Babišův útok na podnikatele je na úrovni Obamova vymlouvání na Putina. Oni to jinak neumí. Rázný řezník a senátní kandidát promlouvá o oligarchisticko- fašistické vládě

02.01.2017 21:03

ROZHOVOR K čemu má vlastně sloužit EET? A jak je to s udáváním lidí a jejich špiclováním? Nejen o „ANOnistech“ se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz rozhovořil klatovský živnostník Pavel Havlíček, známý svým „antibabišovským“ postojem. Vyjadřuje se rovněž k situaci u Svobodných a k tomu, kdo vlastně může a má zastupovat živnostníky a malé podnikatele.

Babišův útok na podnikatele je na úrovni Obamova vymlouvání na Putina. Oni to jinak neumí. Rázný řezník a senátní kandidát promlouvá o oligarchisticko- fašistické vládě
Foto: Archiv P. Havlíčka
Popisek: Klatovský řezník Pavel Havlíček během akce Strany svobodných občanů

Jaký je podle vás dopad EET na podnikání i charakter lidí, ve smyslu udávání, „hlášení“ atd?

Jsem velmi zklamán z přístupu mnohých odpůrců k EET a, bohužel, také mnohých kolegů či kolegyň. Je snadné kosit ty nejmenší živnostníky, když se odpor doslova rozplizne do malicherných sporů, koho ušetřit a komu EET odpustit. Jako by všichni rezignovali a sobecky hledali skulinku, jak se této lumpárně vyhnout, ale sousedovi by ji klidně na hrbu nechali. A přitom meritum věci je tolik zásadní pro všechny:
Nazývejme věci pravými jmény, říkám při každé příležitosti; a také každý zákon začíná výkladem pojmů. A pokud EET nazveme pravým jménem a ujasníme si pojmy, dostaneme se k podstatě problému i k relevantní protiargumentaci.
Nejde o jednotlivé parametry a komu ulevit. Majiteli ministerstva financí vůbec nejde o funkčnost celého systému, jeho výsledky a účinnost. Babiš klidně oseká celou EET až na kost, jen když ji zprovozní. Pravé cíle jsou totiž úplně jinde, nejde o výběr daní, o narovnání podnikatelského prostředí, o krácení tržeb.
Musíme naprosto jasně a přesně definovat, co je a co není EET.

EET nemůže zajišťovat „řádné placení daní“. K tomu slouží bankovní převody či složenky.

EET nemá zajišťovat „správný výběr daní“, neb od toho jsou tu daňová přiznání a berní úředníci.

EET nedisponuje žádnou elektronickou rukou, která prošacuje živnostníky, odebere jim „dukáty zakopané pod hruškou na zahradě“ a odevzdá do jakési společné pokladny, která když se naplní, bude líp.

EET je jen a pouze obyčejný „internetový telefon“, který majiteli ministerstva nahlásí, co živnostník se svým zákazníkem se rozhodnou takovému „telefonu“ svěřit. Pokud se zákazník s prodejcem dohodne, nikdy se majitel financí nic nedozví.

EET má prý zabránit krácení tržeb. To ale nedokáže, protože je krátit prostě lze. Několika způsoby. A člověk jen trochu rozumem políbený je zná. Vždy se najdou dva lidé, kteří se dohodnou tržbu nehlásit. Říká se tomu vzájemná lidská interaktivita a je neregulovatelná. Vždy je možné nahlášenou tržbu zase jednoduše „odnahlásit“. Odůvodnění lze připravit několik.

Jednoduše řečeno – EET je naprosto zbytečný, ale drahý nástroj k nahlašování tržeb, z nichž nahlašovat některé se nemusí, anebo je zase může kdokoli podle libosti odhlašovat, jak se komu zlíbí, a pokaždé s jiným číslem a účtenková loterie může klidně běžet jako o závod.

