Bojovnice proti islamizaci: Argument tzv. sluníčkářů, že u nás žádní migranti nejsou, je zcestný. Nemluvím o tom málu v záchytných centrech, ale...

13.10.2017 13:46

ROZHOVOR „Všechny naše vize a plány se dají uskutečnit jen v bezpečné zemi, a to s tlakem na islamizaci Evropy není možné,“ uvádí Vladimíra Antošová, předsedkyně krajského sdružení Bloku proti islamizaci, která kandiduje do Poslanecké sněmovny za Moravskoslezský kraj. Ta si proto myslí, že jedním z nejdůležitějších cílů současné politiky by měla být ochrana našich hranic způsobem, který výrazně nezatíží státní rozpočet. „Dále se musí zavést zákaz šíření islámské ideologie ve školách, byť tyto iniciativy neziskovek jsou maskovány multikulturní výchovou. To není žádná xenofobie – nikdo přece nemá problém s Ukrajinci, Vietnamci nebo i jinými národnostmi u nás. Ale bohužel se ukazuje, že jakmile se někde nakumulují vyznavači islámu, je zaděláno na velký problém,“ dodává Antošová.

Bojovnice proti islamizaci: Argument tzv. sluníčkářů, že u nás žádní migranti nejsou, je zcestný. Nemluvím o tom málu v záchytných centrech, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražská demonstrace proti islamizaci Chceme bezpečnou zemi. Pořádal Úsvit s Blokem proti islamizaci

Ucházíte se o post poslance za hnutí Blok proti islamizaci na předních místech vaší krajské kandidátky. Jste povoláním loutkoherečka, co vás vlastně přivedlo ke vstupu do politiky? Jaké záměry vaší strany při volebním úspěchu byste chtěla prosadit?

Co mě přivedlo do politiky? Znechucení stávající politikou, obavy o bezpečnost této země a o budoucnost našich potomků, hlavně pak snaha něco změnit. Původně jsem vstoupila do Bloku proti islámu, dnešnímu Bloku proti islamizaci, protože jsem vnímala a vnímám rozpínavost islámu zejména v západní Evropě jako obrovský problém. Dnes jsem krajskou předsedkyní Bloku proti islamizaci (BPI) a členkou Úsvitu národní koalice. BPI má program zaměřen na všechna odvětví naší společnosti, nicméně můj názor je, že všechny naše vize a plány se dají uskutečnit jen v bezpečné zemi, ale to s tlakem na islamizaci Evropy není možné. Takže nejdůležitější je ochránit naše hranice pomocí dostupných prostředků, které nezatíží výrazně státní rozpočet, optické kabely, drony a podobně. Dále s tím související je zákaz veřejně či skrytě šířit islámskou ideologii ve školách všech stupňů, byť tyto iniciativy neziskových organizací jsou maskovány multikulturní výchovou. Stačí se seznámit s projektem „Edison“ pořádaným neziskovou organizací Aisec nebo s projektem „Jsme lidé jedné země“.

Když už jsme u školství, další velmi palčivý problém je naprosto nepromyšlená inkluze a povinnost mateřských škol přijímat děti již od dvou let věku. Denně se pohybuji ve školách a školkách a mám možnost s učiteli na toto téma diskutovat. Upřímně, nenašla jsem jediného, kdo by inkluzi schvaloval, a v mateřských školách je situace stejná. Toto téma by ovšem vydalo na celý rozhovor.

Podstatná je pro nás změna exekučního zákona a omezení vlivu exekuční mafie, dostupná zdravotní péče a dostupnost sociálních služeb pro seniory, dále je nutné obnovit učňovské školství a více spolupracovat s firmami při výchově budoucích řemeslníků a dělníků. Těch témat je hodně, tohle jen namátkou asi to nejdůležitější.

Vaše strana, což má i v názvu, se ostře vymezuje proti islamizaci Česka a je také hodně kritická k přijímání uprchlíků z islámských zemí, což jste potvrdila i v předchozí odpovědi. Jak se díváte k naplnění tzv. uprchlických kvót v budoucnu? Domníváte se, že to je už „přežitá záležitost“ a i česká vláda, která vzejde z nových voleb, bude trvat na svém dosavadním stanovisku, tedy nepřijímat už žádné uprchlíky, anebo že se naopak podvolí diktátu Bruselu, který proti nám už připravuje i určité sankce? 

