Budou kvičet. Vystoupení Tomia Okamury na téma Zeman, umělci, Němcová a podobně

13.04.2016 11:10

ROZHOVOR Šéf SPD Tomio Okamura si opět nebral servítky. „Okamurovci a zemanovci“ jdou společně do krajských voleb v drtivé většině krajů, a proto předpokládá, že odpůrci budou řvát a rozpouvají špinavou antikampaň ve velkém stylu. Nabroušeně odmítl kritiku hlavy státu a České televizi doporučil odvážný scénář: „Ať pozvou paní Lenku Dusilovou do politického pořadu, když už se chce k tématům vyjadřovat, a mohou proti ní posadit pana prezidenta nebo předsedu SPO pana Velebu. Pokud si na to paní Lenka Dusilová ovšem troufne. Říkat názory v přímém přenosu veřejnoprávní televize, kdy ten druhý nemá šanci reagovat, není správné ani spravedlivé.“

Budou kvičet. Vystoupení Tomia Okamury na téma Zeman, umělci, Němcová a podobně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Anketa

Považujete se za české vlastence?

94%
6%
hlasovalo: 13066 lidí

Kritika prezidenta Miloše Zemana se dostala i na vyhlašování Ceny Anděl. Zpěvačka Lenka Dusilová z papírku přečetla: „Nesouhlasíme s tím, že se prezident naší země ve svém úřadu chová nedůstojně a i naším jménem podlézá režimu popírajícímu svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí ani vám, prosím, nebojte se dát najevo svůj názor.“ A David Koller později pronesl: „Já bych byl rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na východ za těma lidma, který to evidentně dělají, je to pan Babiš nebo pan Klaus nebo dokonce soudruh Zeman.“ V čem sedí, nebo naopak v čem kulhá hodnocení prezidenta od obou zpěváků?

S touto kritikou prezidenta se absolutně nemohu ztotožnit. Mimochodem, většina lidí, alespoň podle průzkumů, souhlasí s názory prezidenta. Ať si umělci a v podstatě každý sděluje, co chce, ale pokud zazní politická kritika, měli by dostat prostor i oponenti. Když ČT neuhlídala formát a zazněly politické názory, měla by dát v hlavním vysílacím čase možnost reagovat i těm, kteří byli napadeni. Nebo ať pozvou paní Lenku Dusilovou do politického pořadu. Když už chce mluvit politicky, mohou proti ní posadit pana prezidenta nebo předsedu SPO pana Velebu, ať vedou debatu, pokud si na to paní Lenka Dusilová ovšem troufne. Říkat názory v přímém přenosu veřejnoprávní televize, kdy ten druhý nemá šanci reagovat, není správné ani spravedlivé. Použili prostor k osobnímu útoku na někoho, kdo se nemohl bránit. Považuji to za velmi nekorektní.

Anketa

Existuje Bůh?

45%
55%
hlasovalo: 16933 lidí

Obecně by v médiích měli dostávat stejný prostor ti, kteří zastávají podobné názory jako pan prezident, jako ti, jež nekriticky obdivují Brusel. Nerovnoprávný přístup cítíme i na sobě, lidé z SPD jsou dlouhodobě Českou televizí, Českým rozhlasem i ostatními médii cenzurováni. ČT dává z dlouhodobého hlediska prostor těm, kteří kritizují prezidenta, ale ne jejich oponentům, abychom své názory obhájili a vedli demokratickou diskusi. Dochází k cenzuře nepohodlných názorů a v tom vidím velký problém.

Velice tvrdě kritizuje prezidenta Miloše Zemana i bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. Stěžuje si, že hlava státu táhne Českou republiku na východ, že rozděluje společnost, že do ní vnáší nenávist a sprostotu. Přiznává, že se sama také zúčastnila protestu s červenými kartami. Zní její kritika věrohodně, nebo se dá její intenzita přičíst tomu, že ji Miloš Zeman po pádu Nečasovy vlády odmítl pověřit sestavením vlády?