EET je bezzubý nástroj, který nedokáže zabránit krácení tržeb, ale živnostníci za něj musí utratit mnoho tisícovek, které ovšem potřebují pro děti na chleba a na máslo. Pamatujete tu posmrkanou tisícovku, kterou vytáhl Babiš zmuchlanou z kapsy? Tak to je přesně ta tisícovka, za kterou živnostníci oblékají děti anebo jim dávají ovoce na svačinu do školy. Z příkazu majitele financí ČR ji ale musí utratit měsíčně za provoz nesmyslu jménem EET. Někteří už na takový nesmysl nemají. A jsou jich stovky. A tisíce ještě budou. A každý obslouží denně třeba padesát zákazníků. A tisíc živnostníků během měsíce uvolní padesát tisíc zákazníků, kteří už si nekoupí v hospodě utopence ze špekáčků od řezníka Pavlíka, ale v Tescu ve sklenici z Kostelce.
Profitujícím z EET tu bude jen a pouze Babišův Agrofert stejně tak jako v Chorvatsku Todoričův Agrokor. Mimochodem, Babiš s Todoričem jsou prima kámoši a podnikají v naprosto shodném segmentu zboží a služeb.

Když jsme u toho „Velkého bratra“, co říkáte na špiclování a monitoringy mailů a telefonátů ze strany vnitra a tajných služeb?

Fenoménem dnešní doby vlády socialismu jsou regulace, dohled, kontroly. Ostatně tyto znaky jsou socialismu vlastní. Socialismus tkví v posilování nadřazené role státu, socialismus je podřízení si občanů a jejich instalace do role živitelů státu.
Takové to: „My posílíme stát a ten se o vás postará. Avšak zaměstnavatelé, seberte lidem jejich peníze a odevzdejte nám je, ať máme za co se postarat. Že se postaráme mnohem hůře, než byste to zvládli sami? No a? Zbývá přece méně peněz, protože my také máme nárok.“

A socialismus není schopen se o kohokoli postarat, protože na svou vlastní existenci spotřebovává stále více a více prostředků, protože hospodařit s cizím je tak sladce opojné, že? A proto potřebuje kontroly hospodaření; a protože kontroloři jsou jen lidé, jsou také potřeba kontroloři kontrolorů. Ty pak je potřeba pohlídat kontrolními komisemi a nakonec každý kontroluje každého a nezbývá nikdo, kdo by skutečně produktivně pracoval. A socialismus se začne bortit na svých hliněných nohách a socialisté začnou odhalovat své vnitřní a vnější nepřátele.

Obvykle jsou za nepřátele ti svobodomyslní a nezávislí, pravicově uvažující. Živnostníky a soukromníky začne takový systém nazývat kulaky a keťasy. Nebo moderněji „Daňky Krátily“. A tak to jde, co svět světem stojí, a mnozí věří lžím vrchnosti, že živnostník nakoupí zboží za sto tisíc, prodá a za dvě stě tisíc jede takový „Daněk Krátil“ na „Bahamas“. Socialisté nikdy nepřipouští, že se mýlí, a tak potřebují hledat nepřátele. Jste mocný socialista, všechno děláte pěkně po socialisticku, a přesto to nefunguje. A už opět hledáte vnitřního či vnějšího nepřítele.

Ano, vnějšího nepřítele je také nutné hledat. A socialisté u moci – i bruselští socialisté jsou u moci –  musí najít vnějšího nepřítele, protože jinak by socialismus fungoval, že? A tak Putin zařídí výhru Trumpovi, zařídí prchající Syřany z celého islámského světa, zařídí falzifikáty a hacknutí mailového účtu Clintonové, Putin zařídí také brexit a Čínu a všechno zlo na světě zařídí, tak mocný je Putin. Ve stejné větě těch socialistických strážců jediné pravdy se také dozvíte, že Putin a Rusko vůbec nejsou mocní, ale hroutí se a neví kudy kam a za chvíli už Rusko prostě nebude, protože v Rusku není naprosto nic, protože silná EU položí Putina na lopatky; a soudruh pornoherec, takto ochránce jediných pravých hodnot, vše odhalí svým bdělým přístupem.

Víte, logicky uvažující člověk si musí nutně myslet, že je v blázinci. Ale nikoli, to jen svět vedou socialisté, vedou jej blázni. A dodám ještě: Zaplať pánbůh, svět dostal ještě šanci volbou Donalda Trumpa v Americe. Kdo přemýšlí, ten mi rozumí.

Začíná tedy doba cenzury? Dohled nad médii a podobně?

