Svobodní poslancům: Odmítněte půjčku 38 miliard na eurozónu

25.01.2012 17:05

Svobodní odsuzují rozhodnutí české vlády poslat na eurozónu skrze Mezinárodní měnový fond 1,5 mld eur (38 miliard korun) z devizových rezerv.

Svobodní poslancům: Odmítněte půjčku 38 miliard na eurozónu
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Vláda informovala, že poskytne České národní bance záruku, že peníze vyplatí v případě, že půjčka nebude ze strany MMF řádně splacena. Není tedy pravda, že půjčka je „jen z devizových rezerv“ a nemá dopad na veřejné finance. Má přímý dopad na veřejné finance.

Na poskytnutí záruky vláda potřebuje souhlas parlamentu. Svobodní vyzývají poslance a senátory, aby odmítli vládní návrh zákona o poskytnutí záruky a tím zabránili poslání našich peněz na eurozónu.

Svobodní litují, že oproti předchozím vyjádřením premiéra Petra Nečase, vláda návrh schválila. Je nám líto předchozí podpory, kterou jsme v této věci Petru Nečasovi vyjadřovali.

Svobodní odsuzují argumentaci vlády, že máme morální povinnost eurozóně pomoci, když čerpáme evropské fondy. Vzdejme se raději evropských dotací, než abychom poslouchali takovéto falešné argumenty.

Dotace z EU jsou draze vykoupeny neustálým zdražováním v důsledku evropských směrnic. Jen náklady na evropské směrnice o podpoře biopaliv a obnovitelných zdrojů elektřiny stojí naše občany na 60 miliard korun ročně.

Petr Mach
předseda
www.svobodni.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…