Benjamin Kuras: Močůvku na ilegály. Papežovo líbání muslimů je horší než zrada. Vraždění křesťanů. Notoričtí proislámští lháři. A pokud jde o Le Penovou a Okamuru…

29.11.2016 11:04

ROZHOVOR Spisovatel Benjamin Kuras říká, že to, že v okamžiku, kdy probíhá genocida křesťanů muslimy na Blízkém východě, „dokáže hlava katolické církve líbat nohy ilegálně přišedších muslimů a přijímat muslimy do Vatikánu a zároveň ostentativně ignorovat perzekvované rodiny křesťanské svědčí o něčem možná horším než zrada“. Pud sebezáchovy ztrácí ale celý Západ a Benjamin Kuras o tom podává konkrétní důkazy.

Benjamin Kuras: Močůvku na ilegály. Papežovo líbání muslimů je horší než zrada. Vraždění křesťanů. Notoričtí proislámští lháři. A pokud jde o Le Penovou a Okamuru…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Benjamin Kuras

O čem podle vás svědčí „aféra“ s Orientálním ústavem, kdy chtěli lidé z ústavu vydat sborník o islámu, v němž měli být zastoupeni i jeho odpůrci, ale podle jejich svědectví Orientální ústav vlastně nikoho z odpůrců neoslovil – pouze vás?

Dodatečně jsem se dověděl, že oslovili Romana Jocha a Dana Drápala a oba vyhověli, aniž se – jako já – zeptali, s kým dalším ve sborníku budou figurovat. To by znamenalo, že je zřejmě za „odpůrce islámu“ nepokládají; čili veřejnosti je předkládají jako de facto „sympatizanty islámu“. Tím je oba zneužili – jsem přesvědčen, že lstivě – ke svému účelu, jímž je propagace islámu v pozitivním světle a naopak kritiky islámu ve světle negativním. Chtěli to zjevně udělat i se mnou, ale já jsem trochu opatrnější a na zneužití svého jména háklivější. Ostatně vidíme tam jména notorických proislámských lhářů jako pan Čuřík a slečna Hesová, jež redaktoři sborníku zjevně pokládají za „spolehlivé“ či „objektivní“. Ale nechci jim už dělat další reklamu, takže pojďme na další téma. 

Jasně. Na svém minulém vystoupení pořádaném parlamentní Platformou pro zachování evropské kultury jste zmínil úpadek křesťanství v Evropě. Jak se díváte na jednání papeže Františka ve vztahu k nelegálním imigrantům a muslimům? Když se zeptám na ostro – je to zrada naší civilizace?

Já už snad deset let upozorňuji na perzekuci, utrpení a mučednictví křesťanů v islámských zemích, které dnes dosahuje už statisíce obětí. Už i mezinárodní organizace Genocide Watch jejich osud „povýšila“ do jasné klasifikace „genocida“. Z cizojazyčných mediálních zdrojů tlumočím i jejich zoufalství nad netečností západních křesťanských institucí a jejich varování, že totéž se brzy může stát křesťanům na Západě. O muslimské perzekuci křesťanů v uprchlických centrech v Německu už jsme dostatečně informovaní. Stejně tak o začínajících útocích zradikalizovaných muslimů v Evropě na křesťanské subjekty, vlastně už tak časté jako na židovské. Včetně vraždění duchovních, viz Francie.

Anketa

V hádce o Českého slavíka stojím za...

hlasovalo: 14604 lidí

Že za takovéto situace dokáže hlava katolické církve líbat nohy ilegálně přišedších muslimů a přijímat muslimy do Vatikánu a zároveň ostentativně ignorovat perzekvované rodiny křesťanské svědčí o něčem možná horším než zrada. Totiž o naprosté ztrátě racionality, ztrátě smyslu jak pro realitu, tak pro duchovní a morální dimenzi náboženství, ztrátě soucitu k bližním v zájmu lásky k nepříteli.

Nejsem hlubokým znalcem křesťanské etiky ani teoreticky, a tím méně jejího praktického provádění, ale historicky se mně zdá nepravděpodobné, že by křesťanství dokázalo přežít dvě tisíciletí, kdyby jen neustále nastavovalo druhou tvář nepřátelům a ignorovalo potřeby svých vlastních lidí. To by znamenalo ztrátu pudu sebezáchovy a tou právě teď křesťanské instituce procházejí – a s nimi celá západní civilizace.

