Babišova rázná pražská jednička se rozpovídala. O Hudečkovi, Opencard i o tom, co by udělala úplně nejdříve

05.10.2014 18:31

ROZHOVOR Myslím, že za několik let, poté, co bude mít za sebou zkušenosti, úspěšnou kariéru a najde si slušnou stranu, může být snad i dobrým politikem. Chce to čas a možná více pokory, říká naší redakci Adriana Krnáčová, lídryně hnutí ANO v Praze, o svém největším konkurentovi na primátorský řetěz Tomáši Hudečkovi.

Babišova rázná pražská jednička se rozpovídala. O Hudečkovi, Opencard i o tom, co by udělala úplně nejdříve
Foto: ODS
Popisek: Adriana Krnáčová

Jste jedničkou na kandidátce ANO na pražský magistrát. Podle předvolebního průzkumu agentur Phoenix research nebo STEM/MARK má ANO reálné šance volby vyhrát, co by bylo vaším prvním krokem jako primátorky?
 
Bylo by to víc kroků. Magistrát potřebuje kvalitní řízení, proto bych zorganizovala výběrové řízení na nového ředitele úřadu. Pak je potřeba sestavit tým zkušených auditorů, který zkontroluje všechny podezřelé projekty a smlouvy. Prvním z těchto projektů bude Opencard, jasno musí konečně být i o tunelu Blanka a postupně bychom začali čistit další oblasti.
 
 
Co byste jako „primátorka“ vzkázala současnému vedení Prahy?
 
Kluci, vezměte si do voleb dovolenou, už o ničem nerozhodujte a hlavně nic nezadávejte!
 
Jaké jsou podle vás reálné šance hnutí ANO?
 
 
Co si myslíte o Janu Kaslovi, který měl být původně na vašem místě?
 
Mám pocit, že promarnil šanci. Ale nebudu ho soudit, tak dobře ho neznám.
 
Jak vnímáte jeho útoky na ANO?
 
Jako naprosto zbytečné, ty útoky navíc poškozují spíš jeho. Škoda.
 
Jaký je váš názor na současného primátora? Co jste si říkala, když hovořil o tom, že jedině Praha může Českou republiku vynést nahoru?
 
On je skoro stejně starý nebo spíš mladý jako můj syn. Myslím, že za několik let, poté, co bude mít za sebou zkušenosti, úspěšnou kariéru a najde si slušnou stranu, může být snad i dobrým politikem. Chce to čas a možná více pokory.
 
Co si myslíte o nových stranách a hnutích, které letos v Praze kandidují? Například DOMOV, Pro Prahu, RESTART...
 
Je dobře, že se občané aktivizují a mají odvahu jít do politiky a aktivně ovlivňovat dění. Je to podstatně odvážnější a upřímnější než nadávání nebo nekonstruktivní kritika ze stran některých neziskovek, jejichž vidění světa je monotematické a nerealistické. Věřím, že většina těch stran a lidí, kteří za ně kandidují, mají čisté úmysly.
 
Městský soud v Praze před nedávnem rozhodl, v souvislosti s logem a stranou Pro Prahu, že ve volbách mohou kandidovat subjekty v podstatě se stejným názvem. Co si o tom myslíte, nebojíte se, že by pak mohlo v Praze kandidovat několik ANO?
 
Myslím, že ANO už je tak silná značka, že by ji jakékoli kopírování spíš posílilo, než oslabilo. Vím, že se o to v některých regionech někdo snažil, ale lidé nejsou hloupí.
 
Co podle vás Praha opravdu potřebuje? Větší bezpečnost, lepší dopravní obslužnost?
 
Praha potřebuje hlavně kvalitní řízení, kvalitní investice a komunikaci s městskými částmi. Pokud bude město dobře řízeno, dají se řešit problémy, jako je bezpečnost v centru i v okrajových částech, čistota na ulicích, ale i parkování a doprava. V těch oblastech jsem si v posledních letech žádného zlepšení nevšimla.
 
Jakou koalici si dovedete představit a jakou naopak v žádném případě?
 
Jedině takovou, jež bude stát za projekty, které Prahu nebudou poškozovat, ale budou ji rozvíjet a zvelebovat. Jsem přesvědčená, že je potřeba zase něco začít dělat pro Pražany. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Markéta Grušáková

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…