Bulvárník Pavel Novotný všem, kteří nechtějí pomoci migrantům: Rasisti, to je taková prasárna. Konvičku bych utopil. Komu vadí muslim, je idiot. A to jsem syn Žida

07.06.2015 5:11

„Protekční spratek“ Pavel Novotný rozhodně umí překvapit. ParlamentnímListům.cz totiž prozradil, že pokud by on byl politikem, který by měl rozhodovat o imigrantech, pak by je prý u nás přijal s otevřenou náručí. „Připadá mi strašné, že se u břehů nejbohatšího kontinentu světa topí na lodích lidi a je neskutečná prasárna jimi pohrdat,“ zmínil k tomu v rozhovoru Novotný. Silná slova ale bulvární novinář našel i k jiným dotazům.

Bulvárník Pavel Novotný všem, kteří nechtějí pomoci migrantům: Rasisti, to je taková prasárna. Konvičku bych utopil. Komu vadí muslim, je idiot. A to jsem syn Žida
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Jak se díváte na problém s imigranty, kteří ve velkém zaplavují Evropu?

Mám na to velmi radikální názor. Já bych totiž imigranty přijal všechny a dokonce se domnívám, že bychom jich měli přijmout ještě víc. Je neskutečná prasárna na základě našeho rasisticky xenofobně smýšlejícího názoru těmi lidmi pohrdat. Připadá mi totiž strašné, že se u břehu nejbohatšího kontinentu světa topí na lodích lidi. Bohužel ale vaši čtenáři, kteří jsou především voliči Andreje Babiše a Tomia Okamury, tyto mé názory asi neskousnou. Mně nevadí ani muslim, mně nevadí žádný emigrant a myslím si, že naše země by pobrala mnohem více imigrantů, nežli by byla povinná kvóta ze strany EU pro ČR. Měli bychom být s těmi lidmi solidární, nadto pokud utíkají z oblastí válečných konfliktů. U těch je to úplně bez debat. Jsou přece také nějaké mezinárodní konvence a je prostě naší povinností uprchlíky přijmout! Vždyť my jsme natolik bohatý stát, potažmo kontinent, abychom se o tyto lidi uměli postarat. Já osobně z nich strach rozhodně nemám. Tyto lidi bychom rozhodně neměli odhánět a uzavírat se před nimi. Nikdy nevíme, kdy přijde nějaký konflikt i do naší země.

Ti, kteří se uprchlíků bojí, ale upozorňují na to, že mezi imigranty mohou být i teroristé. Lidé se navíc muslimů bojí i kvůli jejich víře, islámu. Navíc slyší z televizí o vraždění Islámského státu. Co jim na to říci?

Lidi, kteří se bojí islámu a islámských fundamentalistů a teroristů, to jsou podle mě největší pitomci. Já nevím, jestli vědí, kolik žije v Evropě muslimů – přinejmenším 44 milionů – a kolik z nich jsou teroristé. Uvnitř každého národa a mezi každými lidmi mohou být teroristé. Nejvíc hnusných útoků v historii bylo spácháno křesťany, nikoliv muslimy. Mně muslim vůbec nevadí, komu vadí muslim, tak je podle mě idiot. Možná dohromady v Evropě spáchalo teroristický čin dohromady tak 50 muslimů. Já s muslimy nemám žádný problém, a to jsem syn Žida.

Zdá se, že otázka imigrantů je pro Čechy velmi citlivou záležitostí. Ti, co by byli pro to, aby ČR imigranty přijímala s otevřenou náručí, pak označují ty, co je přijímat rozhodně nechtějí za rasisty. Jak toto značkování na vás působí?

Ale my jsme rasisticky a xenofobně smýšlející národ. Vždyť oblíbená hláška Čecha je: nejsem rasista, ale nemám rád cikány. Na tom to vidíme. Tuto větu můžeme rozšířit: nejsem rasista, ale nemám rád černochy z Afriky, nemám rád muslimy... A koho nebudeme mít rádi příště? Já vychovávám svoje děti tak, že nemají lidi rozdělovat na černé a na bílé, ale na dobré a špatné. Já se muslimů opravdu nebojím a nevím ani o rase, která by mi vadila. Lidi, kteří posuzují jiné lidi a mají předsudky vůči jiným na základě jejich barvy pleti, jsou podle mě chudáci a politováníhodní idioti a ty bych poslal na lodích na moře a tam bych je utopil. Protože lidmi, kteří dělí jiné lidi podle rasy, já pohrdám.

Když už jste hovořil o těch lodích, dokonce se objevují takové názory, že by Evropská unie měla lodě s uprchlíky zadržovat a vracet je na místo, odkud vypluly. Prezident Miloš Zeman dokonce řekl, že už existuje k tomu speciální program Evropské unie...

Tento argument nechápu a nerozumím mu. Znovu říkám, že jsou nějaké mezinárodní dohody, kde je snad přímo povinnost, abychom ty lidi zachraňovali z nelidských podmínek. Uvědomme si, že tam jsou na těch lodích i děti, a ty lidi, kteří se na těch lodích plaví, riskují svůj život, a přesto jim to za to stojí, neboť přijíždějí z podmínek, které si my neumíme ani představit. Vrátit loď zpátky znamená vrátit ty lidi prakticky do míst, odkud odjíždějí, aby si zachránili holý život. To mi přijde sprostý. A přijde mi to ještě sprostší, když by se to dělo u břehu nejbohatšího kontinentu.

