Bez Babiše by hnutí přišlo o voliče, říká kandidátka do vedení ANO

21.02.2015 9:33

ROZHOVOR Místostarostka Hlučína a kandidátka do vedení hnutí ANO Blanka Kotrlová pro ParlamentníListy.cz mimo jiné uvedla, že Andrej Babiš je dnes již jakousi ikonou hnutí a požívá u občanů i voličů vysokou důvěru.

Bez Babiše by hnutí přišlo o voliče, říká kandidátka do vedení ANO
Foto: red
Popisek: Blanka Kotrlová

Proč jste se rozhodla kandidovat na post místopředsedkyně hnutí ANO?

Je asi přirozené, že pokud je člověk členem určitého uskupení, tak by rád tomuto uskupení pomáhal, podílel se na jeho činnosti a profilaci a také se snaží předat mu své zkušenosti a vědomosti, které by pro něj mohly být prospěšné. Protože jsem pracovala jako krajská manažerka hnutí, do značné míry vím, co trápí a těší oblastní a místní organizace a jejich členy, jak funguje hnutí na těchto úrovních, a tyto zkušenosti bych ráda předala na celostátní úroveň, aby je hnutí využilo.

Jste místostarostkou Hlučína, nebojíte se, že by vám post místopředsedkyně zabral příliš času a vy se tak nemohla věnovat komunální politice?

Především je třeba konstatovat, že předsednictvo hnutí může mít až 14 členů, počítám proto s tím, že práce a úkoly budou rozděleny rovnoměrně mezi všechny členy předsednictva, a pokud bych se stala členkou předsednictva - ať už jako místopředsedkyně hnutí nebo členka předsednictva - tak se nestane, že by měli povinnosti pouze někteří členové, kteří by tak byli přetíženi a nemohli by se věnovat jiným pracovním úkolům. Předpokládám také, že v předsednictvu bude panovat součinnost a spolupráce mezi jeho členy a budu tak mít příležitost se od kolegů přiučit dalším dovednostem, které mi pak usnadní výkon jiných činností, a hlavně jsem zvyklá pracovat na plno.

Co si myslíte o rezignaci Heleny Válkové a stažení kandidatury na post 1. místopředsedy Martina Stropnického?

Rezignace paní Heleny Válkové a stažení kandidatury pana Martina Stropnického jsou jednak jejich vlastní kroky, na které je třeba takto nahlížet, a dále předpokládám, že jako osoby zkušené tak oba dva učinili po pečlivé úvaze a vyhodnocení situace a tyto kroky je třeba respektovat jako fakt.

Pokud by Andrej Babiš z ANO odešel, mělo by podle vás i nadále takovou voličskou podporu?

Jsem zvyklá jednat na rovinu, a proto i v tomto případě odpovím upřímně - Andrej Babiš je dnes již jakousi ikonou hnutí v dobrém slova smyslu, požívá u občanů i našich voličů důvěry, je zárukou realizace změn, které naše hnutí do politiky přineslo a stále na jejich realizaci ku prospěchu této společnosti trvá, pokud by jeho angažmá v hnutí z jakéhokoliv důvodu skončilo, pak by podle mne voličská podpora nepochybně velmi poklesla.

Co by se podle vás mělo v rámci hnutí změnit?

Neformulovala bych odpověď v tom smyslu, co by se mělo v hnutí změnit, jde spíše o to, že jsme poměrně "mladý" politický subjekt a je přirozené, že některé záležitosti potřebují jistý čas a vývoj a dle těchto skutečností nastavíme pravidla pro zdárné fungování.

Čím konkrétně můžete ANO pomoci?

Znalostí potřeb a fungování hnutí na krajské, oblastní a místní úrovni, počínajícími znalostmi z komunální politiky.

Koho byste ve vedení viděla ráda vedle sebe?

Je vůbec otázkou, zda budu na celostátním sněmu do předsednictva hnutí zvolena. Stane-li se tak, pak budu s očekáváním a pokorou ráda spolupracovat s každým kolegou v předsednictvu hnutí při vědomí toho, že byli zvoleni do předsednictva hnutí celostátním sněmem (stejně jako případně má osoba) zejména proto, aby řádně spravovali a řídili hnutí k jeho prospěchu.

Jste pro prolomení limitů, které by mohly zachránit tisíce pracovních míst?

Pokud máte na mysli těžební limity a jejich prolomení, pak se dle mého názoru jedná především o odbornou záležitost, jež musí být právě proto z odborného hlediska podrobně posouzena a odborné, objektivní, komplexní a podložené závěry vzešlé z takového posouzení mají být podkladem pro politické rozhodnutí, které může být spojené  s prolomením či neprolomením těžebních limitů, a to s ohledem na politiku vlády či politiku a potřeby regionu. Tato záležitost však není záležitostí, se kterou bych přišla pracovně do styku, a proto jistě pochopíte, že se omezím na odpověď ve výše uvedeném znění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězení? To bývá odrazový můstek. Upozornění u kauzy Feri

15:55 Vězení? To bývá odrazový můstek. Upozornění u kauzy Feri

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Kauza Dominika Feriho je komentátorovi nadále podezřelá. „Jakákoli …