Prolhaný podvodníček Moravec a hlupáci z ČT. Ti se zase předvedli, udeřil po summitu Trump–Kim velezkušený muž

13.06.2018 15:02

Česká veřejnoprávní média totálně selhala, zvou si stále stejné komentátory s „nižším intelektem“, vystupuje tam „prolhaný podvodníček Moravec“ a vytvářejí atmosféru strachu a volají po válce. Píše to bývalý elitní rozvědčík a diplomat Miroslav Polreich. Toho naštvalo, jakým způsobem ČT i veřejnoprávní rozhlas informují o vývoji situace ve věci KLDR a možné dohody s USA.

Prolhaný podvodníček Moravec a hlupáci z ČT. Ti se zase předvedli, udeřil po summitu Trump–Kim velezkušený muž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Polreich

Přestože se ještě před pár měsíci zdálo, že je svět na pokraji jaderné války mezi Spojenými státy a KLDR, situace se nakonec vyvinula zcela opačně a oba lídři se setkali, podepsali společnou dohodu a hodlají spolu komunikovat i nadále.

Miroslav Polreich se odkazuje na svou starší analýzu, publikovanou v uvedené vyhrocené době, kdy coby zkušený diplomat navrhoval smírná řešení. Uváděl tehdy, že i přes extrémně vyhrocená prohlášení jaderná válka nehrozí, neboť výroky nesměřují k problému jako takovému, ale cílí na omezenou část domácí veřejnosti.

Za jediné možné řešení tzv. korejské krize už v říjnu loňského roku doktor Polreich vnímal mírové rozhovory a dohody s tím, že existuje několik variant, na jakých úrovních a za čí pomoci by se vše mohlo uskutečnit.

Anketa

Je dobře, že se Donald J. Trump sešel s Kim Čong-unem?

96%
4%
hlasovalo: 4008 lidí

Současnou situaci, kdy se v Singapuru Donald Trump setkal s Kim Čong-unem, považuje Miroslav Polreich za naplnění svých prognóz. Nelíbí se mu ovšem přístup některých médií, hlavně pak veřejnoprávní televize a rozhlasu.

„Současná mediální atmosféra spíše advokuje a vítá konfliktní situace, dle staré zásady, že ve válce prvně umírá pravda a novináři jsou jejími hrobaři. I naše sdělovací prostředky se snažily zdůrazňovat atmosféru nepřátelství a jakýkoliv jiný přístup byl odmítán a nedán mu žádný prostor. To jenom opět svědčí o ‚svobodě‘ našich medií, kdy hlas objektivního přístupu musí být umlčován,“ píše nyní v textu pro ParlamentníListy.cz bývalý diplomat.

Česká televize podle něho využívá stále stejných komentátorů a analytiků, kteří mluví všichni stejně a všichni mylně. Názory těchto analytiků mají podle něho válečnický charakter. „Snaží se prohlubovat nepřátelství, fobii a šířit strach,“ má jasno Polreich.

„Zde je daleko větší a škodlivější pochybení nasměrované účelově přímo na mysl a ovlivňování posluchače nejenom k vytváření fobie, jeho osobní nejistoty, ale tím i jeho snadnějšího ovládání. Některé komentáře v ČT a přímá doporučení jsou zcela evidentně i v rozporu s právními ustanoveními. Vedení veřejnoprávní instituce tento přístup podporuje, a dalo by se uvést, i organizuje. A co je však závažnější, policejní i justiční orgány ho tolerují. Navíc ČT nemá vůbec zájem respektovat své hlavní úkoly veřejné služby, které jsou v poskytování objektivních, ověřených a ve svém celku vyvážených informací pro svobodné vytváření názorů, přispívání k právnímu vědomí obyvatel,“ uvádí.

Polreich dále kritizuje výběr těch, kteří danou problematiku na obrazovce divákům analyzovali. „Používá se téměř výlučně seznam řady vybraných komentátorů s jednoznačnými snadno definovatelnými proválečnickými komentáři, kteří se naštěstí vždy se svými závěry mýlí. Ať je to Romancov, Votápek, Pacner, Gabal, Klvaňa a další, známe je dobře, protože jsou na obrazovce opakovaně,“ píše Miroslav Polreich.

Dále rozvíjí svou opakovaně publikovanou úvahu o šíření rusofobie, na jejíž vlně prý Česká televize i Český rozhlas jedou. V současné situaci a ve světle kroků, jaké podniká prezident USA Donald Trump, je podle něho zřejmé, že rusofobie má v sobě skryté prvky antiamerikanismu. 

„To nejen předpokládá, ale i vynucuje vrátit veřejnoprávním médiím vyvážený přístup politického komentování a umožnit i kritiku těch, jejichž vlastní nižší intelekt (viz jejich komentáře) a zášť vedou k šíření nepřátelské atmosféry. Před námi skutečně stojí problém navrátit svobodu objektivního zpravodajství, kritický přístup a odmítnout systém „vyvolenců“ nebo prolhaného podvodníčka Moravce, který nám neustále propagoval neexistující záruky ve Smlouvě NATO. To může vyhovovat jen těm, kteří na médiích finančně parazitují a navíc chtějí šířit a udržovat atmosféru strachu. Po této stránce TV Barrandov nakročila správně, ale podstata problému, jak uvádíme výše, je však jinde,“ dodává někdejší elitní rozvědčík a diplomat Miroslav Polreich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Teď úkoly pro Fica.“ Po volbách: Jde i o nás a Ukrajinu

10:43 „Teď úkoly pro Fica.“ Po volbách: Jde i o nás a Ukrajinu

Teď je na Robertu Ficovi, aby očistil slovenskou politiku od tlaků některých organizací, uvádí po ví…