Třešňáková (ČSSD): Pomohla i Nová Paka

01.04.2010 23:01

Krajští záchranáři začnou nově vyjíždět i z Nové Paky.

Třešňáková (ČSSD): Pomohla i Nová Paka

Nová Paka na Jičínsku se od 1. července stane dalším stanovištěm Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje.

Nová Paka na Jičínsku se od 1. července stane dalším stanovištěm Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Otevření novopackého střediska zdravotnické záchranné služby dnes schválili krajští radní. Rozšíření počtu středisek krajských záchranářů umožňuje zavádění nového setkávacího systému jejího provozu, který efektivně využívá zdravotnický personál.

Krajští záchranáři tak budou od léta sídlit už ve třinácti městech v kraji. „Rozšíření středisek krajské záchranky umožňuje restrukturalizace posádky v Jičíně a zavedení nového systému provozu. Se zajištěním prostor pro posádku zdravotníků v Nové Pace včetně jejich stavebních úprav pomohlo kraji město Nová Paka," sdělila Jana Třešňáková, radní odpovědná za oblast zdravotnictví.

Setkávací systém znamená rychlejší a efektivnější pomoc vážně nemocným pacientům, ke kterým vyjíždí sanitky záchranné služby. V současné době se osvědčuje na Hradecku a zavádí se na Jičínsku. Do roku 2011 se „setkávací" systém rozšíří na celý kraj. V současné době funguje například v Praze, v kraji Vysočina či v jižních Čechách. O jeho zavedení uvažují i další regiony.

Imrich Dioszegi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…