Bulvární novinář Novotný: K imigrantům by měli mluvit jen inteligenti, protože 90 procent veřejnosti jsou idioti. A pokud bude Zeman zvolen podruhé...

24.08.2015 19:22

POLOČAS MILOŠE ZEMANA "Pokud bude Miloš Zeman zvolen podruhé prezidentem, tak se to pak úplně urve. Jeho další mandát totiž bude naprostá apokalypsa a rozvrat," sdělil v rozhovoru ParlamentníchListů.cz mimo jiné známý bulvární novinář Pavel Novotný. Kromě toho zopakoval i svůj názor na imigranty, jimž by u nás otevřel dveře, přestože tímto svým "humanistickým coming outem" prý už ztratil nemálo přátel.

Bulvární novinář Novotný: K imigrantům by měli mluvit jen inteligenti, protože 90 procent veřejnosti jsou idioti. A pokud bude Zeman zvolen podruhé...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Když jsem s vámi hovořila o imigrantech v červnu, tak jste mi říkal, že byste je u nás bez problémů přijal všechny a že je pro vás „neskutečná prasárna“, když mnozí Češi těmito lidmi pohrdají. Změnil se váš postoj od té doby?

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte Miloše Zemana v polovině jeho prezidentského mandátu?

82%
5%
3%
2%
8%
hlasovalo: 36816 lidí

Ne, naopak. Jsem ještě solidárnější. Je mi totiž opravdu těch lidí líto a ptám se, kde jsou ty hordy muslimů, co u nás chtějí všechno zapálit? Podle mého soudu je měla Makedonie pustit přes hranice ještě dřív. Já bych jim úplně otevřel hranice – podle mne potřebují velmi nutně pomoci.

Co říkáte na výzvu akademiků proti xenofobii? Totiž okamžitě poté, co výzva byla veřejnosti představena, tak se na hlavy vědců sesypalo mnoho negací...

Sice zaznívaly hlasy, že je hodně nemoudré zveřejňovat něco jako je výzva akademiků, ale já si myslím, že k této věci by měli mluvit jenom inteligenti - mělo by se k tomu hovořit převážně na akademické úrovni a vůbec by se k tomu neměla vyjadřovat veřejnost, protože devadesát procent veřejnosti jsou idioti. Abych to vysvětlil - devadesát procent naší populace není vůbec inteligenčně schopná o tomto problému přemýšlet a hovořit.

A jak se vám k tomu libí slova prezidenta Miloše Zemana? On totiž odmítá přijímání muslimských uprchlíků, Islámský stát srovnává s nacismem, vybízí k ostraze hranic před imigranty...

Zeman ale k tomu názor ve skutečnosti nemá. Říká to možná v této rovině, protože je vychcaný. Je to od něj čirý populismus a dokonce bych řekl, že je to takový ´okamurovský populismus´. Politici ale všeobecně vlastně vůbec neříkají to, co si myslí ve skutečnosti. Devadesát procent politiků se k tomuto problému, jako je imigrace, podle mne vůbec upřímně nevyjadřuje.

Myslíte si, že se bojí?

To ne, ale vědí, že jejich voliči jsou kreténi, takže jim nemohou říci, co si doopravdy myslí. S imigranty je ale potřeba v první řadě soucítit, neboť jsou v těžké situaci a utekli před válkou třeba s celou rodinou a momentálně přežívají v hrozných podmínkách. Miloš Zeman podle mne s nimi ve skutečnosti soucítí, ale říci to nemůže nahlas, stejně tak jako to nemůže říci mnoho politiků, neboť by je voliči ukamenovali. Idiotům se prostě říká, co chtějí slyšet. Navíc tato doba přeje idiotům – idioti se militarizují, staví se do šiku...Musíme si tady položit otázku, kteří lidé kdysi volili v Německu Hitlera. To byli také idioti. Já jsem svým humanistickým coming outem sice rozezlil - a možná i ztratil - svoje některé přátele, ale jsem rád, že jsem to udělal, neboť zároveň s tím jsem zjistil, kolik idiotů jsem měl kolem sebe. Je to ale osvobozující pocit vědět, že patřím mezi inteligenci, která stojí na tom tenkém ledě.

