Babiš se opravdu bojí, piští ještě hlasitěji než normálně. Ve vězení neskončí, ale měl by. Pelikánovic soudnictví, republika maňána baňána, promlouvá autor písně o ruském švábovi na Hradě

18.08.2017 7:42

ROZHOVOR „Samozřejmě, že Andrej Babiš porušil zákon. Když vyvedete firmičku z firmy, abyste dostali dotace, na které byste jinak neměli nárok, je to podvod. A samozřejmě, že je to účelovka Chovancovy policie,“ komentuje dění na české politické scéně učitel, zpěvák a glosátor Marcel Černý, alias Quido MC. Zdůraznil, že to, na čem Babiš pracuje, je návrat socialismu spojený s likvidací drobných a středních podnikatelů. Jen se to jmenuje Agrofert. Varuje však před probuzením, které bude bolet, protože nám zůstanou statisíce státních zaměstnanců.

Babiš se opravdu bojí, piští ještě hlasitěji než normálně. Ve vězení neskončí, ale měl by. Pelikánovic soudnictví, republika maňána baňána, promlouvá autor písně o ruském švábovi na Hradě
Foto: archiv OF
Popisek: Antibabišovské obrázky

Nastal rozruch kolem policejní žádosti o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání. Padají výzvy k jeho odstoupení z voleb, Babiš se cítí jako v 50. letech, političtí vězni proti tomu protestují, ANO zpochybňuje vyšetřujícího policistu a internet se baví tím, že Babiš půjde „do tepláků“. Co o tom všem soudíte vy? Jak vnímáte to, jak zprávu přijal Babiš i ostatní?

Babiš reaguje v podstatě jako vždy, jen ještě hlasitěji. Kampaň, účelovka. Řekněte to v hospodě v jakékoli souvislosti a vyvoláte smích snad i u Babišovců. Doufám. Zdá se, že tentokrát se opravdu bojí, takže piští trochu hlasitěji. Zajímavé je, jak reagují jeho zaručeně objektivní a neovlivněná média. Ukazují prstem na všechny strany a říkají podívejte, jak ostatní, ten Sobotka a Evropská unie a vůbec všeci. Mladá fronta je dnes babišštější než Babiš.

Jen věcně: Porušil dle vás Babiš zákon čerpáním dotace na Čapí hnízdo? Je načasování žádosti „účelovka“ „Chovancovy“ policie? Hne se ve voličích ANO svědomí a zváží svou volbu, jak předpokládá Miroslava Němcová? Anebo je pravda taková, že Babišovi voliči svůj „idol“ tak zbožňují, že mu přiřknou roli mučedníka a ještě více si ho oblíbí?

Samozřejmě, že porušil zákon – když vyvedete firmičku z firmy, abyste dostali dotace, na které byste jinak neměli nárok, je to podvod. A samozřejmě, že je to účelovka Chovancovy policie. My totiž neznáme policii, soudnictví a státní zástupce. Máme Chovancovu policii, Pelikánovic soudnictví a Babišovy státní zástupce. Čím dříve tahle noční můra skončí, tím lépe. Už teď jsme republika maňána banána. Voliče Agrofertu tvoří tři skupiny – zaměstnanci, věřící a hledači alternativ. Takže velmi malá část ze třetí skupiny možná přejde k Okamurovi.

Ostatně, hovoří se o tom delší dobu, nyní je to jen zvýrazněno: Kolem Babiše je mnoho stínů a pochybností, ale lidé ho stejně mají rádi, protože o zavedených politicích si nemyslí nic dobrého. Je to chyba zavedených politiků, hloupých českých občanů, nebo je to Babišovým marketingem?

Anketa

Který volební lídr je vám nejsympatičtější?

hlasovalo: 41475 lidí
Je to součást něčeho, co nás přesahuje. Sahá to od brexitu, přes Trumpa až po Zemana a Babiše. Je to zřejmě touha po autentickém prožitku, lidem se přejedla umělá hmota kariérních politiků. Bohužel dostali jen další umělou hmotu a loutky. Upřímně nevěřím, že Babiš je loutkář. Myslím si, že je to jen nastrčený herec. Protože nemůžu věřit, že tohle je skutečný podnikatel. Bere mi to víru v podnikání. Pokud jde o marketing, věřím, že ten existuje, má svůj původ na Východě a jeho cílem je rozbít Západ – a Babiš je jen malinkou částí velikého úsilí.