Paní poslankyně Němcová mě poté, co jsem přišel do Poslanecké sněmovny, velmi zklamala. Uvedu transparentní příklad. V úterý, když jsem navrhl na jednání sněmovny referendum, aby občané rozhodli o své budoucnosti v souvislosti se členstvím v EU, řekla, že Okamura není demokrat a že se nechovám demokraticky. Protože slova byla určená poslancům ODS, nereagoval jsem, ale je to přesně naopak. Představa paní Němcové o demokracii je názorový diktát elit. Je to typická ukázka reakcí tradičních stran a bohužel se tak začínají chovat i někteří poslanci ANO.
Přesně to koresponduje s tím, na co jste se ptala v první otázce. Máme jediného člověka, který je volen všemi občany, má nejsilnější mandát ze všech politiků v České republice jako přímo volený prezident. Měli bychom jeho názorům naslouchat, i když nesouhlasíme, můžeme se zamyslet, ale ne aby debata sklouzávala k neustálé dehonestaci, osobním útokům, zesměšňování od pražské kavárny. Žádám, aby byla skutečná demokracie. 
Věřím, že čím dál více občanů zjišťuje, že není líp. Nikomu nezbývá v peněžence více peněz než za Kalouskovy vlády. Nepodléhat billboardům, zmanipulovaným pořadům, kam se zvou jen vybrané osoby s pohodlnými názory v České televizi. Mohu jen doufat, že přes líbivé slogany a hesla si lidé uvědomí současnou realitu.

Nynější kritika hlavy státu navazuje na útoky, které na Miloše Zemana mířily nedávno kvůli návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Zazněla i kritika policistů, kterým naopak  prezident poděkoval za jejich zásahy. Dá se možná říci, že se na domácí politické scéně ustálil stereotyp. Tzv. pražská kavárna přijde s kritikou prezidenta, on sám nebo jeho mluvčí se jí vysmějí a následně Miloši Zemanovi v průzkumech stoupne popularita. Je to tím, že prouprchlická agenda a varování před východem ze strany prezidentových odpůrců u veřejnosti nezabírají? Jak vnímáte tuto situaci?

Prezident je terčem neuvěřitelných dehonestačních kampaní. A když nezabírá pomlouvání, nastupuje ignorace. Pravdou je, že teď pan prezident dostává trochu více prostoru v médiích. Myslím si, že některá média už si uvědomila, že je to neudržitelné. Je vidět, že značná část veřejnosti zjistila, kde je pravda. Češi nejsou hloupí, naopak jsou chytrým národem, na který mediální lži přestávají zabírat. Samozřejmě že se mediální masáž bude s nadcházejícími volbami stupňovat. Opět budou lhát, překrucovat a manipulovat.

Strana práv občanů, ve které je pan prezident čestným předsedou, jde s námi do voleb v drtivé většině krajů. Okamurovci a zemanovci půjdou společně do voleb. My, kteří prosazujeme přímou demokracii, jsme největším nebezpečím pro elitáře, kterým vyhovuje zabetonovaný systém, kde si mohou se spřízněnými kmotry a médii dělat, co chtějí, a ovládat republiku. Vzniká střet zemanovců a okamurovců vůči elitářům. Budou kvičet, řvát, kopat kolem sebe, zorganizují špinavé antikampaně. Budou zkoušet všechny metody, aby nás potopili. I ze mě dělali xenofoba, rasistu, populistu a byl jsem neustále pomlouván pražskou kavárnou i médii. Postupně lidé ale začali přicházet na to, že jsem měl pravdu, a už mi začíná stoupat popularita. Za poslední rok mi přibylo 100 tisíc příznivců na Facebooku, takže jich mám čtvrt milionu a přibylo jich díky mediální cenzuře. Lidé zjistili, že se nikde nemohou dozvědět mé názory, a sledovanost mých každodenních příspěvků je na úrovni nejčtenějších českých serverů. Média mi svým lhaním a pomluvami vlastně pomohla.

Všimněte si, že největšími nedemokraty je pražská kavárna. Zdánlivě se ohání tím, že brání demokracii, ale naopak sami mají naprosto nedemokratické chování. Dám hned několik příkladů. Například centrum Klinika. Mají výpověď, měli opustit prostory a je jim to úplně jedno, ještě se jich média zastávají. Když jsme dělali demonstrace na Václavském náměstí, poklidně přijde až pět tisíc občanů všech generací, ale zelení a lidé z pražské kavárny schválně průběh narušují, záměrně objednají vlastní protest hned vedle, pískají, provolávají své názory do megafonu, aby naše proslovy nebyly slyšet. Schválně se nám snaží znemožnit klidné demonstrace. Elitáři, kavárna, Česká televize nepřipustí jiný názor než ten, který oni považují za správný, a odmítají názorovou polemiku. Ti, kteří se zaštiťovali pravdou a láskou po roce 1989, jsou největšími odpůrci demokracie a žádnou demokracii vlastně nechtějí. Vidím to i v souvislosti se zamítáním přímé odpovědnosti politiků i referenda. To ani náhodou. Tohle ti Dienstbierové nechtějí připustit. Původní myšlenku svobody a demokracie obrátili do opačného gardu samozvané elity, kterou perzekuují, cenzurují odlišné názory a snaží se je kriminalizovat. A ještě se pak mainstreamová média snaží všem vnutit, že právě tohle je demokracie, což samozřejmě není.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…