Vlček (ČSSD): Má návštěva Chorvatska

01.04.2010 9:31

V rámci své oficiální návštěvy jsem se setkal s prezidentem Chorvatské republiky.

Vlček (ČSSD): Má návštěva Chorvatska

Ve dnech 28. - 30. března 2010 jsem navštívil Chorvatsko. Jednal jsem zde se svým protějškem, předsedou chorvatského parlamentu Lukou Bebićem. V rámci své oficiální návštěvy se rovněž setkal s prezidentem Chorvatské republiky Ivem Josipovićem, premiérkou Jadrankou Kosorovou a místopředsedkyní chorvatského parlamentu a předsedkyní skupiny česko-chorvatského přátelství Zdenkou Čuhnilovou.

Česká delegace podpořila vstup Chorvatska do Evropské unie a seznámila se se stavem přístupových jednání. Při všech setkáních zaznělo, že vzájemné vztahy jsou vynikající a bez problémů. Svému chorvatskému protějšku Bebićovi jsem nabídl předávání zkušeností z práce Sněmovny v období přístupových jednání a implementace legislativy EU. Vyzdvihl jsem nezbytnost komunikace národních parlamentů EU, což se bude týkat i chorvatského parlamentu, protože Chorvatsko bude přijato v době, kdy se bude již realizovat Lisabonská smlouva.

Více: Vlček (ČSSD): Politické kluby dodržely klid zbraní

Česká delegace se také setkala s vedoucími představiteli České besedy v Záhřebu, která v Chorvatsku působí od roku 1874. Šesti z nich jsem předal pamětní medaile a ocenil tak jejich aktivní činnost při rozvoji tradic, školství a kultury, jakož i českého jazyka. Zapsal jsem se do Pamětní knihy a zhlédl ukázky vystoupení krajanských souborů.

Dnes delegace odlétá do Tirany, kde se setká s předsedkyní Parlamentu Albánské republiky Jozefinou Topalli, prezidentem Albánské republiky Bamirem Topim a předsedou vlády Sali Berishou.

V české delegaci jsou dále místopředseda Sněmovny Jan Kasal (KDU-ČSL) a poslanci Jan Hanuš (KDU-ČSL), Karel Šplíchal (ČSSD) a Pavel Kováčik (KSČM).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloslavvlcek.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.