Brusel si myslí, že jsme podřadný národ. Jako nacisté, přemítá český zpěvák

02.04.2017 20:41

ROZHOVOR „Vrchnost z Bruselu na nás hledí jako na takovou garnituru druhé třídy a tlačí na to, abychom se tady měli hůře než to panstvo ze zemí, které ten babylonský dóm různých národů dříve zakládalo,“ konstatuje bývalý disident a oblíbený písničkář Pepa Nos. K tomu pak ještě dodává: „Navíc je to spolek hrozně nespravedlivý, mafiánský a naši zástupci v něm nejsou schopni nic prosadit, většinou jsou za své názory ‚bití jak žito‘. V EU si nepřejí, abychom dosáhli jejich privilegované úrovně, a to je pak znát i při různých ekonomických nebo mezinárodních dohodách. Někdy si myslím, jestli na nás nepohlíží jako nacisté, že my Slované jsme podřadný národ. A teď nám tady ještě nutí ty emigranty se šílenou agresivní a zrůdnou ideologií...“

Brusel si myslí, že jsme podřadný národ. Jako nacisté, přemítá český zpěvák
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Intelektuál a šéfredaktor Britských listů Jan Čulík si udělal průzkum veřejného mínění i v českých hospodách a došel k názoru, že naše společnost je prý výjimečně rasistická, protože odmítá zvláště muslimské uprchlíky, a byl z toho zhnusen. Co si o tomto jeho názoru myslíte?

To asi nemá cenu vůbec komentovat. Je to jeho osobní zhnusení, tak ať se mu ten jeho pocit pěkně vybarví jak velikonoční vajíčko. Může se odstěhovat do nějaké muslimské země a tam být spokojený a šťastný společně se šesti manželkami. Já bych mu jen popřál, ať se mu tam líbí a dobře daří.     

Politici EU oslavovali 60 výročí Římských smluv, tedy jedny ze zakládajících dokumentů EU. Je vlastně co oslavovat? Premiér Sobotka napsal: „Po zkušenosti se dvěma válkami, Mnichovem, nacistickou totalitou, životem za železnou oponou, s divokými 90. léty je dobře, že jsme součástí EU.“ Byla 90. léta skutečně tak hrozná, abychom je srovnávali s nacistickou okupací? Pravicoví politici je považují za nejsvobodnější roky. Odbory a levice naopak za léta, kdy jsme ztratili svůj průmysl a vše předali cizincům. Jak hodnotíte vy 90. léta, dařilo se vám?

Po sametové revoluci nastal opravdu obrovský zlom a ty první tři roky byly úžasné. Já byl také úspěšný, měl jsem každý rok svůj recitál. Svobody v těch počátečních letech si člověk mohl opravdu užívat. Po roce 1993, kdy některé lidi vyhodili na dlažbu z federálního parlamentu a už vůbec se pak o ně nikdo nestaral, se situace změnila. Nastoupila totiž béčková garnitura politiků, kteří vytvořili systém, jenž tu teď prakticky máme dodnes. Šlo většinou o nekompetentní lidi, kteří se pomocí různých koalic chtěli udržet v politice a šlo jim často jen o svůj vlastní prospěch. Vzdálili se od lidí a nedivil bych se, kdyby si i na úklid domácností najímali nějaké pomocné síly rekrutované z migrantů. 

Co se týká Evropské unie, oslavovat není co. Metaforicky řečeno, je to společnost, která se zabývá ve velkém obchodem s lidmi, a to každý den za miliardové částky. Co s takovým spolkem, který chce pohltit a direktivně řídit celou Evropu a zase omezovat svobodnou vůli lidí? Pryč od něj a k takové koncepci se už nikdy nevracet. Navíc teď ještě jen přihlíží, jak se na různých místech v Evropě dějí hromadné vraždy.        

Písničkář Pepa Nos. Foto: Hans Štembera

Anketa

Jak dopadne ČSSD ve volbách do sněmovny?

5%
20%
56%
14%
hlasovalo: 10842 lidí

Češi mají podle oficiálních statistik nízké platy. Zejména ve srovnání se Západem. Čím to je a co s tím? Jsou nešikovní, líní, nebo na sobě nechají dříví štípat svými zaměstnavateli?