Ano, správně jste podotkl, že se vymezujeme pouze proti migrantům z islámských zemí, a to z jednoho prostého důvodu. Islám není v žádném případě slučitelný s demokracií. Má vlastní právní řád šaría a každý pravověrný muslim je povinen se jím řídit. Navíc, máme odstrašující příklad prakticky v celé západní Evropě, že integrace je nemožná. Obrovské problémy, se kterými se na západ od našich hranic potýkají, jsou naprosto alarmující, ať už jde o kriminalitu, napadání žen, znásilnění nejen žen, ale i dětí, o vznik no-go zón, o naprostou ignoraci zákonů hostitelské země ze strany migrantů. A to je jen pomyslná špička ledovce, jen to, co prosáklo do médií nebo bylo povoleno zveřejnit. Situace je totiž podle výpovědí obyvatel postižených států mnohem závažnější. Argument mnohých tzv. sluníčkářů, že u nás skoro žádní migranti nejsou, je naprosto scestný. Nemluvím o těch málo migrantech, kteří pobývají v našich záchytných centrech, ale o těch, kteří se při absenci jakékoli ochrany hranic toulají Evropou a nikdo nemá ani ponětí, kolik jich tu ve skutečnosti je.

Co se týká kvót, tyto od prvopočátku jsou naprosto nesmyslné a nefunkční. Už jen z důvodu, který jsem zmínila výše, nelze nikoho donutit zůstat v zemi, kam byl přidělen. Navíc, byla to paní Merkelová, která si jako své hosty pozvala polovinu Afriky, ale ve slušné společnosti nebývá zvykem posílat svou návštěvu k sousedům. Doufám, že naše budoucí vláda bude mít dostatek rozumu a osobní odvahy, aby zabránila jakémukoli vnucování muslimských migrantů, ať už tomu bude Brusel říkat kvóty či jakkoli jinak. Vydírat se snad nenecháme. Mimochodem, sankce, kterými je nám vyhrožováno, by nemusely být v konečném důsledku tak špatné. Alespoň by se nastartovala naše ekonomika nezaplevelená evropskými dotacemi. Naše země ročně přijme spoustu migrantů z různých zemí, kteří se bez problémů integrují a nikdo o nich ani neví. Nikdo nemá problém s Ukrajinci, vietnamskou komunitou nebo jinými národnostmi. Ale bohužel se ukazuje, že jakmile se někde nakumuluje větší množství vyznavačů islámu, je zaděláno na velký problém.

Chcete vstoupit do současné české politiky. Co vám osobně na ní nejvíce vadí či vadilo v minulosti, a co naopak oceňujete? Někteří politologové často tvrdí, že tradiční politické strany, jak pravicové, tak levicové, už ztratily částečně důvěru veřejnosti, a proto lidé dříve volili Věci veřejné a nyní třeba hnutí ANO.  Může tomu tak být?  

Naše politická scéna se od devadesátých let moc nezměnila. Už čtvrt století v ní figurují, až na malé obměny, tytéž strany a tytéž tváře. Občas se škatulata přeskupí, politici převléknou dres a jede se dál. Co mi vadí? Většina politiků je naprosto odtržena od reality, nemá ponětí, s jakými problémy se potýká řadový občan. Je jim jedno, že senioři, zvlášť když zůstanou sami, musí volit, jestli si koupí jídlo, nebo léky. Nemají představu, jak se žije rodině z takzvané minimální mzdy. Jejich starost je, jak si zajistit teplé místečko ve správní radě, jak si během volebního období pokud možno co nejvíce naplnit vlastní peněženku a po mně potopa.

Někdy chápu lidi, že už ani nechtějí chodit k volbám, považují to za zbytečné. V rámci koalic se spojuje nespojitelné. Sliby se zásadně neplní, politici naprosto ztratili jakoukoli sebereflexi. Ve slušné společnosti politik, který je byť jen podezřelý z podvodu, či jiného závadného jednání, okamžitě odstupuje. U nás politik trestně stíhaný je věc naprosto obvyklá a evidentně to nikomu nevadí. Příkladů je spousta: Babiš – Čapí hnízdo, Sobotka – OKD, Rath – „víno“ s miliony, a v současnosti megatunel „lithium“. Jen jediný politik při podezření ihned opustil politickou scénu, a to Vít Bárta – předseda Věcí veřejných. Jediný se zachoval slušně. To, že byl nevinný, už dnes nikoho nezajímá. Chtěl se zachovat v souladu s tím, co slíbil svým voličům, a výsledek? Naprostá dehonestace ze strany těch, jimž šlápl na kuří oko. Koho dnes zajímá, že byl nevinný a v plném rozsahu zbaven obvinění? To už pro média není zajímavé.