Není to jen papež, podobně se chovají instituce protestantské – a v Americe i ta liberální větev judaismu, která, jak to někdo kdesi definoval, „ztratila víru v judaismus a povýšila liberalismus na nové náboženství a Demokratickou stranu na novou církev“. Něco podobného se zjevně děje i křesťanům. Jako by všichni uvěřili teoriím o vině Západu (včetně křesťanství a judaismu) za všechna zla světa a propadli masochistické touze po potrestání jako středověcí flagelanti.   

A co si myslíte o Tomáši Halíkovi, když hájí islám jako mírumilovné náboženství a ostře kritizuje kardinála Duku, který před islamizací a masovou imigrací varuje?

Páter Halík je jen jedna z mnoha ukázek tohoto syndromu ztráty kolektivního pudu sebezáchovy. On za to asi nemůže. A též mu nechci dělat další reklamu. 

Předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička řekl na tryzně v Terezíně, že miliony především ekonomických migrantů prchají za pohodlnějším životem, aby vytěžily náš evropský sociální a ekonomický systém. Musíme se podle něj vážně zamyslet nad tím, jak bránit tisícileté hodnoty naší kultury před invazí kultury jiné. Máme prý povinnost nikdy nepřipustit situaci, aby Evropa byla zničena třeba i řízenou invazí, která ji má „v těch či oněch zájmech do základů změnit“. Vyzval politiky, aby zajistili obranu – třeba i vojenskou – a bezpečí nás i našich vnuků. Proti tomu se vymezil vrchní zemský rabín Karol Sidon. „Židé mají poněkud jiné zkušenosti, protože sami zažili za války problém. Problém se státy, které jim neumožnily emigraci ze zemí, jež byly ohroženy nebo obsazeny Němci. Všichni zahynuli nejenom díky tomu, že je Němci vyvražďovali, ale také proto, že jim svět nežidovský, ale nakonec i židovský uzavřel cestu záchrany, a to bychom si měli uvědomovat právě v době, kdy přicházejí lidé, o kterých se říká, že by měli bojovat za svou svobodu. Ale my dobře víme, jak je to skoro nemožné. I moje generace zažila dobu, kdy většina lidí věděla, že komunistický režim je zločinný, ale taky jim nezbývalo nic jiného než to přežít. Měli to štěstí, že většinou přežili,“ uvedl Sidon v předem nepřipraveném projevu. Vodičku zkritizovala i Federace židovských obcí. Nemohou takováto prohlášení hájící nelegální imigranty vyvolat negativní reakce majoritní společnosti proti Židům?

Negativní reakce proti Židům může vyvolat kdeco kdykoli si to kdokoli usmyslí, takže na tuto otázku odpověď nemám. Zato však mám odpověď na to, že rabín Sidon a stařešinové Federace si pletou skutečné uprchlíky před perzekucí s masovou migrací nikoli perzekvované menšiny (čili tamních křesťanů nebo jezídů), nýbrž perzekvující většiny, v jejichž řadách navíc přichází nová nenávist a ohrožení Židů mnohem víc než z řad samotných Evropanů. A že ta dnešní takzvaná „extrémní pravice“ – viz Wilders v Holandsku, Le Penová ve Francii, Svobodní v Rakousku, Orbán v Maďarsku – a v očích rabína Sidona zjevně i Český svaz bojovníků za svobodu – jsou pevní stoupenci židovského státu a potažmo ochránci Židů před dalším plánovaným holocaustem. Vidíme v tom klasickou ukázku „bojování včerejších válek“, které nám znemožňuje vnímat přicházející války zítřejší.    

Co říkáte vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách?

To víte, že bych byl raději, kdyby tu anticivilizační rozvratnou armádu neomarxistických oligarchů clitonovsko-obamovsko-sorosovských finančně napojenou na proteroristické vlády a po světovládě chamtící Muslimské bratrstvo porazil někdo kulantnější, ale máme, co máme – a bohudík.

Bude jeho zvolení mít nějaký pozitivní vliv na boj proti ilegální imigraci a islamizaci? Například pokud jde o případnou likvidaci islamistů v Sýrii či zda jeho zvolení může změnit společenské klima...

Vliv to možná bude mít takový, že Sýrii přenechá Rusům, Asadově syrské armádě a z druhé strany už slušně bojujícím Iráčanům a Kurdům a zastaví Obamovu pomoc povstaleckým džihádistickým bojůvkám, které ze Sýrie udělaly peklo na zemi. Ilegální imigraci zastaví v Americe. V Evropě si to budou muset udělat sami Evropané.

Myslíte si, že Norbert Hofer a Marine Le Penová mají šanci být zvoleni? Neomarxisté je označují za fašisty...