Babiš vykládá, jak chce stavět silnice a železnice, zvedat důchody a platy učitelům, vybírat daně, šetřit peníze státu... Co když se lidem už zajídá slyšet o pravici, levici, konzervatismu, socialismu, liberalismu, demokratických disidentech v Rusku a v Číně, o sametové revoluci – a zkrátka jen chtějí řešit takovéto konkrétní, řeklo by se přízemní, věci?

Podívejte se na ty sliby a na realitu. To, na čem Babiš pracuje, je návrat socialismu spojený s likvidací drobných a středních podnikatelů. Jen se to jmenuje Agrofert. To, co slibuje, nemůže splnit, je to populismus. Teď je konjunktura, je z čeho dávat. Přijde krize a zůstanou nám statisíce státních zaměstnanců a zničené drobné podnikání, ale kdo bude vytvářet bohatství země? Z čích daní se bude ten obrovský stát platit? Probuzení bude bolet a zase budeme začínat znovu. Zase.

Čistě prognosticky: Skončí Andrej Babiš v kriminále? Právník a novinář Tomáš Němeček odhaduje, že dle zákoníků by mohl dostat 5 až 7 let odnětí svobody. Nicméně nevěří, že k tomu dojde.

Neskončí v kriminále. Ale měl by. Už za zločiny proti českému jazyku a za ten šílený kýč zvaný svatba by měl dostat doživotí. Aspoň na deset měsíců.

Ať bude povolební uspořádání jakékoliv, co nová vláda dle vás musí v dalších čtyřech letech pro Česko vykonat? V oblasti financí, v zahraniční politice, z hlediska bezpečnosti, vymahatelnosti práva? Co tato země potřebuje a čemu bude muset čelit?

Vláda musí zjednodušit pravidla. Ve všech oblastech života. Zjednodušení byrokracie přinese obrovský vzestup naší země, uvolní tvořivého génia našich lidí. Statisíce kontrolorů a kontrolorů kontrolorů půjdou dělat něco jiného a z čistých příjemců našich peněz se stanou přispěvateli. Pokud jde o zahraniční politiku, vrátíme se tam, kam nás uvedli Masaryk, Čapek a Havel. Na Západ. To bych chtěl.

Je v naší zemi skutečně ohrožena demokracie, jak tvrdí odpůrci Andreje Babiše?

Ano. Demokracie není jen volit jednou za čtyři roky. Rudohnědý sliz leze z děr jako za druhé republiky.

Pokud jde o Miloše Zemana, prezidenta republiky, jak pravděpodobné je v tuto chvíli jeho znovuzvolení? „Pohnojil“ si to něčím tak, že už zvolen nebude? Vede si Jiří Drahoš tak dobře, že se skutečně stane prezidentem? Či někdo jiný?

Až Zeman jmenuje Babišovu vládu, hodí jej Andrej přes palubu. Volby pak vyhraje Stropnický a všichni budou spokojeni. Budeme taková hezká středoevropská „štandardka“.

František Ringo Čech, Olga Sommerová, Václav Klaus mladší, Martin Bursík. To jsou některá známá jména lidí, kteří míní kandidovat ve sněmovních volbách. Kdo z nich by českou politiku obohatil, a kdo ne?

Bursík už v politice byl, Václav Klaus mladší je nebezpečný demagog nahnědlého typu s elitářskými představami o školství, a pokud jde o pana F. R. Čecha, měli jsme už Jandáka, Sládka a Zemana, tak bych tu ostudu mírnil. Paní Sommerová by byla obohacení jakékoli společnosti myslících lidí. Takže v našem zájmu by v Parlamentu být měla. Ovšem z její strany půjde o akt sebeobětování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

4:44 Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

Přesně před týdnem oficiálně odstartovala koalice Přísaha a Motoristé sobě svou kampaň do eurovoleb.…