Miloš Zeman je zhruba v polovině svého prezidentování. Lze si v obecnosti říci, že šlo o úspěšných dva a půl roku?

Miloš ale není v poločase, on je ve čtvrtině. Máma říká, že není inteligentní a že je to hajzl, ale já si myslím, že blbej není a osobně mě na něm fascinuje jeho nepoučitelnost. To je velmi zvláštní věc...

Co by dnes bylo v Česku jinak, kdyby se prezidentem stal Karel Schwarzenberg?

Především by byla úplně jiná naše zahraniční politika. Neměli bychom ji tak jednoznačně prorusky orientovanou. Naši zahraniční politiku podle mne určuje opilec a pak možná ještě ministr Babiš, ale rozhodně ne ministr zahraničí. Ten na ni sere! Za Schwarzenberga bychom tady měli určitě prozápadní politiku, přijel by k nám třeba znovu dalajláma a určitě bychom podporovali ukrajinský disent. Inteligence by prostě tady byla na koni, ale naopak by bylo nespokojeno venkovské obyvatelstvo. Protože však je ta "schwarzenbergovská Praha" menší, tak je vlastně dnes většina lidí spokojena. Pražská buržoazie je prostě v zákrytu, ale celý ten venkov mává vidlema a s umaštěnou pusou od tlačenky vrní spokojeností.

Zeman již v minulosti navštívil Čínu a Moskvu a metropole dalších postsovětských států a proto se dost často říká, že je proruský...Může nám to ublížit?

Ne. Naopak nám to může paradoxně ekonomicky pomoci, ale celkově je to špatně, neboť jsme vždy vycházeli z jiných hodnot, a i nyní bychom měli být ostře prozápadně orientovaná země. Vždycky jsme přece vyznávali masarykovsko-havlovské ideály! Orientace Zemana na Východ mně osobně přijde historicky naprosto absurdní. Už z toho, že uvolnil fotku z „tajné schůzky“ spolu s ministrem zahraniční Ruska Sergejem Lavrovem vidíte, že to je u něj záležitost dlouhodobá. Všichni víme, proč byl hokejový klub Lev Praha v Praze a k čemu sloužil...

Co byste řekl s odstupem času na různá Zemanova vyjádření, ať již jde o známá slova „kunda sem, kunda tam“, či že vláda „zkurvila“ služební zákon? Také nelze zapomenout na jeho vrávorání nad korunovačními klenoty. Teď to ale vypadá, že trošku ve svém slovníku ubral plyn...

...musel ho ubrat, neboť asi nečekal tak bouřlivou reakci. On si ale takový slovník může dovolit, vždyť se vyjadřuje stejně jako většina jeho voličů! Když jsem se o této věci kdysi bavil na jižní Moravě se svými příbuznými, tak mi říkali: ´Nám to nevadí, my ho máme rádi!´ Já jim ale na to odpovídal, že je přece hrozné, jak se vyjadřuje k Ukrajině a že uznává i svrchovanost Číny, ale oni mi na to tvrdili, že je jim jedno, co se tam děje. Úplně mne zarazil třeba s tím Klokánkem. Říci, že vláda nedokáže sehnat peníze pro takzvané Klokánky, ačkoli uprchlíci budou jistě stát víc, to už bylo na úrovni Okamury. Dát k sobě takto neporovnatelná a neslučitelná témata je už spíš pro prvoky, hůř snad ani nemohl klesnout. Je to vychcanost. Přece to nemá zapotřebí! Anebo ano? Zeman sice poslední dobou svou rétoriku trošku zmírnil, takže už ´kunda´ neřekne, ale i tak jsou jeho vyjádření na nízkém levelu. Miloš Zeman ale v žádném případě není zloděj, je to jen jakýsi hegemonistický řezník, narozdíl od Okamury, který jedná z čisté vypočítavosti.