Rozjetý trend lámání paradigmat z liberálně-socialistického na populisticko-konzervativní asi poběží dál. Hoferovo prezidenství v Rakousku toho hned moc nezmění, prezident je tam spíš funkce ceremoniální. Víc nadějí vkládám do Wilderse v Holandsku. Ve Francii se Fillon zjevně posunul hodně směrem k Le Penové, takže je asi pravděpodobné, že ji v druhém kole porazí, neboť ho budou muset volit i socialisté, kteří prožívají politický, ideový a morální bankrot, jaký už dávno nezažili. V tom smyslu by i tak Le Penová splnila svou funkci, že posunula politiku k obraně národa, tak jako Farage a UKIP posunuli Británii k Brexitu.   

Jak to vlastně vypadá na protiislamizační bojové „frontě“ ve Velké Británii? Jak se teď staví k imigraci vládnoucí konzervativci? Je tam teď nějaká síla oponující islamizaci a multikulturalismu? UKIP si patrně sám sobě tím, že uspěl s Brexitem, sebral vítr z plachet...

V Británii je na úrovni oficiální politiky veškerá debata o negativitách islámu tabu, neoficiální kritici nemají do médií a do politiky přístup. Mám z toho pocit, že Brexit přišel příliš pozdě…

A je v Británii svoboda slova? Nebo jsou již odpůrci imigrace a islámu trestně stíháni podobně jako například Geert Wilders?

Za takové nesmysly jako Wilders ne, v tom mají Holanďané rekord. Policejní perzekuci už několik let zažívá Tommy Robinson, který již nějakých pět let aktivně protestuje proti agresivním projevům islámu v Británii, především v jeho domovském Lutonu, který má 40 procent muslimů. Téměř zmlkla – nebo byla umlčena – někdejší nejaktivnější novinářka Melanie Phillips z Daily Mailu, autorka slavné knihy Londonistan.

Kritika islámu se musí pořád zužovat na „malé procento extremistů“, takže veřejnost je nucena nevnímat, jak společenským životem prosakuje ten nekritizovatelný „umírněný islám“ projevující se prudkým nárůstem hidžábů na mladých dívkách, halal restaurací na každém rohu, mizením vánočních oslav a podobných věcí, na které si společnost zvyká tak, že už je přestává vnímat. 

Ve svém nedávném komentáři jste poměrně pozitivně zmínil Tomia Okamuru. Myslíte si, že by on mohl vést protiislamizační odpor v České republice a mohl by výrazněji uspět?

Jednoduše jsem se podíval na výsledky komunálních voleb, v nichž z celé té sbírky „islamofobních“ partají jediný on se vytáhl nad hranici parlamentní volitelnosti. A přiznejme mu, že to dokázal přes velkou řadu překážek a podrazů. Takže asi něco dělá správně. Navíc umírnil svoji rétoriku a slovník téměř mainstreamově. Potřeboval by se ale obohatit dalšími politickými osobnostmi, aby se nejevil jako jen další parta jednoho kohouta na malém smetišti. Takže jestli ještě nějaké použitelné a volitelné osobnosti zbývají mezi těmi ostatními partičkami, měly by ho podpořit.

Na semináři o bezpečnostních aspektech imigrace ve Sněmovně se hovořilo o tom, že v krajním případě by to mělo být tak, že pokud by ilegální imigrant odmítl výzvu k zastavení, měla by mít policie pravomoc ho zastřelit... To navrhovala i Frauke Petry z AfD. Co si o tom myslíte?

Já bych to spíš navrhoval v několika fázích. Nejprve vodní stříkačky, pak vodní stříkačky s hodně smradlavou močůvkou, pak stříkačky s identifikující barvou, po níž by všichni takto obarvení byli za násilí vůči policii (viz dnes Bulharsko) deportováni mimo Evropu;; a je úplně jedno kam. 

Též se na tom semináři hovořilo o možnosti národních gard. Vy jste zmínil, že ve Francii nabírají mnoho členů a občané se ozbrojují. Je to inspirace i pro nás?

Jakési skupiny domobrany prý už vznikají a měly by být nějakou formou celostátně sjednoceny a vycvičeny na pouliční obranu před terorismem.

A není též případně ke zvážení, abychom se inspirovali Spojenými státy, Izraelem či Maďarskem při stavbě zdi či plotu proti nelegálním migrantům?

Pomáhejme plotům v Maďarsku, Bulharsku a Makedonii, je to o fous dál čili bezpečnější.

Máte nějaké ohlasy politiků na vaše knihy Jak zabít civilizaci a Poslední naděje civilizace?

Zdaleka ne tolik, jak by bylo třeba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…