Umělci a politruci. Zdeněk Zbořil koncem roku přísně účtuje

21.12.2020 9:02 | Zprávy

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA Mohli bychom si všichni zapamatovat! „Nešaškovat před kamerami a veřejností, trochu se bát a nechat si poradit – a pak se sami ze své vůle rozhodnout,“ komentuje slova prezidenta na Primě v dnešním Rozjezdu politolog Zdeněk Zbořil, který hovoří o určité míře českého pokryteckého hrdinství i „cenové aroganci“. Sám nemá pochopení pro hospodskou rebelii. Přidává i velmi zajímavá slova k rozhovoru s předsedou Poslaneckého klubu TOP 09. „Miroslav Kalousek jako prezident zní dnes trochu dobrodružně, ale když se porozhlédneme po té bídě…“ K atmosféře nadcházejících svátků Zbořil vzkazuje: „Snad bude možné někoho obdarovat nejen symbolicky, ale tak, aby mu to bylo co platné.“

Umělci a politruci. Zdeněk Zbořil koncem roku přísně účtuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Zbořil

Moderátorka nedělní Partie televize Prima Terezie Tománková tentokrát ve vysílání přivítala exkluzivního hosta. Prezident Miloš Zeman na kameru uvedl, že podporuje nošení roušek, ale světlo na konci tunelu představuje „zřejmě až vakcína“. A pokud zabere, budeme z nejhoršího venku. „Nechám se sice očkovat, ale nebudu dělat žádnou šaškárnu s televizními kamerami. Počkám si, až projde první vlna očkování (zdravotníci), druhá vlna (záchranáři a policisté) a já se pak zařadím mezi všechny ostatní občany,“ uvedl prezident. Připustil, že má celoživotní strach „z jehly“.

„Věčným kritikům pana prezidenta se jeho vyjádření asi nebude zdát příliš ‚prezidentské‘. Už jsme si dávno zvykli na politickou tlachavost různých osobností i osůbek, které politikaří, a tak stále hledáme za vším něco jiného, než je řečeno, a toužíme po velkých slovech. Pan prezident to tentokrát řekl tak jasně, že bychom si to mohli všichni zapamatovat. Nešaškovat před kamerami a veřejností, trochu se bát a nechat si poradit – a pak se sami ze své vůle rozhodnout,“ komentuje politolog Zdeněk Zbořil.

Jenže bude informace, že se nechal prezident očkovat pro lidi významná? Motivuje lidi k tomu, aby se nechali očkovat? „Bude, nebude, co na tom v této chvíli! Člověk je mírou svých věcí. Jsoucích, že jsou, nejsoucích, že nejsou,“ říká politolog.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Daniela Černá



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To chce talent, Fialo. Po volebním výprasku Petr Holec bez milosti

0:06 To chce talent, Fialo. Po volebním výprasku Petr Holec bez milosti

Aby ve volbách tohoto typu tři strany koalice SPOLU prohrály s hnutím ANO takovým způsobem, to skute…