Vláda? Cikánský tábor, co vyletí do vzduchu, píše Doležal

05.10.2010 12:04

Bohumil Doležal zhodnotil pro agenturu Mediafax prvních sto dní kabinetu Petra Nečase. Vláda prý působí, jako že každou chvíli vyletí do vzduchu.

Vláda? Cikánský tábor, co vyletí do vzduchu, píše Doležal

Ministři za Věci veřejné nezvládají svoje resorty, ODS si dělá z kabinetu kůlničku na dříví a TOP 09 okopává koaličním partnerům kotníky, napsal mimo jiné Doležal. "Vláda těch 100 dnů působí, jako když každou chvíli vyletí do vzduchu. Kabinet je jako cikánský tábor, kde každý bojuje s každým," dodal vzápětí.

Hřebíček do rakve v podobě ABL

Údajně největší riziko pro kabinet představuje kauza sledovaní politiků agenturou ABL, kvůli ní prý může Nečasova vláda přijít o většinu. "I kdyby měli 199 poslanců, tak to nemůže dobře skončit. Tahle koalice je neudržitelná a nebezpečná," zdůraznil Doležal.

"Nečas dokáže udělat velký virvál, ale chybí mu schopnost držet koalici pohromadě. To stojí víc úsilí a vyžaduje to jistý um, než ji jenom štípat," zkritizoval komentátor současného premiéra. Také upozornil, že podle jeho názoru se TOP 09 ani Věci veřejné zatím nedokázaly dostatečně vyprofilovat. Ministři za VV navíc prý pouze dokázali, že své resorty nejsou schopni zvládnout.

Kalousek s knížetem akorát okopávají kotníky všem okolo

"Ministři za TOP 09, zvláště Schwarzenberg a Kalousek, jsou již staří hráči, a tak se můžou soustředit spíše na to, aby koaličním partnerům okopávali kotníky," míní politolog o činnosti druhé nové partaje.

Navíc padl reformní étos celé vlády. "Jediné, na čem vláda dosáhla shody, je prozatím rozpočet na příští rok, a to ještě s velkými obtížemi," uzavřel Doležal. 

Čtěte také:

Překabátěné ROH, směje se odborům Doležal

Já tam byl tak nešťastnej... Bohumil Doležal vzpomíná na "federál"

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soupis branců. Zbořil k tomu, co prošlo bez pozornosti

12:08 Soupis branců. Zbořil k tomu, co prošlo bez pozornosti

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA „V této souvislosti mne ale také zaujalo nadšení mladých lidí v některých evr…