Bystroň spustil pro PL: Je třeba napadat ty zvrhlosti, kterými Merkelová terorizuje Evropu. A Syřany vracet. V Aleppu ani Homsu už se nebojuje!

20.07.2017 16:31

ROZHOVOR „Německo pod vládou Angely Merkelové soustavně porušuje mezinárodní dohody i německé zákony a záměrně pouští do Německa miliony migrantů, mezi nimiž je řada kriminálních živlů a vysoký počet islámských teroristů. Navíc německá vláda ještě vyvíjí tlak na sousední země, aby tyto migranty přijímaly také,“ upozorňuje v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz předseda bavorské Alternativy pro Německo Petr Bystroň. „Merkelová se chová asociálně jak k vlastnímu obyvatelstvu, tak k evropským partnerům,“ dodává.

Bystroň spustil pro PL: Je třeba napadat ty zvrhlosti, kterými Merkelová terorizuje Evropu. A Syřany vracet. V Aleppu ani Homsu už se nebojuje!
Foto: Archiv PB
Popisek: Petr Bystroň, předseda bavorské zemské organizace Alternativy pro Německo

Před pár dny jsme byli svědky násilností v Hamburku při setkání lídrů skupiny G20. Policie byla okamžitě zkoumána, jestli si při zásahu proti ničitelům v ulicích nedovolila příliš, či jestli těžkooděnci nepůsobili příliš provokativně a útoky vlastně nevyprovokovali. Jak tohle okomentujete?

V Hamburku řádili levicoví extremisté. Jsou to skupiny lidí, kteří nenávidí volný trh, demokracii, celé naše společenské zřízení. Ti napadají z ideologických důvodů policii. Jsou to militantní extremisté. Je zcela absurdní, když někdo kritizuje policii za to, že se snažila těmto živlům zabránit v jejich řádění. Škody způsobené těmito extremisty dosahují 12 milionů eur, přes 500 policistů bylo zraněno.

Není tohle trochu paralela Západu a jeho schopnosti se bránit těm, kdo ho ohrožují?

V tom se zrcadlí skutečnost, že německou společnost ovládají osmašedesátníci, levičáci, kteří – přestože jsou již léta součástí establishmentu – nadále v sobě nesou levicovou DNA, ve které je zakódován negativní postoj ke státu a hlavně k policii.

Navíc se jedná o mediální manipulaci. Když přesunete fokus zájmu na selhání policie, vyhnete se automaticky diskuzi o opravdových vinících těch excesů a nemusíte vysvětlovat, proč tyto extremisty již léta podporují nejen komunisti, ale i SPD a Zelení. Ty vazby mezi těmi stranami a levicově extremistickými skupinami jsou alarmující.

Největší bezpečnostní riziko pro svět a EU je Německo, řekl jste v červnu na konferenci v Plzni. Proč si to myslíte?

Protože Německo pod vládou Angely Merkelové soustavně a systematicky porušuje jak mezinárodní dohody, tak německé zákony a zcela záměrně pouští do Německa miliony migrantů, mezi nimiž je řada kriminálních živlů a také vysoký počet islámských teroristů. Navíc německá vláda ještě vyvíjí tlak na sousední země, aby tyto migranty přijímaly také. Zcela absurdně se přitom dovolává jakési solidarity, přičemž zde pojem solidarita je zcela pervertován. Merkelová se chová asociálně jak vůči vlastnímu obyvatelstvu, tak vůči evropským partnerům. Ve Španělsku je 50 procent mladých lidí nezaměstnaných, v Itálii, Portugalsku a Řecku je situace podobná. Solidární by bylo, kdyby se v rámci EU nejdříve pomohlo těmto mladým lidem, než sem začneme importovat migranty z Afriky a Blízkého východu.

Také jste na zmíněné konferenci uvedl: „Při každém znásilnění, krádeži či přepadení o tom média buď vůbec neinformují, nebo uvádějí, že se jedná o ojedinělý případ.“ A dal jste příklad znásilněné a zabité dívky ve Freiburgu afghánským uprchlíkem: „Tam přijely televizní společnosti od USA přes Norsko a Japonsko a vysílaly to. Německá veřejnoprávní televize ARD svobodně rozhodla, že je to záležitost lokálního charakteru, o které není třeba vysílat.“ Je tohle zatajování či bagatelizování těchto nepříjemných zpráv vlivem politického nátlaku, či v důsledku takzvané politické korektnosti redaktorů? 

Dozorčí rady veřejnoprávních televizí jsou obsazeny politiky všech etablovaných stran. Největší zastoupení v nich mají samozřejmě vládní CDU/CSU a SPD. K tomu přece není třeba nic dalšího dodávat. No a soukromá média? Jen ministerstvo sociálních věcí má rozpočet víc než 100 milionů eur na kampaň, k tomu přijdou další ministerstva a podniky jako Deutsche Bahn a Deutsche Post zcela závislé na státě, nebo koncerny s velmi úzkými vazbami na stát jako banky a automobilky. Ty disponují stovkami milionů eur na inzerci. Těmi penězi drží ta média v šachu. Ten tlak je obrovský.

