Vysloužil: Hromadná doprava ve Středočeském kraji zkolabuje

14.05.2012 11:40

Destruktivní politika hejtmana Ratha má další fatální dopady nejen na Středočechy, ale také na Pražany.

Vysloužil: Hromadná doprava ve Středočeském kraji zkolabuje
Foto: Archiv
Popisek: Poslanec Radim Vysloužil

V posledních dvou letech hejtman Středočeského kraje úmyslně likviduje hromadnou dopravu v tomto kraji. Na začátku minulého roku na poslední chvíli informoval dotčené obce, které autobusové linky a spoje chce během pár dní zrušit. Vzbouření starostové hájili zájmy svých občanů, ale na gubernátora Ratha to nemělo žádný vliv. Spíše naopak. Rozhodl se systematicky likvidovat hromadnou dopravu, na které jsou denně závislí desetitisíce lidí, cestující do Prahy za prací.

Středočeský kraj vypověděl smlouvu se společností ROPID, která zajišťuje pražskou a příměstskou dopravu ve Středočeském kraji. To bude mít za následek kolaps celé dopravy. Kolaps hromadné dopravy bude mít za následek zvýšení silniční dopravy lidmi, kteří se budou chtít dostat do zaměstnání. Výsledkem mohou být kolony a zvýšení množství dopravních nehod v Praze a v jejím nejbližším okolí. Nemluvě o zvýšení exhalací pro všechny občany (vyhlášení smogové situace).

Společná hromadná doprava v hlavním městě a ve Středočeském kraji je cesta správným směrem. Příkladem může být pro nás Švýcarsko, které má efektivní systém dopravy. „Jízdní řády musí být sestaveny tak, aby spoje na sebe plynule navazovaly, což se dnes neděje a trpí tím opět Středočeši. Určitě by každý uvítal, kdyby na jednu jízdenku jel například z Benešova až na Václavské náměstí bez zbytečného čekání při přestupech,“ dodává Radim Vysloužil.

Kvalitní dopravní spojení do Prahy pomůže Středočeskému kraji. Má za výsledek snížení nezaměstnanosti, zvýšení návštěvnosti středočeských rekreačních oblastí a snižuje automobilovou dopravu na silnicích.

Radim Vysloužil, poslanec Parlamentu ČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…