„Ta kráva Emma Smetana zaútočila na těžce nemocného Aleše Brichtu.“ Pravá ruka Okamury se vrací k incidentu při volbách

29.10.2017 13:50

ROZHOVOR Čekal jsem, že získáme více procent. Ale své udělala masivní kampaň proti SPD, masivní kampaň pro Piráty a prosté volební podvody, kdy se hlasy pro nás v komisích házely do koše. Tak shrnuje výsledky voleb dlouholetý spolupracovník Tomia Okamury a rádce SPD Jaroslav Novák zvaný Večerníček. Hovořili jsme s ním i o pošťuchování s novinářkou Emmou Smetanou a o spolupráci s Andrejem Babišem.

„Ta kráva Emma Smetana zaútočila na těžce nemocného Aleše Brichtu.“ Pravá ruka Okamury se vrací k incidentu při volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura se svým přítelem Jaroslavem N. Večerníčkem

Ke sledování voleb do Poslanecké sněmovny jste ve volebním štábu hnutí Svoboda a přímá demokracie nepřipustili novináře. Osobně mě na sledování voleb nevpustila strana TOP 09, ale vysvětlovala to tím, že jsem pozdě podal žádost o akreditaci a kapacita sálu je naplněna. Přestože jste spolupracovník Tomia Okamury, máte za sebou novinářskou minulost. Proč to politické strany dělají?

To není úplná pravda. Pro novináře jsme připravili speciální sál, kde měli nejen občerstvení a televizi, ale také tam s nimi dělali rozhovory Tomio i Radim Fiala. Navíc právě tam byla finální tisková konference.

Anketa

Znepokojuje vás zdravotní stav prezidenta Zemana?

21%
79%
hlasovalo: 8490 lidí

Do tohoto sálu jsme nevzali jen ty, kteří se dlouhodobě chovali opravdu hnusně. Nemáme povinnost pečovat o ty, kdo na nás plivají. Právě to se stalo i v případě ParlamentníchListů.cz.

V pátek, v den voleb, vyšel na titulce PL hnusný a pomlouvačný text, který recykloval všechny staré pomluvy z Úsvitu, aniž by kdokoliv zmínil, že všechny tyhle fámy a výmysly dvakrát po sobě vyvrátilo důkladné šetření policie. A uniká mi, proč u vás nikdo nepíše o tom, že puč přišel poté, co já jsem podal trestní oznámení a urgoval policii, ať začně ihned šetřit hospodaření Úsvitu. Proč tohle zapadlo, je mi záhadou.

Když jste s rockerem Alešem Brichtou vyšli před budovu, došlo tam ke slovnímu přetahování s redaktorkou DVTV Emmou Smetanou. Existuje o tom video, ale o co tam vlastně šlo?

Ta kráva nevybíravě začala útočit na těžce nemocného Aleše Brichtu. Veškeré její dotazy jasně naznačovaly premisu, jak je možné, že Brichta tady podpořil ty xenofoby a nacisty. Za blbost nikdo nemůže, ale je smutné, že tu holku doma nenaučili alespoň základům slušného chování. Mám šest dětí, a kdyby se kterékoliv takhle zachovalo, dostane facku, že mu vlasy vyskočí na strop. Ale byl jsem mírný, jen ji něžně odsunul, postavil se mezi ni a Aleše, aby přestala otravovat. To je vše.

VIDEO: Akce Emmy Smetany

Proč to podle vás dělala?

Ta holka je jen produktem špatné výchovy. Pochopitelně v kombinaci s absencí nějaké přiměřené inteligence to vždy nadělá paseku. Jako novinář jsem spíš smutný, že tohle děvče, co by kdysi v redakci nemohlo ani zametat, se dnes vydává za novinářku. To naše řemeslo upadlo strašným způsobem. Faktem je, že tu holku vyhodili i z bulvární Novy, takže jistý pud sebezáchovy média mají.

Nyní se provalilo, že Tomio Okamura nepřiznal prodej bytu Renatě Vesecké. Proč?

U majetkového přiznání, což je pouze formální úkon pro Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky, jeho účetní zapsala prodej bytu do kolonky podnikání, místo do kolonky soukromé a nezapsala tam jeden výdaj, tedy splátku hypotéky. O této chybě jsme věděli už před dvěma týdny, ale bohužel, když Tomio žádal mandátový a imunitní výbor o opravu, tak mu sdělili, že už to nelze. Součty sedí a v pořádku bylo samozřejmě vždy i daňové přiznání. Na tomhle příkladu je vidět kvalita investigativních novinářů, když z takové blbosti udělají téma.