Prezident si podle některých názorů dělá, co chce, a do toho prý zapadá i jeho nevůle vůči jmenování některých profesorů...

To jsou jen takové vrtochy...Ale vždyť mu to ani nemůže u moravských voličů nijak ublížit, když se pere jen s akademickou obcí. On si takové půtky může dovolit, neboť jeho voličům jsou nějací akademici putna. Já jsem přesvědčen o tom, že Miloše Zemana zvolí znovu. Bude sice jeho podpora slabší, ale stále bude. To ovšem svědčí o tom, že jeho voliči nemohou být normální, jeho voliči musí být kreténi a kreténům není těžké vládnout a říkat jim, co chtějí slyšet. On je ale v celkem komfortní situaci, neboť má dobrého tiskového mluvčího.

Zemanovu osobu neobklopuje jen Jiří Ovčáček, ale i Vratislav Mynář, Hynek Kmoníček či senátor Jan Veleba. Dává mu tento hradní aparát dobrý servis?

Nevím, jaký mu dělají servis. Ovšem asi jediný, kdo je pro něj navenek prospěšný, je pan Ovčáček, což je sice osoba velmi svérázná, ale myslím si, že není jednoduché stát po boku Zemana. Pan Ovčáček podle mne není žádný hlupák, být dobrým tiskovým mluvčím u Zemana je totiž nemožné. Ale samozřejmě pánové Mynář nebo Nejedlý jsou už problematičtí. Ovšem těm lidem je to úplně jedno, jsou to podle mého soudu naprostí hajzlové. Neměli by se k Hradu ani přiblížit, pan Mynář obzvláště, je to pro mne nedůvěryhodná osoba.

A jak nahlížíte na průběh kauzy Ferdinanda Peroutky?

Zeman se chová jak ženská, která neumí říci, že udělala chybu. Lidové noviny i Mladá fronta mohou psát, co chtějí, ale venkov nějaký Peroutkův článek vůbec nezajímá. Když ale budou vyšší důchody a Zeman bude stále říkat něco proti uprchlíkům, tak mu to asi bude k příštím volbám stačit, neboť to bez problémů na Moravě znovu uhraje.

Takže si myslíte, že opětovnou kandidaturu do funkce prezidenta Zeman opět „uhraje“? Ale jak se případně bude chovat toto druhé prezidentské období, pojede třeba už na klidnější vlně?

Ne! V případě, když bude zvolen podruhé, tak se to pak úplně urve. Druhé jeho zvolení bude zároveň jasným důkazem toho, že tací debilové jako Češi ve světě nejsou. Jeho další mandát bude už naprostá apokalypsa, bude to úplný rozvrat.

Jakou stopu svým prezidentstvím Miloš Zeman nejspíše zanechá českému národu? Co bude pod jeho jménem napsáno v učebnicích dějepisu?

V každém případě by tam mohl být zmíněn jeho příklon k Rusku. Určitě je dobře, že už neexistuje Sovětský svaz, možná, že bychom se pak stali pod Zemanovou vládou třeba součástí SSSR, nyní už jen součástí Ruska. Pak tam možná bude stať o tom, jak skoro poblil korunovační klenoty. Doufám, že jako prezident, že jeho jméno bude jednou z učebnic vymazáno. On by se ale možná zapsal do učebnic dějepisu kvůli jinému svému politickému údobí, protože třeba takto výraznou postavu sociální demokracie nikdy neměla a asi ani mít dlouho nebude. Já se však za něj stydím, třeba každý rok vyvěšuji tibetskou vlajku. A doufám, že mé děti se už dočkají při volbách jiného prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…