Bulvárník, ODSák a bavičův syn Novotný: Dostaneme na prdel. Ale přijde doba, kdy budete říkat "zlatý Nečas"

04.09.2013 11:01

JINÝMA OČIMA Petr Nečas, byť ho ulovila kariérista Jana Nagyová, byl jedním z nejlepších premiérů Česka. ODS je sice nyní až po krk v bahně, ale až zavládne levice, nastane pravé peklo. Takhle smýšlí šéfredaktor bulvárního serveru eXtra.cz a občanský demokrat Pavel Novotný.

Bulvárník, ODSák a bavičův syn Novotný: Dostaneme na prdel. Ale přijde doba, kdy budete říkat "zlatý Nečas"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Jak nahlížíte na eskapády ODS ve vysoké politice?

Jde o nejhorší období strany v celé její historii, ale ještě pořád se za ni nestydím. Jsem držák a neumím si představit, že bych z ní vystoupil. Strana je ve sračkách, ale jsem přesvědčen, že prochází obrovských vnitřním očistným procesem. Strašně mě štve předseda ODS Martin Kuba. Podle mě reprezentuje starou kliku a má dost podivnou minulost. V těchto volbách dostaneme strašně na prdel, což mě netrápí. Naopak, co mě štve, že jsme se sprostě podepsali na pádu pravice a nástupu levice na osm let. To je pro člověka, jako já, úplná katastrofa. Jsem malopodnikatel. Psaním a moderováním vydělám asi sto tisíc korun měsíčně. Mám poměrně vysokou daňovou zátěž. Nikdy jsem si nestěžoval, ale vím, že ty idioti přijdou a budou škrtit malé a střední podnikatele, živnostníky jako já.

Myslíte si tedy, že levice malé a střední podnikatele, živnostníky, úplně umoří?

Přesně tak. Měl jsem vždy rád Miroslava Kalouska. Rozumí své práci dobře, nastartoval správná úsporná opatření. Svého Kalouska potřebuje každá země na světě. Je jasné, že v očích vesnice bude vždycky za šmejda. Spousta lidí nadává, ale neuvědomují si, že žijeme v jednom z nejbohatších regionů na světě i v rámci Evropy. Navíc jsme snížili státní deficit. Chápu, že jsou lidé frustrovaní, protože jim je padesát, vyhlídky žádné, práce žádná, prázdná kapsa a mráz, ale jsem přesvědčen, že politická reprezentace na téhle úrovni odvedla dobrý kus práce. Petr Nečas byl podle mě nejlepší premiér i se svými slabostmi a nejlepší předseda ODS v historii. To, že selhal ve sféře privátní, je pro mě jako bulvární hyenu naprosto pochopitelné, byť je to strašná škoda.

Nicméně neměl by mít předseda vlády i svůj osobní život trochu více promyšlený?

Tu otázku jsem si taky kladl. Vystudovaný fyzik, zkušený člověk, který toho o lidských charakterech ví docela dost, už podle toho, jak dlouho dokázal přežít ve stranických strukturách ODS, a nyní tohle. Podle mě je i skvělým diplomatem. Přesto vše mu rozumím. Pohybuju se v jiné sféře a v ní jsem viděl i chytřejší muže, kteří tváří v tvář ženě zklamali. Ženské hýbou světem. Hraju s nimi profesionálně pokr a občas se nestačím divit. Proto už nikdy neřeknu, že nikdo nemůže selhat.

Na druhou stranu váš server napsal, že Nagyová Nečase očarovala, tak jak se mohl ubránit?

Je hodně věcí mezi nebem a zemí. O oltáříčku Jany Nagyové, který existoval a podle mě ještě existuje, jsme  na eXtra.cz napsali, protože je to pravda. Dělám bulvární web, druhý nejčtenější v zemi, takže se zprávami, co znějí nevěrohodně, mám své zkušenosti. Když jsem studoval osobnostní a kariérní profil Naygové, tak se jí nedivím. Nesmírně ambiciózní žena, matka dvou dětí. O tom vztahu se vědělo mezi novináři dlouho a tak se divím, že to neprasklo už dříve. Jako bulvárník jsem měl podobné páry chycené během čtyřiadvaceti hodin.

Proč to tedy podle vás neprasklo dříve?

