Bojovník proti EET: Je mi líto poslanců, že s tím mafiánem ztratili den života. Lháře nemá cenu vůbec poslouchat

09.09.2017 17:24

ROZHOVOR Zakladatel iniciativy „Radostné Česko bez EET“ Boleslav Buzek prý nijak nebyl zvědavý na „štvavé populistické řeči“ ve Sněmovně okolo vydávání Andreje Babiše do rukou policie, a tak se radši účastní natáčení dokumentu o velrybách. „Je mi líto zákonodárců, kteří ztratili den života kvůli mafiánovi infiltrovanému do exekutivy,“ vzkazuje k tomu Buzek z Kostariky. Podle něj ale přece už jednou Poslanecká sněmovna Babiše označila za lháře a lháře přece nemá cenu vůbec poslouchat! A to, že prezident Miloš Zeman stále drží nad Babišem ochrannou ruku a jmenoval by jej premiérem, i kdyby seděl ve vazbě, jej prý nijak nepřekvapuje. „Babiš a Zeman se společně podíleli na různých privatizačních kauzách. Vedle Unipetrolu například privatizace Agrofertu, kde byli občané českého státu za vlády Zemana okradeni přibližně o 350 miliónů korun,“ míní k tomu aktivista s tím, že se dokonce proslýchá, že Babiš nechal zlikvidovat konkurenta z podsvětí Mrázka!

Bojovník proti EET: Je mi líto poslanců, že s tím mafiánem ztratili den života. Lháře nemá cenu vůbec poslouchat
Foto: repro ČT
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Anketa

Babiš byl vydán. Kolik dostane dle vás hnutí ANO v podzimních volbách?

2%
5%
1%
2%
4%
9%
77%
hlasovalo: 14170 lidí

Sledoval jste středeční debatu v Poslanecké sněmovně okolo vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání? Podle mnohých to byl kabaret... Co o těch debatách soudíte vy?

Debatu jsem nesledoval, účastním se natáčení dokumentu o velrybách. Ale i kdybych mohl, tak bych se věnoval důležitějším věcem než poslouchání štvavých populistických řečí. Je mi líto zákonodárců, kteří ztratili den života kvůli mafiánovi infiltrovanému do exekutivy. Bohužel daňové poplatníky tenhle kabaret stál několik milionů korun.

Zaznamenala jsem na Facebooku názory, že se Babiš a spol. během jednání Sněmovny stali z obžalovaných žalobci a přeměnili přímo vysílané jednání ve svou volební tribunu. Takže ti, kteří z jednání chtěli udělat protibabišovskou akci, téměř plačtivě požadovali ukončení jednání... Měl byste k tomu nějaký dodatek, poznámku?

Nesledoval jsem to. Andrej Babiš ale není chlap, aby dokázal přiznat svojí chybu. Pouze každému nadává, uráží a osočuje. Coby zloděj neustále volá: chyťte zloděje. Sněmovna ho už jednou označila za lháře a já myslím, že nemá cenu lháře vůbec poslouchat.

Andrej Babiš se ve Sněmovně navážel do ČSSD, kterou podle něj řídí parta mafiánů v čele s „mafiánem Pokorným“ a premiér prý na slovo poslouchá lidi z ČEZu. „Vaši mafiáni z ČEZu vám přikázali a váš premiér, který hrál hlavní roli v OKD, přinesl usnesení vlády, které rozdal všem členům vlády, a představenstvo ČEZu rozhodlo, jak má ministr financí hlasovat na valné hromadě. Vaši kámoši ČEZu. Který stát nikdy neovládal. Vždy to ovládalo představenstvo. Tak co to tady povídáte?“ řekl ve Sněmovně Babiš. Ministrovi zahraničí Zaorálkovi zase vpálil, že je v politice už 28 let a za tu dobu nepostavil ani psí boudu... Co o jeho mluvě soudíte?

Nesouvisí to sice s jeho případem, ale částečně má pravdu. ČSSD ovládají různé party a zájmové skupiny. Svým vystupováním se Babiš pouze snaží odvrátit pozornost od vlastních lumpáren.