Proč je pro vás lepší být v pozadí hnutí Svoboda a přímá demokracie, než v jeho čele?

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš úspěšně sestavil vládu, která dostane důvěru?

82%
hlasovalo: 25405 lidí
Nejsem v pozadí. Nejsem sice člen SPD, ale s Tomiem veřejně spolupracuji už dvacet let a ví to všichni. Naposledy jsem před několika dny veřejně hájil naši kampaň v České televizi. A před volbami jsem absolvoval veřejné mítinky, které jsem spolumoderoval na Svitavsku. Takže jsem na očích daleko víc, než mnozí naši lídři.

Čekal jste takový volební úspěch SPD?

Ne, čekal jsem, že získáme více procent. Ale své udělala masivní kampaň proti SPD, masivní kampaň pro Piráty a prosté volební podvody, kdy se hlasy pro nás v komisích házely do koše. O tom mám ostatně ne jedno, ale několik svědectví. Vždyť můj vlastní syn hlasy pro nás zase vracel zpět.

Víme, že se celé autobusy Romů a feťáků svážely k volbám. Koho asi volili lidé, co se ani neuměli podepsat? Každý ať si odpoví sám.

Například divadlo Na Jezerce uplácelo voliče padesátiprocentní slevou na vstupné, když nás nebudou volit. A to nemluvím o cenzuře kampaně, kdy vedení reklamky Českých drah vedené ČSSD nám v jednu chvíli začalo cenzurovat naši grafiku. Zamítli mi několik verzí reklamy a teprve když jsme pohrozili soudy a trestným oznámením kvůli maření přípravy voleb, nás přestali blokovat. To, že nám billboardy podpalovali anarchisté zápalnými lahvemi, beru už jen jako okrajovou legraci. Tolik nenávisti jsem nezažil ani v osmdesátých letech. Ze sluníčkových liberálů se stali regulérní nenávistní fašisté.

Jak vnímáte totální prohlubeň mezi preferencemi ve velkých městech - hlavně v Praze - a na venkově?

Prohlubeň se kupodivu objevila po hodinovém výpadku sčítacího systému. Právě z Prahy máme, jak jsem zmínil výše, svědectví o sobotní masivní učasti Romů a narkomanů ve volbách. Zadarmo to jistě nebylo.

Podle vás jsou Piráti stranou spolupracující s Andrejem Babišem. Jaké pro to máte důkazy?

To není podle nás. Pokud vím, první indicie o tom zveřejnily právě Parlamentní listy, které mimo jiné citovaly i zápis, jenž o jednáních s Andrejem Babišem udělal Ivan Bartoš. PL stále, i přes některé chyby, považuju za seriózní médium a věřím mu.

SPD, Pirátská strana, ODS hned po volbách jasně deklarovaly, že s Andrejem Babišem a Jaroslavem Faltýnkem, které vyšetřuje policie, do vlády nepůjdou. Stále to u vás platí?

My řekli, že do vlády nejdeme s nikým, kdo je obviněný a trestně stíhaný. Pokud se pánové vyviní, pak nemáme problém. Osobně ho nemám už teď, protože jsou oba pánové obviněni z trestných činů, které v čase, kdy se měly udát, neexistovaly. Oba trestné činy, tedy daňový podvod a poškozování finančních zájmů EU, totiž vešly v platnost až v roce 2010, tedy pár let poté, co se začala rodit firma, která získala dotaci. Jiná věc je, že absolutně nesouhlasíme s tím, aby soukromé firmy pobíraly veřejné dotace. To je nefér vůči všem ostatním účastníkům na trhu.

Deklarujeme, že chceme jít přímo do vlády, pokud se takový partner najde. Byli jsme čtyři roky v opozici a teď chceme na maximum prosazovat náš program. A mimo vládu to prostě nejde. 

Co se dá očekávat od vývoje v Česku?

Nejsem věštec - netuším. Za nás garantuji maximální boj za demokracii a prosazování vlády občanů v této zemi. Netuším ale, nakolik bude EU nasírat občany, že nakonec pohár trpělivosti přeteče a řeknou dost. To my neovlivníme. My jen chceme, aby občan byl ten, kdo rozhoduje. Chceme, aby se politici a elity podle toho začali chovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…