Já nejsem žádný komunista, jsem pravicově smýšlející člověk, ale tohle jednání by mi přišlo nelidské. Evropa navíc tuhle vlnu migrantů bez problémů unese. Stejně tady za padesát let bude každý druhý Evropan Asiat. Ty lidi jsou fakt hloupý. Jestli si myslí, že my tady zůstaneme jako v bílý rezervaci, tak to se pletou. Naše rasa prostě vymírá. A když sem přijede nějaký uprchlík na lodi, tak ho musíme okamžitě zachránit a dát mu azyl. A pomoci mu. Hotovo dvacet. Já jsem v tomhle humanista a nepřipouštím si ani jiné uvažování.

Co říkáte reportážím tvrdícím, jak imigranti ve velkém zaplavují řecký ostrov Kos, kde pak leží na lehátkách u moře spolu s turisty, kteří se jich bojí, neboť prý imigranti žebrají?

To je podle mě hysterie médií. Viděl jsem ale odtamtud nějaké fotografie a viděl jsem i nějaké televizní zprávy o tom – to je ale podle mě typická hysterická reakce médií. Pojďme si říci dvě důležité věci. Zaprvé jsou takové články hodně čtené. Jakmile jsou lidi rasisti a xenofobně smýšlející sráči, tak takové články mají vždycky u nich velkou čtenost. K tomu navíc média mají tendenci eskalovat další a další rasově motivované problémy. Druhou věcí je to, že zvláště politici rádi na tuhle kartu hrají, neboť vědí, že lidé jsou rasisti. Takže to je všechno populismus a zároveň je to i mediální vypočítavost. Hlavně čtenost. Jenže k tomu je nutné popravdě říci, že pokud někdo do těchto letovisek míří, tak jim tam žádné nájezdy uprchlíků nehrozí. Ti jsou v přístavech.

A pokud se s nimi turisté setkají, tak by jim měli pomoci, i když tam jsou na dovolené. Vždyť ti uprchlíci mají s sebou často i děti... Já nechápu, kde je problém. I když jsou lidi na dovolené, tak jim mají přece okamžitě pomoci a podělit se s nimi o jídlo a možná i o přístřeší. Hotovo dvacet. Nikdo by asi ode mne takové věty nečekal, ale takhle prostě uvažuju. Vždyť ti lidé připlouvají z prostředí, které si neumíme vůbec představit! A to není jejich problém, je to náš problém! Problém náš všech.

Velkým otazníkem je tady Islámský stát, který stojí za vyvražďováním celých rodin. Prezident Miloš Zeman kvůli tomu pak naznačuje, že by se na něj mělo vojensky zaútočit. Jak to vidíte vy?

To je zajímavé, že pan prezident navrhuje zakročit proti Islámskému státu. Ovšem zakročit proti ruskému státu, který naprosto bezprecedentně napadá území jiného státu, tak to se mu nechce. Islámský stát je samozřejmě teroristická organizace, kterou hluboce pohrdám. Napalmem bych je vzal! Islámský stát je něco strašného, ale házet do jednoho pytle s nimi všechny muslimy, tak to je hloupý a krátkozraký.

Islámský stát by se měl řešit naprosto radikálně. Já bych řešil Islámský stát pomocí jaderných zbraní či biologických, prostě jakýmkoliv způsobem i za cenu civilních obětí. Polovina Čechů ovšem možná ani neví, že Islámský stát není žádný stát a že to je vlastně teroristická organizace. Že by se ale proti ní mělo razantně zasáhnout, tak to je jednoznačný! Tady bych proto panu prezidentovi vzkázal, že se stejnou intenzitou by měl zasáhnout proti Rusům, kteří napadli Ukrajinu. Já nevím, jestli se takto Rusku poklonkuje jiný prezident z EU. Pohrdám Zemanem a je trapné, že má vůbec odvahu se k tomuto vyjadřovat.

Hnutí Islám v ČR nechceme a jeho šéf Martin Konvička mají proti muslimům a hlavně islámu různé návrhy, třeba hovoří o tom, že je nutné vyvolat referendum v otázce nuceného přijímání imigrantů. Jak se na aktivity pana Konvičky a tohoto hnutí díváte?

Je to podle mě živení se na xenofobních názorech lidí. Tato organizace je totiž postavená na populistických myšlenkách. Podívejte se na Okamuru, jak se chytá stébla... Na tyhle věty ale slyší – žel – devadesát procent Čechů. Nechceme tady muslimy, bojíme se muslimů... Češi jsou prostě rasisté a vadí jim barva pleti. Jsme xenofobně smýšlející národ. Češi mají prakticky předsudky vůči všem národům na světě. No a pana Konvičku bych utopil na lodi u břehu Evropy. Takoví lidé jen škodí a rasisty bych rovnou předal polnímu soudu. Jakmile u mě někdo vysloví, že má něco proti jiné barvě pleti, tak ho vezmu rovnou kulkou do hlavy, prostě polní soud, poslední cigáro a zastřelit.

Nebojíte se toho, že když to přepíšu z diktafonu tak, jak to říkáte, že budou lidi na vás útočit?

Vždyť mě znáte. Nebojím se toho. Lidi dělím na dobré a špatné, a ne na černé a bílé. A myslím si, že je to takto správné.

 

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

4:44 Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

„To mne vede k domněnce, že ten Andrej Babiš, podepsaný vlastnoručně pod dopisem plédujícím za podpo…