„OKD je váš supertunel. Bakala, Pokorný, stejná parta. Martin Roman, Škoda Transportation, to jsou stále stejní, kteří tady napáchali miliardové škody,“ vyčítal Babiš ČSSD. Má podle vás v tomto pravdu?

Stát je vždy nejhorší hospodář. Napříč politickým spektrem. K supertunelu OKD ovšem Babiš zapomněl přidat svůj supertunel a to privatizaci Unipetrolu s podporou Miloše Zemana.

Babiš stále dokola tvrdí, že v případě Čapího hnízda jde o deset let starou kauzu, účelově vytaženou. Je jeho mluva dobře zvládnutým P.R.? Když si vezmeme dosavadní bilanci působení Babiše v české politice – čím pomohl, čím uškodil? Prospěl naší zemi, nebo neprospěl?

Babiš svou hospodskou rétorikou působí dobře jen na 30 % jednodušších občanů, kteří ho vnímají za menšího zloděje, než ostatní. Mají ho pak za „nejslušnějšího“ politika a myslí si navíc, že zde chce dělat pořádky s těmi většími zloději. Část jeho příznivců si nechce přiznat, že se v něm mýlí, tak ho raději hájí. Babiš této zemi velice uškodil nejen materiálně, ale i morálně. Vnesl nenávist mezi zaměstnance a živnostníky. Zneužívá svá média k nekalému politickému boji.

Prosperita země se nezakládá na vysokém počtu úředníků a na represích, které zavedl. Země se zadlužuje, i když je konjunktura. Omezily se investice do infrastruktury, vědy a výzkumu, nabobtnal státní aparát. Zneužívá svého postavení, ve střetu zájmů čerpá obrovské dotace, ovlivňuje Finanční správu, odpouští svým firmám pokuty. Těch negativ je hodně. Věřím, že lidé před volbami trochu prozřou.

Komu v kauze Čapího hnízda věříte? Policii, anebo Babišovi a Faltýnkovi? A jak si vysvětlujete, že prezident Miloš Zeman stále za Babišem stojí a dokonce veřejnosti dal na srozuměnou, že nemají lidé skákat na vše, co se ve veřejném prostoru o Farmě Čapí hnízdo říká? Prý by jej jmenoval premiérem, i kdyby seděl ve vazbě...

Věřím policii. Ostatně Babiš se v televizním dokumentu sám přiznal, že jde o nejlepší podvod, jaký kdy vymyslel. Okolnosti, které se staly kolem této kauzy (ztráta dokumentů, zapletení rodiny, anonymní akcie, přiznání se, že jde o nejlepší jeho projekt…) jsou jasným signálem kriminálního jednání. Vést debaty o tom, jestli je to politická kampaň, je naprosto absurdní. Není to politika, ale podvod na dotacích. Babiš a Zeman se společně podíleli na různých privatizačních kauzách. Vedle Unipetrolu například privatizace Agrofertu, kde byli občané českého státu za vlády Zemana okradeni přibližně o 350 mil. Kč.

Myslíte, že hnutí ANO i přes toto všechno vyhraje volby? Co pak nastane? Dokážete si vůbec po tom všem představit Babiše jak sestavuje „vládu Andreje Babiše“?

Bohužel, planý populismus bývá účinný. Je zde však hodně neznámých. Od skupiny Šuman může být například zveřejněna další nahrávka. Hodně se mluví o tom, že Babiš nechal zlikvidovat konkurenta z podsvětí Františka Mrázka. Slovenský ústavní soud příští týden projedná stížnost vůči rozhodnutí soudu, že Babiš je v archívech StB neoprávněně. Pokud bude v (asi devíti) svazcích oprávněně, nebude moci vykonávat vysoké státní funkce. Ostatně jeho chování i jednání nápadně praktiky StB připomíná.

Kdyby došlo k tomu, že Babiš vyhraje svým populismem volby, věřím, že se proti němu spojí nějaká koalice národní záchrany a nechají ho v izolaci v opozici. V této roli postupně skončí na smetišti nepovedených dějin České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…