S posilováním role státu a návazně na to pak s odhalováním vnitřních či vnějších nepřátel přichází nutkání mít pod kontrolou naprosto vše. Prozatím nejde o cenzuru jako takovou. Prozatím tomu říkají obrana. Prozatím hledají způsoby, jak umlčet „nepřátele“. Nechtějí tomu říkat cenzura, ale velice po ní touží. Prozatím se pouze neříká a nepíše vše, jen to, co potvrzuje „pravdu mocných“. Ale pozvolna si na cenzuru posvítíme. Ukrojíme další kolečko svobody zavedením jen takové malé cenzurečky při regulaci „hazardu“. A já se opět ptám – co je to hazard? Sázení v Synotu ano, a sázení v Agrofertu na dostizích ne? Sakra, kde to jsme, kam to jdeme a kam dovolujeme tu káru tlačit?

Co se děje podle vás u Svobodných, myslím konkrétně odstoupení Petra Macha z funkce předsedy?

To, co se odehrává u Svobodných, jde naprosto mimo mne. Je to interní věcí Svobodných a já ji nehodlám komentovat, zda libertariánští anarchisté chtějí vystrnadit původní zakládající konzervativce a z původně konzervativní strany udělat stranu libertariánskou. Tyto tendence probíhají a je vnitřní věcí Svobodných, jak se s tím popasují. Pokud se rozhodnou pro libertariánství, je to jejich věc. Obávám se však, že občané nepotřebují libertariánské experimenty, ale hledají skutečně pravicovou stranu liberálně-konzervativní, jakou byla, či měla ambice být ODS v dobách Václava Klause, a takovou, jakou je (a na každém kroku se o tom přesvědčuji) Strana soukromníků. Velmi bych si přál, aby ODS vzala rozum do hrsti, skončila s plochým filozofováním a začala pojmenovávat věci pravými jmény, tak jak to dělá Václav Klaus mladší. Je nám toho všem moc potřeba.

Není živnostenská strana tak trochu archaismem? Tak jako bývala agrární strana? A nevyvolává u některé veřejnosti spíše negativní tendence? Vždyť tu máme také ještě podnikatelskou stranu...

Tady máme, pane redaktore, trochu zmatek v pojmech. Neexistuje žádná živnostenská strana ani podnikatelská strana, existuje jen a pouze Strana soukromníků. A archaismem rozhodně není, protože soukromníci a živnostníci zoufale potřebují stavovskou stranu. Potřebují mít v Parlamentu a v Senátu své zastoupení a silné zastoupení, protože reálně hrozí soukromničení zánik. Ne nadarmo označuje Babiš malé firmy za zbytečné a na nic a tvrdí, že je potřeba podporovat velké nadnárodní firmy. Pravda, mluví o své firmě, že? A tak ji také podporuje z pozice majitele ministerstva financí. Možná máte na mysli ne stranu, ale Asociaci živnostníků. Ano, existuje Asociace malých a středních podniků pana Havlíčka Karla, mého jmenovce. Toho pána, který velmi agilně podporuje Babiše ve všem, co podniká proti malým živnostníkům. To není asociace, která by hájila zájmy malých živnostníků, to je dotační spolek poklonkující likvidátorům malých živnostníků. Stejně tak se chová Asociace hotelů a restaurací vychytralého pana Stárka, který doufal v likvidaci konkurence za pomoci Babiše a jeho EET. Nepomyslel však, že sám je pro Babiše stejným hmyzem a další na cestě likvidace budou právě jejich hotely a restaurace. Asociace živnostníků, jejímž jsem spoluzakládajícím členem, má ambice sdružit skutečně malé živnostníky. OSVČ či firmičky s několika málo zaměstnanci a poskytovat jim oporu, právní servis, pomoc při vyjednávání smluv s velkými dodavateli, pomoc při vyjednávání lepších nákupních podmínek, poradenství, konzultace a koneckonců v budoucnu i finanční pomoc v případě náhlých, nepředvídatelných a bez pomoci třeba fatálních událostí.
A má-li být nynější doba tak trochu bilanční, pak musím připomenout socialistické dárky, které nám nadělila naše oligarchicko-fašistická vláda:

- povinná revize kotle, povinná revize komína, ale spíše jde o povinné razítko a metlu na peněženky

- zákaz kouření v hospodách; zákon se tváří, jako by chránil lidi před škodlivostí kouření. To ale zdaleka není antikuřácký zákon, to je protihospodský zákon. Nechrání totiž lidi před škodlivostí kouření, ale před škodlivostí kouření v hospodách. A k čemu je taková ochrana, jestliže neobdarovává spravedlivě a principiálně všechny? Ale pravda, před každou pivnicí stojí fronta maminek s kočárky, čekajících až budou moci vtrhnout dovnitř a začít své dítě kojit pivem. Proto také říkají, že zákaz přinese hospodám větší profit.

