiálně předseda zahraničního výboru nepodepsal, bylo anulováno.

 Ázerbajdžánský tisk a ministerstvo zahraničních věcí Ázerbajdžánu již dnes rozšířily zprávu, že Parlament České republiky jako jediný z parlamentů zemí EU odsoudil tzv. masakr v Chodžaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaromír Štětina

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…