Do Německa přišlo podle vašeho sdělení v roce 2015 jeden a půl milionu migrantů z úplně jiného kulturního prostředí. Od března příštího roku sem výhledově může přijít dalších 300 tisíc lidí na základě zákona o slučování rodin. Německo je bohaté, nikoliv však bezedné. Co ještě může zvládnout? Má stanovený nějaký strop, po němž přijde stop?

To je špatná debata. Je třeba se bavit o úplně něčem jiném. V roce 2015 nám všem bylo tvrzeno, že musíme pomáhat hlavně uprchlíkům ze Sýrie, protože je u nich občanská válka. Fajn. Tak jsme jim pomohli. Ale válka už tam skončila. Z Turecka se v minulých týdnech vrátilo do Sýrie více než 400 000 uprchlíků. Je na čase dát vědět i těm Syřanům v Německu, že v Aleppu ani Homsu už se nebojuje, a že se tedy klidně můžou vrátit do své  vlasti. A my v Evropě se budeme moct začít zabývat otázkou, jak pomoct mladým Španělům, Portugalcům a Italům, aby měli práci a nějakou perspektivu v tomto evropském společenství, ve kterém žijeme.

Česká vláda prohlásila, že už nepřijme žádné migranty podle bruselských kvót. Nicméně vy jste prý objevil v rakouských novinách výrok premiéra Sobotky, že „migranty nakonec přijmeme, ale je to pro nás těžké, lidi je nechtějí, musíme to udělat, že je jako bereme z donucení“. To je určitý rozpor mezi slovy a činy. Čím si ho vysvětlujete?

Ten Sobotkův rozhovor s rakouským deníkem Der Standard si může každý přečíst, prolinkoval jsem jej ve svém článku na iDNES. Je to dodnes aktuální text. Ten rozpor se dá vysvětlit tím, že evropským politickým elitám je osud obyvatel zcela lhostejný. Proto jsou ochotni přijmout cokoliv – příliv migrantů z cizích zemí, měnu, která je bezcenná, certifikáty na CO2, rozvracení klasické rodiny ideologií genderismu, zrušení plateb v hotovosti atd. atd., dokud se jim daří tyto věci občanům za pomoci masových médií „prodat“ jako něco veřejně prospěšného. U eura to dlouhá léta fungovalo, s CO2 taky, ale u té nesmyslné migrace to celkem drhne. Lidé nevidí jediný důvod, proč si importovat potenciální vrahy a násilníky ze zemí, kde křesťané jsou vnímání jako podřadní.

Na to ten politický establishment musí reagovat, když chce být znovu zvolen.

Nepokládal bych to ovšem za změnu myšlení. Jde pouze o změnu komunikační strategie.

V Plzni jste se také vyjádřil, že Brexit i zvolení Trumpa byly spíše anomálie. Jste ohledně budoucího politického vývoje skeptik?

Nejsem skeptik, pouze nepropadám euforii. Věc vidím kriticky z toho důvodu, že vidím, jak mocný a finančně potentní ten systém je. Podívejte, jakým způsobem vydupal ze země za pouhých pár měsíců „hnutí“, které vyneslo šedého úředníčka Macrona do pozice francouzského prezidenta – a ještě mu udělali image mladého, dynamického sunnyboye. A to, prosím, vůbec nezacházím do takových detailů, že jej financují mezinárodní finanční kruhy, i když to jeho „hnutí“ je oficiálně levicové…

Ten systém se nevzdává a bojuje úporně dál všemi prostředky. Je to vidět na Trumpovi, který je v USA velmi populární, republikáni i díky němu vyhráli tento rok ve volbách v Georgii i Jižní Karolíně. Ale v médiích se o něm stále komunikuje negativně.

Optimisticky mě ladí skutečnost, že i přes tento obrovský tlak se právě v USA establishmentu nepodařilo prosadit Clintonovou na post prezidenta USA a ve Velké Británii prošel Brexit. Na tom je vidět, že odpor vůči tomu tlaku je celosvětově také obrovský – každý tlak vyvolává protitlak.

Důležité je mít vlastní agendu, dělat aktivní politiku a sázet témata. Je třeba aktivně napadat ty zvrhlosti, kterými Merkelová terorizuje Evropu, je třeba držet pospolu s jinými státy. Nechat si nadělit migranty od Němců nechce nikdo, nejen Češi, Slováci, Poláci, Maďaři a Rakušané. Tak proč nikdo nediskutuje o tom, že je třeba nepouštět je už do Itálie? Chránit vnější hranice EU? Začít vracet všechny Syřany do Sýrie?  

Dá se jít i po menších krůčcích: Skvělý tah zemí V4 by byl, kdyby ustanovily pracovní skupinu na úrovni ministerstev zahraničí, která by se od Britů nechávala průběžně informovat o průběhu jednání s EU o Brexitu. To by byl jasný signál, že celá EU není bezalternativní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…