Tím odpovídám na to, že lidé hledají alternativu ke stávajícím stranám, tradiční strany opravdu dávno ztratily na důvěryhodnosti, nicméně pořád vládnou dostatečnou mocí na to, aby zničily kohokoli, kdo jim šáhne na jejich korýtka a pokusí se změnit zaběhlý pořádek.

Jaký názor zastáváte, v souvislosti s předchozí otázkou, na hnutí ANO? Funguje jako nový vítr v české politice, anebo naopak, jak to tvrdí někteří komentátoři a politologové, je to strana jednoho muže-miliardáře, který chce tímto způsobem ještě více zbohatnout, k čemuž mu pomáhají i jeho vlastní média?  

Andrej Babiš a ANO, co říct, co ještě řečeno nebylo. Pro mě je hnutí ANO naprosto nevolitelné z mnoha důvodů. ANO je stát ve státě, kde neplatí demokracie, ale diktatura. Tvrzení, že Andrej Babiš bude stát řídit jako firmu, mě naplňuje hlubokou obavou o osud této země. Navíc, je to jeden z těch, kteří momentálně čelí trestnímu oznámení, a já si nemyslím, že by bylo až tak scestné. Nutno podotknout, že jeho zisky se za dobu působení ve vládě zmnohonásobily a evropské dotace v tom patrně hrály nemalý podíl. Co se týká médií, myslím, že je ovlivňují vlivné strany, takže si nemají co vyčítat.

Co si myslíte o politických kauzách jako je Čapí hnízdo, nebo o současně soudně projednávaném případu prodeje OKD do soukromých rukou, kdy se stát měl zbavit Ostravsko-karvinských dolů opravdu hodně pod cenou. Na lavici obžalovaných ale nesedí žádný z politiků, nýbrž úředníci...

Co se týká Čapího hnízda, nejsem ani policista, ani státní zástupce, takže do problému až tak nevidím, nicméně si myslím, že jak se říká, na každém šprochu pravdy trochu. Co se týká OKD, nejsem odborník ani na tuto problematiku, asi byste se pro bližší a konkrétnější informace měl obrátit na naši paní poslankyni Olgu Havlovou, která se těmito kauzami intenzívně zabývá už několik let. Kauza OKD je obrovský problém hlavně pro náš kraj. Odprodej OKD Bakalovi za naprosto směšnou cenu a Bakalovo hospodaření dostalo OKD a jeho zaměstnance do nezáviděníhodné situace. To, že Bakala koupil OKD za zlomek skutečné ceny a jako bonus získal zdarma 44 tisíc bytů, tři rekreační střediska a jednu polikliniku, je neoddiskutovatelný fakt. To, že pod tímto prodejem je podepsán tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka, je taky fakt. Takže, podle mne, by se mělo obsazení na lavici obžalovaných výrazně změnit. Ostatně úředníci obvykle jen plní příkazy shora.

Nedlouho po parlamentních volbách náš čekají prezidentské volby. Jak byste zhodnotila působení naší současné hlavy státu – Miloše Zemana? Skutečně je až příliš orientován na východ, jak mu vyčítá především česká pravice, anebo jen reaguje na většinové názory obyčejných lidí? Dovedla byste si představit na Hradě i jiné současné kandidáty na prezidentský post? Když ano, tak které konkrétně?  

Začnu od konce, myslím si, že ze současné nabídky prezidentských kandidátů není ani jeden schopen ohrozit pozici Miloše Zemana. Co se týká jeho působení v roli hlavy státu… Myslím si, že v podstatě je to dobrý prezident. Je mu vytýkáno mnohé, nicméně si myslím, že jeho špatný obraz naprosto cíleně vytvářejí média tím, že se soustřeďují jen na to, co se mu nepovedlo, ale zásadně neinformují o tom, co se mu povedlo a co udělal pro naši zemi. Je ochoten jezdit po republice naslouchat hlasu lidu a v mezích svých pravomocí konat. Nebudu tady hodnotit jeho bonmoty, ostatně většinou naprosto trefné, i když mnohdy nevhodné pro ústa hlavy státu.

Naopak bych vyzdvihla jeho postoj k migrační krizi a roli České republiky v ní. Je to jediný z kandidátů, který se chová vlastenecky a odmítá se nechat vydírat Bruselem či Berlínem. Vytýká se mu orientace na východ, nicméně i na východě jsou lukrativní trhy, a pokud bychom je neobsadili my, udělal by to někdo jiný, Německo, Francie či jiný stát. Ostatně přesně toto se stalo po roce 89, kdy jsme se vzdali východních trhů, které okamžitě obsadily západní země. Já mohu mít proti Miloši Zemanovi tisíce a jednu výhradu, nicméně je to pro mne jediný možný kandidát.

