Bohužel jsem veřejně známá osoba. Jaroslava Pokorná Jermanová promlouvá o všem, co se v povolebním týdnu semlelo. I o tom, co vyšťoural bulvár...

14.10.2016 20:03

„I tohle je bohužel politika – není to nijak příjemné, ale uvědomuji si, že jsem ‚veřejně známá osoba‘. S podobnými věcmi člověk zkrátka musí podvědomě počítat, a to nemluvím o tom, jak dalece to je konstrukce, komu a proč takové věci slouží...,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz možná budoucí hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová v narážce na to, že jí její novomanžel podle bulvárního deníku prý zapíral dítě s jinou. Pokud se Pokorná hejtmankou opravdu stane, pak trvalou prioritou její práce na krajském úřadě bude nastolení režimu jakéhosi „zdravého selského rozumu“. „Kraj je tady pro lidi – nikoliv obráceně,“ zdůrazňuje.

Bohužel jsem veřejně známá osoba. Jaroslava Pokorná Jermanová promlouvá o všem, co se v povolebním týdnu semlelo. I o tom, co vyšťoural bulvár...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Jednání o sestavení koalice ve středních Čechách stále pokračují, titulky deníků ale informují o tom, že „ANO rozštěpilo středočeskou TOP 09“. Jednání o tom, kdo bude nakonec hejtmanem, přitom nebylo jednoduché ani pro hnutí ANO – Andrej Babiš chtěl podle dostupných informací hejtmanské křeslo přenechat Starostům, ovšem vy jste jej nakonec údajně „přemluvila“ k tomu, aby vám žezlo v rukách ponechal. Je to tak? A co jste Babišovi slíbila?

Panu Babišovi jsem nemusela nic slibovat – fakt, že kandiduji na hejtmanku, vychází za prvé z toho, jak byla koncipována kandidátka hnutí ANO, jejíž jsem byla lídryní, a za druhé jednoduše reflektuje faktický výsledek voleb. Hejtmankou se nakonec samozřejmě stát nemusím. Jednání mohou být ještě dlouhá, nicméně rozhodně to není o žádném „přemlouvání“ pana Babiše.

V médiích se objevilo, že již v sobotu po vyhlášení výsledků voleb jste oznámila, co je pro vás prioritou: Raději se prý stanete hejtmankou a kvůli tomu odejdete z křesla místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a vzdáte se poslaneckého mandátu. Měla jste k tomu navíc podotknout, že se Miroslavu Kalouskovi alespoň uleví... Lze k tomu něco dodat?

Neznám pocity pana Kalouska, tudíž se k nim nemohu vyjadřovat. Za svou dosavadní prací si každopádně pevně stojím.

Anketa

Má pravdu MUDr. Jan Hnízdil, když tvrdí, že do politiky chodí hlavně psychopati, placení finančními skupinami?

97%
3%
hlasovalo: 6604 lidí

Pokud už byla zmínka o Miroslavu Kalouskovi, byl to často on, kdo vás atakoval během řízení schůze Poslanecké sněmovny a opakoval, že pokud schůzi řídit neumíte, tak máte z funkce místopředsedkyně Poslanecké sněmovny odejít. Máte nějaké vysvětlení pro chování Kalouska? Útočil na vás takto pouze na plénu, anebo proti vám někdy udeřil i na chodbách Parlamentu?

Takové věci k politice zkrátka patří. Já si však trvám na tom, že do politiky nepatří osobní útoky. Více bych to nerozváděla.

„Rozštěpení TOP 09“ při vyjednávání o krajské koalici si lze vysvětlit jak? Podle šéfky krajské TOP 09 Heleny Langšádlové by měl její stranický kolega Daniel Marek ze strany odejít, neboť spolu s dalšími dvěma zastupiteli za TOP 09 pokračuje v tvorbě krajské vlády... Můžete k tomu něco podotknout? Anebo dnešní jednání o koalici posunulo věc ještě jinam?

To jsou interní věci TOP 09 a mně nepřísluší se k nim vyjadřovat. Vyjednávání o koalici i nadále probíhá, víc k tomu v tuto chvíli nemohu říci.

Nejen TOP 09 uvádí, že v kraji byla dosud špatná správa pod taktovkou ČSSD a ODS. Existuje něco, co se musí v řízení kraje rapidně změnit? Jakou první věc budete a chcete v křesle hejtmanky Středočeského kraje řešit?

Pokud se skutečně stanu hejtmankou Středočeského kraje a odhlédnu od prioritních témat, k jejichž řešení jsme se zavázali našim voličům – doprava, zdravotnictví, školství, veřejné finance atd. – pak první věcí, jakýmsi „bodem nula“ a zároveň trvalou prioritou mé práce na krajském úřadě bude nastolení režimu jakéhosi „zdravého selského rozumu“ ve všem, co bude kraj dělat. Kraj je tady pro lidi – nikoliv obráceně.

Bulvár se v tomto týdnu do vaší osoby a osoby vašeho manžela pěkně opřel. Máte nějaké vysvětlení pro to, co bylo příčinou dehonestujících článků?

I tohle je bohužel politika – není to nijak příjemné, ale uvědomuji si, že jsem „veřejně známá osoba“. S podobnými věcmi člověk zkrátka musí podvědomě počítat. Není to nijak příjemné, to mi věřte – a to nemluvím o tom, jak dalece to je konstrukce, komu a proč takové věci slouží... C'est la vie – více nemá smysl se v podobných věcech šťourat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…