Opencard budou ke slevám používat i soukromé firmy

20.04.2010 11:53

Pražští radní přemýšlí, jak využít kartu Opencard, která mezi Pražany nezískala přílišnou popularitu. Dohodli se tak se soukromými podniky.

Opencard budou ke slevám používat i soukromé firmy

Sourkomé firmy mohou začít poskytovat slevy na své služby majitelům karet Opencard. Již od úterý mohou firmy zažádat o zapojení do slevového programu a splní-li podmínky, magistrát s nimi podepíše smlouvu o spolupráci. O změně informoval mluvčí projektu Opencard Martin Opatrný. 

"Mezi kritéria, která musí firmy splnit, patří zejména podnikání v souladu s dobrými mravy a minimální výše poskytovaných slev sedm procent," popsal Opatrný a vysvětlil, že provozovny budou muset být také označeny logem slevového programu a musí jasně a srozumitelně informovat zákazníky o slevách i konečných cenách.

Hlavně kultura, sport a gastronomie

Opatrný řekl, že zahájení komerčního slevového programu se týká především oblasti kultury, sportu, gastronomie a dalších volnočasových aktivit.

"Další segmenty, jako například cestování, nákupy, auto-moto budou následovat. Postupný náběh jsme zvolili zejména kvůli přehlednosti poskytovaných slev," dodal náměstek primátora metropole Milan Richter (ODS).

Jestliže firma splní základní kritéria, bude zveřejněna v seznamu slev na webu Opencard, uvedl Opatrný. Podle něj by se první slevy mohly v obchodech objevit už na začátku května.

Pro držitele karty Opencard zatím platí od prvního dubna pětiprocentní sleva v zoo a v botanické zahradě, desetiprocentní slevu pak mohou zájemci využít v Muzeu hlavního města Prahy a dvacetiprocentní v Trojském zámku.

Více čtěte:

Svobodní: Opencard ať skončí

Nový šéf Opencard nemá v Praze žádné vazby

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soupis branců. Zbořil k tomu, co prošlo bez pozornosti

12:08 Soupis branců. Zbořil k tomu, co prošlo bez pozornosti

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA „V této souvislosti mne ale také zaujalo nadšení mladých lidí v některých evr…