Bratr Karla Kryla: Muslimská komunita do Evropy nepatří. A EU bude za chvíli určovat i to, jak dlouho smí člověk sedět na záchodě

21.08.2016 19:00

ROZHOVOR Trochu se děsím toho, že se migrační vlna přežene i přes nás. A myslet si, že většina migrantů jsou ti "hodní", je trochu naivní. Pokud bude mít v Evropě každý, kdo si požádá, nějakou palnou zbraň, hrozí, že při krizové situaci tu a tam někomu "rupne v hlavě" a postřílí lidi. Migranti, nemigranti. Takhle otevřeně mluví bratr Karla Kryla, také písničkář, Jan Kryl. Navíc prozrazuje, co považuje vzhledem k bratrovi za hyenismus.

Bratr Karla Kryla: Muslimská komunita do Evropy nepatří. A EU bude za chvíli určovat i to, jak dlouho smí člověk sedět na záchodě
Foto: Redakce
Popisek: Výřez z pamětní desky Karla Kryla v Olomouci

Teroristické útoky se pomalu přibližují k hranicím Česka. Jak to vnímáte?

Trochu se děsím toho, že se migrační vlna přežene i přes nás. A myslet si, že většina migrantů jsou ti "hodní", je trochu naivní. Bohužel ta první vlna sem přišla bez jakékoliv kontroly a většinou mladí zdraví chlapi. Proč nezůstali doma a nebojovali proti násilí?!

Co je lepší recept? Odzbrojit civilní obyvatelstvo Evropy anebo ho naopak nechat se vyzbrojovat?

Nějaké ozbrojování vlastně ani nemá smysl, lépe je to řešit v rámci státu ohledně ochrany hranic. Pokud bude každý, kdo si požádá, mít nějakou palnou zbraň, hrozí, že při krizové situaci tu a tam někomu "rupne v hlavě" a postřílí lidi. Migranti, nemigranti. Třeba jako se to stalo v Uherském Brodě.

Měly by jednotlivé národní státy proti uprchlické vlně opět ohradit své hranice, jako by žádná EU neexistovala?

Nemyslím, že by se znovu měly stavět zátarasy, ale nějaká kontrola je bezpodmínečně nutná. Proč hlídat hranice v jiných státech, když nejvíce přece záleží na tom, aby byly chráněny ty naše.

Je Evropská unie stále životaschopná anebo se nachází ve stadiu klinické smrti?

Evropská unie je v podstatě spousta zbytečné byrokracie a někdy mám dojem, že si jen hledají práci a vymýšlejí strašné blbosti. Třeba s tím, že pomazánkové máslo už nemůžeme nazývat máslem, marmeláda se také může tak nazývat, jen když je udělána z něčeho přesného. A takových příkladů i v jiných oborech by se dalo najít stovky. Jenže, co chcete po úřednících, kteří mnozí nikdy reálně nepracovali a od střední školy se živí politikou. Jak mají vědět, jak těžko se živí z normálního zaměstnání rodina? Myslím si, že jsme si naši účast v EU představovali trochu jinak, že prostě budeme všichni na stejné úrovni. Jenže EU nám postupně bere naši suverenitu a za chvíli pomalu ani na záchodě člověk nebude smět sedět déle než EU určí.

Myslíte si, že v Evropě zavládne právo šaría?

Pokud se nezastaví příliv muslimské komunity, tak mám obavy, že se právo šaría bude prosazovat stále více. Pokud přijde někam pár muslimů, jsou na čas schopni se nějak začlenit do běžné komunity. Jakmile jich ale bude více, začnou vyžadovat svá menšinová práva, svoje školy, svůj způsob života a přestanou se chtít nadále "začleňovat". Budou vyžadovat, aby měli své modlitebny, aby směli udržovat své muslimské zvyky a poté, až jich tu bude hodně, začnou se chovat tak, jak byli doma zvyklí odjakživa. Žena pro ně není nic než otrok. Ale nejhorší je to, že dle koránu je každý bezvěrec nebo jinověrec jejich nepřítel a je třeba ho zničit! A časem vůbec nebude záležet na tom, jestli sem přišli s prosíkem nebo jen za dobrým bydlem.

Ono se to už v historii několikrát stalo, že nás zaplavily hordy z Východu. A pak, přestože se vládcové v Evropě "mydlili" hlava nehlava, se v tom momentě dali dohromady a hordy z Východu prostě vyhnali. Jsem na sto procent přesvědčen, že muslimská komunita do Evropy nepatří.

Evropa i Česko jsou ohledně uprchlíků rozděleny. Vy se netajíte svou nedůvěrou k nim. Nezažil jste si ohledně svých názorů už nějaký útok, byť třeba verbální?

Já jsem se zatím nesetkal s nějakým, byť jen verbálním útokem. Ale co není, může být. Hlavně je to tím, že už dva roky nepůsobím veřejně a jsem stále jen doma.

Kapela Ortel nahrála píseň Mešita, Olivie Žižková Evropo, dýchej. Co vy na ně?

Je sice pěkné, že někdo plýtvá svým umem, jen aby prorazil prostřednictvím odsuzující skladby, ale není to moc prozíravé. Myslím si, že by to spíš měli řešit naši nejvyšší politici a ne písničkáři. Ti měli svůj nezadatelný vliv v boji proti totalitě. Ale proti migraci je to něco jiného. Nejmocnější dáma je pozve a písničkáři to mají řešit?

V jak radikálním rozpoložení se se svými názory nacházíte? Už jste přemýšlel nad nějakým takovým burcujícím songem?

Víte, na to, aby člověk udělal slušnou píseň, je třeba mít dobrý motiv. Hlavně takový, aby lidem něco sdělil. Jsme-li každodenně zaplavováni migračními problémy, je to úkol pro vládu a parlament a ne pro muzikanty. Dokonce mi někdo tu Mešitu poslal, jako že to složil můj bratr! A to je vůči Karlovi barbarské a dá se to přirovnat k hyenismu.

reklama

autor: Jan Rychetský

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

17:30 Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

„Česká republika, ale postupně i další země, jsou zatahovány do konfliktu na Ukrajině,“ říká předsed…