Vostrá: Paní ministryně, měli by v zahraničí pochopení pro Vaši „profesionalitu“?

15.02.2013 21:40

Vyjádření k iformacím o zpožděném vyplácení dávek.

Vostrá: Paní ministryně, měli by v zahraničí pochopení pro Vaši „profesionalitu“?
Foto: KSČM
Popisek: Miloslava Vostrá

Tak jsme to  zase nestihli, mohlo by si říct ministerstvo práce a sociálních věcí, jenže jak k tomu přijdou třeba rodiče, kterým nepřišly včas rodičovské dávky? Možná by bylo dobré zavést jednoduchou metodu, nedostanou-li občané své dávky včas, ministerští úředníci a jejich podřízení na tom budou stejně a s nimi i instituce, které se na tomto faux pas podílejí. Nezaplatí-li včas občan jakýkoli poplatek, je vždy rychle penalizován, tudíž i toto by mohlo být řešení. Jenže všechny tyto sankce nezmírní utrpení těch, kteří dnes žijí od výplaty k výplatě, ať už díky ztrátě pracovních příležitostí, kdy nezaměstnanost u nás dosáhla maxima za posledních pár let a neustále stoupá. Rodiče mnohdy pečují o děti, které nemohou být zařazeny do mateřských či základních škol a opravdu hledají každou korunu v přesně rozplánovaném platebním kalendáři pro svoji rodinu. Jsou věci, které nesnesou odklad a tato anabáze s vyplácením sociálních dávek pomalu a jistě připomíná Kocourkov. Představitelé ministerstva práce a sociálních věcí slibují, občané prosí, nadávají a výsledek se rovná nule.

Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…