No není to blázinec? A přitom vůbec nejde o domnělá práva kuřáků kouřit a zdaleka nesmí jít o právo nekuřáků zakázat kouření tam, kam nemusí chodit. Protože právě tohle zákon dělá.
Tím dotčeným a zkráceným na právu je hospodský, protože ten musí mít právo kalkulovat kouření. Stejné právo, jaké má tabákový koncern. Také kalkuluje při dosahování hospodářského výsledku s kouřením. Kouření je legální činnost a není v souladu s právem někomu umožnit kalkulovat profit z kouření a někomu ho zakázat. Zákon zakazuje kouřit tam, kam nikdo není povinen vstupovat, a zaklíná se ochranou zdraví. Vždyť to je šílenost; a rovnost před zákonem, která by měla být právem, je tu zašlapána.

- zákaz prodeje o svátcích a tím zákaz chodit do práce ve svátek, pro některé. A opět sladce socialistické lži o ochraně pracujících, protože rovnost před zákonem, tedy pofiderní nárok na ochranu před prací ve svátek, je zašlapána. Prodavačky nesmí do práce ve svátek, protože mají nárok být doma s rodinou. Kontroloři naopak musí do práce, aby kontrolovali, zda někdo není v práci. Opět pro blázny.

- povinnost vpustit do obydlí úředníka na kontrolu topení a opět odůvodňovaný ochranou sousedů. A pokud někdo bude chtít pálit PET lahve plněné pilinami a olejem, bude to dělat klidně dál, jen je schová do sousední místnosti. Ale úředníci prostě prolomili domovní svobodu, kterou si netroufli prolomit ani totalitní socialisté – komunisté.

- EET jsem popsal výše, nedokáže zabránit krácení tržeb, a nemůže mít tím pádem vliv na výběr či odvod daní.
Kapitolou sama pro sebe je výzva a hmotná motivace k udávání, kterou od gestapa odkoukali ANOnisté a majitel této politické firmy, ministr financí. Anonymnímu udání pomocí udávacího webového formuláře říkají ANOnisté „angažované upozornění na nepravosti“. A to, prosím, ústy vysokoškolského funkcionáře, soudruha Zlatušky. Nějaký rozdíl oproti gestapu vidíme? Vzpomínáte, jak jsem upozorňoval, že demokratické volby vynesly k moci i Hitlera?

- dotace pro bohaté na nová auta, pro nemajetné za starší auta pokuta

- váš strom na vaší zahradě už není váš

- vaše děti už nejsou vaše děti

- ministr za ANO požaduje kriminál za vtipy o menšinách

- totéž stejný ministr za kritiku islámu

Socialisté společně s korporátním fašistou nám ordinují svět přesně podle George Orwella:
„Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají.“ Pseudoodborníci na všechno, chrlení humanitními fakultami a vychovaní levicovými aktivisty, nám diktují, jak máme žít. Pornoherec označuje, kdo je bezpečnostním rizikem státu a socialističtí vůdcové mu naslouchají!!! A není daleko doba, kdy manželé zplodí dítě, které jim bude odebráno a přiděleno homosexuálům, kteří mají přece právo na dítě. Domnělým lidským právům pokládáme na oltář občanské svobody, pěkně jednu po druhé jako ukrojená kolečka salámu. A najednou zjistíme, že nemáme salám žádný a jsme otroky všeobjímajícího státu, jsme otroky, kteří nevolničí pro stát. A přitom stále platí, co jsem tvrdil v kampani, že: „Lidé nemají sloužit státu, stát má sloužit lidem. Lidé nepracují pro stát, lidé pracují především pro sebe!“

Víte, společnost není pochybná homogenní hmota, kterou mohou sociální inženýři formovat podle svých potřeb. Společnost je množina individualit, které musíme respektovat a uznávat. Slovy Ronalda Reagana: „My, lidé, nebudeme nikdy svobodní, pokud neomezíme moc vlády.“ A tato vláda si uzurpuje už přespříliš moci.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…