Těch důvodů se může uvést celá řada podle toho, jak na ten problém nahlížíte. Ale asi nejdůležitější příčinou je to, že vrchnost z Bruselu, ti cizí eurokomisařové, a jak se ta pakáž vůbec jmenuje, na nás hledí jako na nežádoucí, takovou garnituru druhé třídy a tlačí na to, abychom se tady měli hůře než panstvo ze zemí, které ten babylonský dóm různých národů dříve zakládalo. Navíc je to spolek hrozně nespravedlivý, mafiánský a naši zástupci v něm nejsou schopni nic prosadit, většinou jsou za své názory „bití jak žito“. Oni si nepřejí, abychom dosáhli jejich privilegované úrovně, a to je pak znát i při různých ekonomických nebo jiných mezinárodních dohodách. Jen se podívejte, jaké se u nás ve srovnání s nimi berou důchody. To je naprosto nehorázné. Někdy si myslím, jestli na nás nepohlížejí jako nacisté, že my Slované jsme podřadný národ. A teď nám tady ještě nutí ty emigranty se šílenou agresivní a zrůdnou ideologií... Jak už jsem jednou řekl, pryč z toho spolku, který nám nedovolí svobodný rozvoj.   

Už jistým účastníkem prezidentských voleb bude profesor Jiří Drahoš. Podle informací médií by mohl mít podporu nejen liberálních stran, ale i jmenovitě premiéra Sobotky a části ČSSD. Je Drahoš přijatelný kandidát? Jak vidíte jeho šance proti Miloši Zemanovi?

Pan Drahoš je spíše taková „rychlokvaška“ a bude muset opravdu vyvinout velké úsilí, aby o něm bylo patřičně vědět. Chybějí mu zkušenosti z politiky i z diplomacie, a jak to tak vidím, hodně hráčů s falešnými kartami chce do jeho osoby vkládat naděje i své falešné vize. Já si myslím, že ale neuspěje. Pokud by se to však náhodou stalo, tak se domnívám, že nemá vůbec na to, aby českou politiku nějak pozitivně ovlivňoval. 

Před několika dny zemřela Věra Špinarová, zasáhla vás její smrt? A co říkáte na fakt, že se v médiích nyní objevily informace o tom, že měla v období 90. let velkou nouzi, kdy jí prý chyběly i peníze na potraviny?

K tomu bych se nechtěl moc vyjadřovat. Je to záležitost pozůstalých a do toho se montovat by bylo krajně nevhodné. A posuzovat něco z hlediska úrovně její hudby také nemůžu. Já jsem měl vždy své jiné favority – Karla Kryla a podobně, takže ani v tomto směru nebudu nic komentovat, protože bych neměl ani co. To samozřejmě neznamená, že nemohla být výbornou zpěvačkou, pouze mne ta její tvorba nějak minula.   

V současné době má mnoho lidí potíže se zavádějícími informacemi, nebo dokonce s falešnými zprávami v internetových médiích, s takzvanými hoaxy. Co byste jim poradil, aby nenaletěli nějakým nesmyslům.

On vždycky bude někdo lhát. To prostě už patří k lidem, je to jedna z jejich vlastností. Každý člověk by se ale měl naučit odlišovat pravdu od lži. Začíná se s tím už na škole a pak to pokračuje dál. Měli bychom si vycvičit určitou formu intuice. Jakmile totiž existují jen omezené zdroje informací, člověk by mohl snadno podlehnout nějakým nesmyslům či klamům. Také bychom se měli řídit určitými principy naší vyšší pravdy, to znamená, jak se díváme na svět, na lidi i na život. Odstrašujícím případem je po mne život princezny Diany, byť nám tady zanechala dvě skvělé děti. Ona byla taková hodně prostá a jednoduchá a nalítla kdekomu. A zarazilo mne, kolik Britů se inspirovalo jejím životem. Jak se může tolik lidí nechat ovlivnit takovým hloupým pozlátkem? Na ostrovech teď vůbec dochází k hrozným věcem, nechali si tam rozbujet islámskou ideologii a na druhou stranu se u nich množí útoky na Východoevropany...

Myslíte, že se většině lidí žije v naší zemi pohodlně a že mají dostatek všeho? Za Nečasovy vlády padaly nářky, že sociálně slabé lidi stát utiskuje. Je nyní stát štědrý ke starým, nemocným, postiženým, samoživitelkám a podobně? Jakou náladu ve společnosti lze cítit? Věří lidé v lepší budoucnost?

Spíše se domnívám, že se tady u nás zase šíří nějaké psychózy, vyvolané určitými cílenými propagandami. Naštěstí český člověk byl vždy imunní vůči takovým věcem a dovedl si dělat z toho srandu. Ale je dobře to vnímat a upozorňovat na to. Nesmíme si nechat vnutit nějakou blbou náladu, jelikož ta vede ke stresům a depresím, z čehož pak mohou vznikat i vážná onemocnění. 

reklama

autor: Jan Štěpán

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

17:30 Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

„Česká republika, ale postupně i další země, jsou zatahovány do konfliktu na Ukrajině,“ říká předsed…