Blíží se výročí sametové revoluce, pojďme se tedy nad polistopadovým vývojem trochu zamyslet. Určitá část české společnosti stále poměřuje dnešní život s tím, jak se jí žilo před listopadem 89. Zejména lidé nad 50 let upozorňují na jevy jako korupce, nemožnost vymoci právo či bezpečnost. Dle sociologů na ně spíše dolehly jevy jako nejistota v zaměstnání zejména kolem ekonomické krize, zadluženost, nízké mzdy či výdaje spojené s výchovou dětí. Co je příčinou toho, podle vás, že mnozí lidé mimo Prahu nepovažují tento režim za svůj a ohlížejí se spíše do minulosti?

Listopad 89 nám dal pomyslnou svobodu, budoucí politici slibovali světlé zítřky, ale ty se nekonají ani po uplynutí čtvrt století. Nechci se zastávat komunismu, ale to, do čeho jsme se dostali, není rozhodně to, co nám slibovali, tak se nedivte, že jsou lidé rozčarovaní. Vize, která nám byla předkládána, slibovala do deseti let vyrovnání se Západu. Místo toho se spustila šílená privatizace, rozprodala se republika na úkor pár zbohatlíků a politiků. Samozřejmě má na náladu ve společnosti vliv ekonomická situace obyvatel, nevymožitelnost práva, korupce, kam se člověk podívá. Starší lidé prostě srovnávají, zdravotnictví, důchody, mzdy, justici. Myslím, že pokud by současní politici více vnímali to, co se jim voliči snaží říci, nerostly by preference KSČM.

Navíc lidé stále více vnímají vliv Evropské unie na náš stát a na naši svobodu. EU už dávno nesplňuje to, co by dělat měla. Delegovala se do role policajta, soudce a boha v jedné osobě a snaží se všechny státy předělat k obrazu svému. Pomalu nám ukusují naše vydobyté svobody, o svobodě slova už se tady dávno nedá mluvit. Lidi jsou zastrašováni, nemohou se svobodně rozhodnout o své politické příslušnosti, protože pokud se nejedná o stranu současného establishmentu, ale třeba o stranu naši, či třeba bývalé Věci veřejné, je jim vyhrožováno například ztrátou zaměstnání, nebylo neobvyklé, že dotyčnému nebyla umožněna docentura či jiné studium, lidé byli a jsou dehonestováni.

Na sociálních sítích jsou lidé blokováni za jakoukoli kritiku režimu, či kritiku islámu. Víte, kdyby mi někdo po revoluci řekl, že kvůli svobodě slova jednou uteču na ruskou obdobu facebooku VK, aby mi nebyly mazány příspěvky, měla bych jej slušně řečeno za blouda.

Je pravdou, že české mzdy jsou oproti těm německým, ale i například francouzským, velmi nízké. Odbory a levice reagují kampaní „Konec levné práce“ a chtějí tlačit na podnikatele i na stát, aby se mzdy navýšily. Pravice mluví jako o receptu na tuto situaci o znalostní ekonomice s vyšší přidanou hodnotou, také Andrej Babiš chce více investovat do smysluplných a ziskových oborů. Je vůbec správné, že odbory nyní tak tlačí na nízké mzdy? Jak vnímáte vy sama tento spor napříč naší společností?

Odbory sice tlačí na podnikatele i na stát, ale podnikatelé se vyšším mzdám brání. Pomohly by jim úlevy na odvodech. Pravice má recept na ekonomiku s přidanou hodnotou, což je trochu zavádějící, protože když mohli něco pro to udělat ve Sněmovně, tak neudělali. Příklad: jsme největším vývozcem surového dřeva bez přidané hodnoty a dovážíme zpracované dřevo pro nábytkářský průmysl. Proč my nevyvážíme dřevo už zpracované s přidanou hodnotou? Babiš chce ziskové obory hlavně pro sebe, to je smysluplné? Smysluplné by bylo, abychom hleděli být soběstační. Podnikatelé by se jinak stavěli k vyšším mzdám, kdyby jim stát pomáhal, ale vycházíme vstříc zahraničním investorům, kteří to nepotřebují. Viz daňové prázdniny. Takže o smysluplnosti bychom se mohli bavit do nekonečna.

Vladimíra Antošová, předsedkyně krajského sdružení Bloku proti islamizaci. Foto: archiv V. Antošová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Štěpán

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…