Bývalý vězeň a antikomunista Wolf: V politice je největší lidský odpad. Hrad ovládají estébáci, už od Havla a Kikiny

14.05.2016 16:03

ROZHOVOR V Česku není demokracie, ale demokratúra. Dám krk na to, že Kreml má zájem, aby na Hradě zůstala ta zrůda Zeman. Tak hovoří bývalý politický vězeň a signatář Charty 77 Jiří Wolf. ParlamentníListy.cz se s ním bavily o komunistech, Evropské unii a Nobelových cenách za mír.

Bývalý vězeň a antikomunista Wolf: V politice je největší lidský odpad. Hrad ovládají estébáci, už od Havla a Kikiny
Foto: Archiv Jiřího Wolfa
Popisek: Disident Jiří Wolf

Anketa

Podporujete Zemanův návrh na zestátnění České televize?

95%
5%
hlasovalo: 18839 lidí

Jak vůbec vnímáte roli Evropské unie v současné ne moc ideální mezinárodní situaci?

Problém Evropské unie teprve krystalizuje. Menší země musejí poslouchat diktát Německa a nemohou jednat svobodně. Jde o zasahování do vnitřních záležitostí těchto států. Ostatně některé země už uvažují o tom, že by z EU vystoupily. Třeba Britové si chtějí rozhodovat sami o sobě. V Evropské unii skutečně někdy rozhoduje pár idiotů. V Bruselu sedí hrozní blbci. To je příklad třeba našich europoslanců. Jsou to debilové, kteří rozhodují o tom, jestli budou párky o milimetr delší nebo kratší. Třeba za Babišovo ANO jsou tam bývalí úředníci ministerstva zahraničí, většinou bývalí komunisté. Je to ostuda. Nicméně estébáci sedí na všech významnějších židlích. Vždyť už Karel Kryl prohlásil, že polovina poradců Václava Havla byli bývalí komunisté a estébáci. A měl pravdu. Podobně na tom byl Kikina. Takže bolševici mají pod kontrolou i Hrad.

Také z Hradu Krylovi na pohřeb skoro nikdo nepřišel...

Přesně tak. Kryl byl nebezpečný jako militantní antikomunista. Havel ho neměl rád, protože všechny kritizoval a zpočátku byl i slavnější. Proto ho musel odstavit. Každý, kdo kritizoval a říkal pravdu, byl neloajální, takže nebezpečný. Byl jsem na Krylově pohřbu. Dost mě šokovalo, jak za jeho rakví šlo na padesát estébáků. To byla poslední urážka, které se Kryl dočkal.

Na druhou stranu byl Karel Kryl kamarád s Milošem Zemanem...

Vidíte, to ani nevím. Při prvních volbách jsem šel kolem Lidového domu, koukám na ty lídry, a byl to jeden bývalý komunista vedle druhého. Vážil jsem si Rudolfa Battěka. Chtěl novou ČSSD, podobně jako já, ale mezitím si komunisté pospíšili, nalezli tam a vše zůstalo při starém. V podstatě ze všech nových stran vznikly stínové KSČ. Mají dokonce zaplacené agentury jako STEM a další, aby před volbami vydávaly průzkumy, která strana se do parlamentu dostane a která ne. Lidé podle toho automaticky volí větší strany. Jsou to ovčané, naprosto nemyslící ovce. Jde o velmi promyšlený a vypracovaný systém, jak zbavit lidi naděje a demokratických ideí. To už není demokracie, ale demokratúra. A nyní budou další volby. Dám krk na to, že Kreml má zájem, aby na Hradě zůstal jeho Zeman. Bývalý prospěchářský komunista.

K situaci v Česku jste velmi kritický. Nikdy jste neuvažoval o emigraci, třeba když jste byl po roce 1989 v USA?

Mohl jsem v USA zůstat. Dokonce mi to nabízel předchůdce Schwarzeneggera na postu kalifornského guvernéra Gray Davis. Říkal, že pokud budu chtít, mohu zůstat, zařídí mi pěkný byt a po roce slušnou práci. Já mu říkal, že bych se raději vrátil domů, že tam se mnou počítají. To byl leden roku 1990. Když jsem se vrátil a šel se zapojit do aktivit Občanského fóra, tak mi Jan Urban řekl, že tam mám zákaz vstupu. Když jsem se ptal, kdo to nařídil, tak prý Havel. On si lidi, kteří by mohli kritizovat a zlobit, už od začátku držel od těla. Chtěl jsem tehdy, aby byla zrušena KSČ a aby postupně došlo k výměně soudců. Ale k tomu nedošlo. Aby se Havel dostal na Hrad, musel se nejdříve komunistům tajně zaručit, že nebudou stíháni. Ostatně soudci a v podstatě celá justice se na komunistických svinstvech podíleli. I na nejvyšším soudu sedí bývalí komunisté. Když dojde k soudnímu sporu, pomáhají si všichni ti komunisté navzájem. Proto na spravedlnost a vymahatelnost práva nevěřím.

Vidíte v Česku vůbec nějakou osobnost, které důvěřujete?

Žije zde obrovská spousta slušných lidí, kteří jsou morálně čistí. Nicméně nemají vůbec šanci. Ten dobytek v parlamentu nemá zájem o slušné lidi. Přednost mají bývalí komunisté. Ti jsou zprofanovaní a šli by i s novým Hitlerem, kdyby se někdo takový dostal k moci. Pravidelně je ve svém pořadu probírali Miloslav Šimek se Zuzanou Bubílkovou. To už říkal Jean-Jacques Rousseau, že když se uvolní koryta, tak se k nim vždy nahrnou největší prasata a nikoho mezi sebe nepustí. Pokud vznikne nějaká nová politická strana či hnutí, komunisté je opět zaškrtí a političtí turisté nalezou do jiných. Na místa zákonodárců se tak dostává ten největší lidský odpad. Je to podobné jako v kriminálu, kde také končí odpad společnosti. A ještě se vrátím k Zemanovi. Návštěva čínského prezidenta byla jednou z největších ostud, kterou jsme v Česku zažili. Ostatně stejná ostuda to byla i pro USA a Británii. Když jde o prachy, principy a ideály jdou stranou. S velkými poctami všude přijali představitele komunistického režimu, v němž jsou lidská práva masivně porušována. Kdyby to byl nositel Nobelovy ceny míru, tak nic neřeknu, ale tenhle óbrkomunista? To byl hnus.

Když jste se zmínil o Nobelově ceně za mír, kdo ji podle vás dostal oprávněně?

No, to jsem si naběhl. Chápu, kam míříte. Jen pár bojovníků za lidská práva si ji opravdu zasloužilo. Ostatní měli na rukou krev anebo minulost udavačů. Nobelovu cenu míru bych zrušil. Předešlo by se tím dalším ostudám. Ta cena je zcela zdiskreditovaná, zkorumpovaná a zprofanovaná. Všem je jen pro smích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…