Vysočina: změnu názvu kraje nechal Fischer příští vládě

17.03.2010 13:23

Návrh hejtmana Jiřího Běhounka (ČSSD) na změnu názvu Vysočiny na Kraj Vysočina kabinet Jana Fischera nepřijal.

 Vysočina: změnu názvu kraje nechal Fischer příští vládě

„Měli jsme sice připraveno souhlasné stanovisko, ale nakonec jsme se s ohledem na současnou finančně kritickou dobu a tendenci k úspornosti této vlády rozhodli zatím návrh nepodpořit," uvedl premiér Jan Fischer. Dodal, že vláda rozhodně nechce nyní podobnými změnami zatěžovat veřejné rozpočty.  

S pondělním verdiktem vlády krajští předkladatelé návrhu počítali. „Počkáme na volby a pravděpodobně předložíme náš návrh příští sněmovně," reagoval na rozhodnutí hejtman Běhounek. Spolu s ním se na návrhu změny názvu podílí i tajemník krajského úřadu Zdeněk Kadlec a předseda legislativního výboru Drahoslav Oulehla (KSČM).

Autorům návrhu jde o to rozšířit současný název ne území, ale právního subjektu o slůvko kraj. Vysočina a Praha totiž jako jediné kraje toto slovo v názvu nemají. Kvůli této odlišnosti se dělo a stále děje množství nedorozumění a omylů při vyřizování pošty, ale také při uzavírání smluv s krajem jako právnickým subjektem. Slůvko kraj se totiž logicky, ale neoprávněně vloudilo do adres jak těm, kteří na úřad psali, tak samotným krajským úředníkům, kteří tím ohrozili platnost některých smluv.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jitka Voglová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…