Něco jiného je útočit na celebritu a politika, předsedu nejsilnější strany, šéfa vládnoucí koalice. Asi si to každý dvakrát rozmyslel. Šlo o zbytečný problém s člověkem, jenž se měl dar dohodnout. Kdyby si Nečas osobní život zorganizoval dřív, tak by k tomu ani nemuselo dojít. A stejně to postrčila Nagyová, protože už jí došla trpělivost. Opozice toho pak perfektně dokázala využít.

Je v ODS nyní někdo, kdo by mohl být novým vůdcem a zvednout stranu ze dna?

Jsem opravdu nesmírně nešťastný z Martina Kuby, protože vzešel z jihočeské ODS a má za sebou spousty škraloupů. Taky jsem losoval falešnou tombolu na plese, ale u něj je to mnohem trvalejší problém. Jsem velký Pospíšilovec a podle mě je Jiří Pospíšil jedinou mladou nadějí strany, ale až za pár let. Nyní se můžeme omlouvat, jak chceme, ale stejně nás čeká výprask. Nicméně si myslím, že se za pár let dostaneme i do doby, kdy budeme říkat: zlatý Nečas. Strašně mě sere, že všechny ekonomický reformy skončí. Trápím se tím. Do leva se nyní obrací větší část Evropy a špatně se mi s tím vyrovnává.

Pořád mluvíte o naštvané vesnici, ale sociální nůžky se rozevírají úplně všude a i ve městech jsou lidé, co mají hluboko do žlabu. Třeba důchodci. Nejste jako protekční spratek moc odtržen od reality každodenního života?

Fakt nejsem. Má žena žila v nejchudší části Hané, její příbuzní berou velmi nízké platy. Moje máma je učitelkou s desítkami let praxe a to, co jí každý měsíc přiletí na účet, je směšné. Nikdo tady ale ještě nehladoví. Všichni se dostanou do státní nemocnice. Existuje u nás bezdomovectví, ale jako problém slabých a nemocných z velmi malé části. Spíše jde o bezdomovectví jako životní styl. Máme policii, žijeme ve velmi klidné části světa. Jen nejsme zvyklí se na to dívat zeširoka. V jižní Evropě, Asii, Africe, jižní Americe se mají hůře. Proto jsem velký přítel vietnamské komunity. Díky své pracovitosti jsou zde Vietnamci schopni normálně fungovat, nestěžují si a jsou vděčni za prostředí, kde mohou podnikat, posílat děti do škol a tak. Jen my pořád brečíme.

Jak a kdy jste vůbec do ODS vstoupil?

V osmnácti letech mě oslovilo místní sdružení tady v Řeporyjích, jehož předsedkyně věděla, že se zajímám o politiku. Já jí varoval, že jako obecní grázl a syn kapitána showbyznysu nejsem dvakrát velkou výhrou v loterii. Na druhou stranu jsem lokální patriot a za Řeporyje se všude peru. A do třetice, vždy jsem byl mladý kapitalista, konzervativec, Klausovec, Tchatcherista. Řeporyje jsou vesnice, je tady kostel, nádraží, škola. Politika tady vypadá jinak, než ta vrcholná.

Takže je politika na regionální úrovni menší zlo, než ta v Poslanecké sněmovně?

Vlastně až tak ne. Někdy se v obou dělají stejné sviňárny. Žijeme v těsné blízkosti Prahy 13, odkud vzešlo několik významných členů ODS. Třeba David Vodrážka, Petr Bratský, Petr Kužel. Praha 13 byla vždy baštou ODS, ale nyní to vypadá bledě. Na druhou stranu jsem v politice nikdy nepošilhával výš, než by byla práce tady v tom našem místním sdruženíčku, co má patnáct členů. Jsem opravdu jen malý komunální politik, toho času v opozici, kde asi ještě zůstanu.

Kdo je Pavel Novotný

Narodil se v roce 1981 v Praze. Je synem známého baviče a majitele vlivné umělecké agentury 6P Petra Novotného. Vystřídal několik bulvárních redakcí, účastnil se televizní reality show Bar. Na internetu je nejčastěji uváděn jako „protekční fracek“. Nyní je šéfredaktorem webu eXtra.cz. Členem místní organizace ODS v pražských Řeporyjích se stal v osmnácti letech a již deset let se účastní volebních komisí. Místní patriotismus a činnost mu, jak sám říká, vyhovuje, na vyšší patra v politice nepomýšlí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…