Londýnský útok: Nový vývoj. A FOTO

23.03.2017 11:21

Z Londýna přichází aktualizované informace k teroristickému útoku. Vyšetřování je nicméně v plném proudu a policie stále neprozradila identitu útočníka. Zatím ani není jasné, jestli útočil sám, či měl komplice.

Londýnský útok: Nový vývoj. A FOTO
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Kolem včerejšího teroristického útoku stále existuje mnoho otazníků. Zatím je pouze jasné, že zemřelo pět osob. Mezi nimi policejní důstojník Keith Palmer a údajně také třiačtyřicetiletá španělská učitelka a matka dvou dětí Aysha Frade, jejíž fotografie se již dokonce objevila v médiích. Rodina Frade žije ve španělském městě Betanzos, jehož starosta smrt zdejší rodačky potvrdil britskému deníku The Guardian.

Největší záhadou stále zůstává identita útočníka, který byl bezprostředně po útoku usmrcen policisty. Média nejprve spekulovala o tom, že se jedná o známého muslimského radikála Abu Izzadeena alias Trevora Richarda Brookse, který se narodil jamajským rodičům v Londýně. Jeho bratr však tuto informaci v médiích vyvrátil, protože Abu Izzadeen údajně sedí ve vězení a nepohybuje se nyní na svobodě.

Identita atentátníka ještě odhalena nebyla, ovšem tvář ano

Zatím se tedy pouze ví, že terorista měl černou pleť a bradku. Vyšetřovatelé také pracují s verzí, že mohl mít ještě jednoho komplice, v posledních hodinách proběhlo zatýkání dalších podezřelých. „Spíš se přikláníme k verzi, že útočník jednal na vlastní pěst. Nicméně mohu potvrdit, že jsme v Londýně a Birminghamu v rámci vyšetřování zatkli dalších sedm podezřelých osob,“ uvedl Mark Rowley z Londýnské metropolitní policie pro média.

Právě Birmingham je považovaný ve Velké Británii za líheň teroristů. Jak uvedla před nedávnem média, deset procent všech usvědčených muslimských teroristů pochází právě z tohoto města. Ministerstvo obrany Velké Británie dále potvrdilo, že teroristický útok má spojitost s islamisty. Obětí je prozatím pět, ale jejich počet může v příštích hodinách narůst. Dalších devětadvacet zraněných je v péči lékařů a sedm z nich je ve vážném stavu.

Před několika okamžiky proběhla v britském parlamentu minuta ticha za oběti včerejšího útoku. Na Twitteru se mezitím opět hojně sdílí hashtag # WeAreNotAfraid (Nenecháme se zastrašit, pozn. redakce) a život v hlavním městě Velké Británie se začíná vracet do normálu. Pravděpodobnost dalšího útoku v příštích měsících je vysoká, stejně jako v Paříži, Berlíně a dalších metropolích evropských zemí s početnou muslimskou komunitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Teď úkoly pro Fica.“ Po volbách: Jde i o nás a Ukrajinu

10:43 „Teď úkoly pro Fica.“ Po volbách: Jde i o nás a Ukrajinu

Teď je na Robertu Ficovi, aby očistil slovenskou politiku od tlaků některých organizací, uvádí po ví…