Ani klackem bych na něj nesáhnul, jeden z nejhorších lidí, co jsem poznal! Podrazí vás, obere o peníze! Aleš Hušák naprosto bez obalu o členovi hnutí ANO

20.06.2017 9:11

ROZHOVOR Poté, co ParlamentníListy.cz získaly řadu indicií o možných aktivitách zastupitele ANO Antonína Lébla, se některé z nich rozhodly konfrontovat. Jedním z těch, o kom se v našich záznamech hovoří, je také bývalý šéf SAZKY a někdejší mocná persona sportu v České republice Aleš Hušák.

Ani klackem bych na něj nesáhnul, jeden z nejhorších lidí, co jsem poznal! Podrazí vás, obere o peníze! Aleš Hušák naprosto bez obalu o členovi hnutí ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitel ANO Antonín Lébl

Pane doktore, v naší redakci se objevily indicie, že byste měl spolupracovat s bývalým šéfem volejbalového svazu Antonínem Léblem, můžete nám to potvrdit?

To je ošklivá a hnusná pomluva, protože s Antonínem Léblem bych já osobně ve svém životě nespolupracoval ani na moment. Může mě leckdo obviňovat z kdejakých zločinů, ale tohle je absolutní blbost, pana Lébla bych se ani klackem nedotkl.

Ale znáte se. Kde jste se prvně vzájemně potkali a jaký na vás udělal dojem?

Já jsem pana Lébla poznal, když se stal šéfem volejbalového svazu a já jsem pracoval na Sazce. Pan Lébl za mnou přišel a řekl mi, abychom mu dali ze Sazky peníze na volejbalový svaz, a já jsem mu tehdy na to odpověděl, že peníze dostává a rozděluje si je samo ČSTV, že my jako Sazka reklamní peníze akcionářům pochopitelně nedáváme. A upřímně řečeno ani nechceme, protože to nebyla tehdy naše filozofie. A on mi na to řekl, že když mu ty peníze nedám, nebo to nezařídím, tak nás bude permanentně obtěžovat a kritizovat. To bylo naše první společné setkání, které skončilo tím, že jsem ho vyhnal.

Mělo to ještě nějaké pokračování?

Stěžoval jsem si na něj u předsedy ČSTV. Pan Lébl opravdu neváhal a kritizovat nás začal opravdu šíleným způsobem. Snažil jsem se s ním nestýkat, vyhýbat se mu, ale kdykoliv jsme se osobně potkali, tak řekl, že stačí, když mu dáme do svazu nějaké jiné peníze a on s tím okamžitě přestane.

Máte s ním ještě nějaké další negativní zkušenosti?

Anketa

Kam Zaorálek ve volbách vytáhne ČSSD?

4%
2%
10%
51%
33%
hlasovalo: 9744 lidí
Když jsme dostavěli Sazka Arenu, tak jako mílius přišel a řekl mi, že si ji potřebuje pronajmout, protože tam chce pořádat mezinárodní volejbalový turnaj a že si na to založil agenturu, ale já už jsem měl informace, že má problémy s penězi. Nakonec tu arénu skutečně dostal, smluvně jsme si ošetřili peníze, abychom byli v pořádku. Potom se ale dostal do průšvihu, vzhledem k tomu, že nedal peníze do bezpečnostní služby a při utkání fanoušci jednoho zahraničního týmu udělali obrovskou škodu. Bylo to několik milionů korun, které by musel zaplatit. Aréna to musela uhradit okamžitě, protože za dva dny se konala další akce. Pokud si dobře pamatuji, tak to byla škoda za 5-6 milionů korun. On se totiž snažil šetřit, aby ty peníze dostal hlavně pro sebe, a tak proti naší dohodě, kdy nám slíbil, že akci pojistí, ji nepojistil. Tehdy jsme to vyřešili přes pojistku, kterou měla uzavřenou Sazka Arena a naštěstí se nám podařilo asi 80 procent škody zaplatit.

A jak on se k tomu celému problému postavil?

On nejdřív říkal, že je to problém arény. My jsme ale lehce prokázali, že za to mohl on tím, že nezajistil bezpečnostní službu tak, jak to měl v podmínkách, a jak jsme ho na to upozorňovali. Management arény byl dokonce i varován managementem jiných arén, které měli s těmito fanoušky již nějaké zkušenosti. Takže najednou stál před problémem, že by musel zaplatit 5-6 milionů korun ze svého, protože ta agentura, která to pořádala, byla jeho soukromá agentura. On vlastně zneužíval funkci předsedy volejbalového svazu k vlastnímu obohacování. Nakonec po domluvách s pojišťovnou musel uhradit pouze ten zbytek a dostal se z toho. Poté za mnou přišel a sliboval hory doly, děkoval, jak jsme ho zachránili, jak jsme výborní a skvělí a jak mi to nikdy nezapomene a jak bude vždycky s námi spolupracovat.

Tím tedy vaše spolupráce skončila a již jste se nesetkali?

Když byl pak za všechny svoje průšvihy vyhozen z funkce předsedy volejbalového svazu, tak poté dělal nějakou dobu hodného a zanedlouho byl zvolen do výkonného výboru ČSTV. Pak nastal nájezd na Sazku a on za mnou jednoho dne přišel a řekl mi: „Pane doktore, oni za mnou byli, abych byl proti vám, a teď jsem v úplně blbé situaci, protože oni to jsou mocní lidé. Pojďme se domluvit, že já budu jako proti vám, ale zároveň vám všechno budu říkat, co oni po mně budou chtít.“

Tak jsem ho zase vyhodil, protože takovíto lidé jsou mi naprosto odporní a řekl jsem, že v žádném případě. On se otočil a až do konce, co jsem tam byl, šel tvrdě proti nám, pomlouval na každém rohu. A to všechno za to, že my jsme mu zachránili jeho vlastní peníze. To je skutečně člověk, se kterým bych nedoporučoval nikomu spolupracovat. On vás podrazí, vytáhne z vás peníze. Když půjdete do podnikání, tak vás obere, a když se dostane do průseru, tak to bude házet na vás. Já s ním mám opravdu jenom ty nejšílenější zkušenosti. Byl to jeden z nejhorších lidí, kteří tam byli.

A nyní už v kontaktu nejste vůbec?

Já jsem ho naštěstí od roku 2011 neviděl. Kdybych ho potkal na ulici, tak přejdu na druhou stranu. Proto se divím, že ho ANO vůbec mohlo nominovat v Praze do zastupitelstva. To je strašlivý.

Má podle vás obecně vůbec nějaký konkrétní význam Výbor pro sport a volný čas, kterému Antonín Lébl v Praze předsedá?

Pro něj rozhodně ano. Protože je to známá instituce, kde on rozděluje peníze podobně jako Pelta. To samé provádí pan Lébl s panem Březinou tam ve  zmíněném výboru. Ale na rozdíl od něj je Mirek Pelta velmi slušný člověk, pokud bych je měl porovnat. Pelta, když mi někdy něco slíbil, tak to vždycky dodržel. Lébl vám nesplní nic. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…