Asi čekají, až začnou lidé umírat. Po Válkovi bude třeba na ministerstvu Supermana, obává se lékař a poslanec Zlínský

07.11.2023 19:02 | Rozhovor

„Asi se čeká na to, až začnou umírat první lidé pro nedostatek léčiv nebo personálu. Vychovat plnohodnotného lékaře trvá včetně studia dvanáct let.“ Poslanec SPD, lékař Vladimír Zlínský, se vyjádřil zřetelně a jasně k situaci českého zdravotnictví, kde řešení už zavání „kvadraturou kruhu“. Poznamenal také podrobnosti o reakcích vědecké komunity a „astronomických“ cifrách za terapie.

Asi čekají, až začnou lidé umírat. Po Válkovi bude třeba na ministerstvu Supermana, obává se lékař a poslanec Zlínský
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vladimír Zlínský

V Poslanecké sněmovně jste vystoupil 20. října s tím, že se na vás obracejí lékaři, kteří vyslovují hypotézy o následcích vakcinace a absolvování covidu. Podle vás by se mělo vyhodnotit, jak bylo efektivní nošení roušek a do jaké míry lockdowny. Myslíte si, že se tím bude někdo zabývat? Koneckonců, moc času koalice nemá.

Dobrovolně řešit tuto problematiku koalice asi nebude, jinak už by avizovala, že se tím zabývá nebo bude zabývat. Není to ale jenom záležitost naší vlády, ale celosvětový problém, a jak pozorujeme, tato vláda servilně dělá přesně to, co je požadováno jejich dirigenty z EU a USA.

Ten podivný klid je zneklidňující a nákupy a aplikace nových protikovidových mRNA vakcín jenom dokreslují situaci. Za sebe mohu slíbit, že pokud budu mít moc to ovlivnit ze své pozice, tak se tím budu zabývat. Začátkem mých snah bude seminář, který na toto téma pořádám na půdě Poslanecké sněmovny dne 20. 11. 2023, který má diskusi o analýze proticovidových opatření zahájit. Přihlásit se může každý zájemce.

Digitální očkovací certifikát narušil společnost a její kohezi. Myslíte si, že do budoucna se mohou podobné certifikáty dál zavádět?

Orgány EU a WHO hodnotí digitální očkovací certifikát jako úspěch a cestu hodnou následování. Na toto je třeba podle nich navázat a dále vše rozvinout, a to hlavně prostřednictvím digitalizace společnosti a zpracováním těchto digitalizovaných dat prostředky umělé inteligence ve prospěch zajištění efektivního chodu společnosti v případě další krizové pandemické situace. Takže se můžeme těšit na další světlé zítřky před námi. Já tomu říkám „Big Brother na steroidech“.

Spousta lékařů upozorňuje, že pacienti mají různé obtíže, kdy se těžce diferencuje, jestli šlo o následky covidu, nebo vakcinace. Mluvil jste ve Sněmovně o tom, že se většinou potýkají s tím, že vidí vyšší zánět myokarditidy, trombózy a embolie. Problematická jsou neurologická onemocnění jako různé parestezie nebo mravenčení těla. Objevují se dokonce i nemoci neurodegenerativní, a to roztroušená skleróza, případně tinnitus, autoimunní nebo onkologická onemocnění s tím, že jste zmínil pojem turbo-rakovina. Existuje například nějaké relevantní vyhodnocení dopadů covidové epidemie z roku 2022 a první poloviny roku 2023?

Údaje, které jsem uváděl, vycházejí jenom z pozorování a zkušeností některých kolegů lékařů v nemocnicích a ordinacích. Odvážnější část z nich vystoupí právě na avizovaném semináři, kde budou své zkušenosti uvádět, a to včetně konkrétních případů. Vše čeká na statistické zpracování prostřednictvím studií nejlépe nezávislými odborníky, nikoli lidmi, kteří si přejí kýžený předem očekávaný výsledek.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek elegantně vyměnil ředitelku SÚKL. O čem to svědčí?

Pan ministr Válek šikovně využil konce jejího funkčního období. Vyčítal paní ředitelce problémy se zajištěním dostatečných dodávek penicilinu do ČR. Jestli je to ten pravý důvod, se snad dozvíme v blízké budoucnosti.

Mělo by nás také velmi zajímat, jak dělal SÚKL reálnou laboratorní kontrolu jednotlivých šarží vakcín proti covidu-19 a analýzu nežádoucích následků těchto šarží a z toho vyplývající doporučení k patřičným opatřením v době vrcholící vakcinační kampaně. Rád bych věřil tomu, že měli vše pod kontrolou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Daniela Černá

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mongolové porazili Rusko levně, pane Foltýne. Prachy v prachu. Vojenský historik Fidler rozebírá

4:44 Mongolové porazili Rusko levně, pane Foltýne. Prachy v prachu. Vojenský historik Fidler rozebírá

„Minimálně dvacet milionů korun vyhozených z našich daní do kanálu. A pokud budou nový šéf a jeho ne…