Česká politika je v rozkladu, řekl PL senátor Regec

13.06.2016 12:26

ROZHOVOR Necítím se favoritem voleb. Minulá kandidatura za ČSSD mi neuškodí. Nikdy jsem nikomu žádnou pomoc neodmítl. Prioritou je zájem regionu a občanů. Usiluji dlouhodobě o zřízení ministerstva sportu. Babiš myslí na prospěch svých společností a firem. Doufám, že tuhle zemi nezmění v korporativní stát. Obraz politiků před lidmi není dobrý. Řekl nám Jozef Regec, kandidát Soukromníků v podzimních senátních volbách na Blanensku.

Česká politika je v rozkladu, řekl PL senátor Regec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát do Senátu za Soukromníky Jozef Regec

Strana soukromníků ČR bude mít  na podzim své kandidáty v devíti senátních obvodech. Vy kandidujete na Blanensku. Cítíte se v tomto obvodu, kde má poměrně silné postavení ČSSD i KSČM, jako favorit?

Favoritem senátních voleb se necítím. Na druhou stranu své šance na úspěch nechci ani podceňovat, ani přeceňovat. Rozhodnou voliči.

Před necelými šesti lety jste byl do Senátu zvolen za ČSSD. Nebude vám změna stranického dresu na škodu?

Nemyslím si, že by mi to mělo uškodit, ale rozhodnutí nechám na občanech regionu. Do voleb jdu  sice s podporou, ale hlavně sám za sebe a svůj region.

Jak viditelná byla vaše práce v senátním obvodu? Můžete uvést konkrétní příklady?

Myslím, že nemá smysl svoji práci vyzdvihovat. Občané, se kterými se setkávám a se kterými jsem v kontaktu, to vědí nejlépe. Myslím, že je mnoho konkrétních případů, kdy a kde jsem pomohl. Najdou se samozřejmě i situace, kdy moje snaha nevyšla, ale mám také jen omezené možnosti. Nicméně mohu s čistým svědomím říct, že jsem nikdy pomoc neodmítl.

V které oblasti se nejvíce identifikujete s politickým programem Soukromníků?

 Mojí prioritou, stejně jako Soukromníků, je prosazovat hlavně zájmy regionu a občanů.

Jste bývalým velmi úspěšným závodníkem v cyklistice. A rovněž současným poradcem prezidenta Miloše Zemana pro sport. Jak se vám daří postoje hlavy státu ohledně sportu ovlivňovat? Mají vaše rady konkrétní výstupy?

Situace okolo sportu a podpory mládeže je dlouhodobě špatná, snažíme se společně najít cestu, jak tuto situaci vylepšit. Jednou z nich je i zřízení ministerstva sportu, které prosazuji.

Proč fenomén Babiš podle všeho na české občany stále zabírá?

Andrej Babiš dokáže svým vystupováním ovlivnit spoustu lidí. Voliči hledali novou alternativu k tradičním stranám, navíc uvěřili, že člověk jeho postavení a s velkým majetkem bude prosazovat jejich zájmy bez toho, aby myslel na prospěch svých společností a firem. Je na každém z nás, aby si udělal obrázek, jestli to tak je, nebo ne.

Myslíte, že pokud by se v budoucnu stal dnešní ministr financí premiérem, změní Českou republiku na korporativní stát?

Na tuhle otázku je těžká odpověď. Věřím tomu, že nic takového nemá v plánu, a tudíž by se ani nic takového stát nemělo.

Co vás nejvíce irituje při pohledu na českou politickou scénu?

Její rozklad, stále větší nedůvěra v něco dobrého u občanů. Bohužel jsme si jako politici všeobecně u lidí moc dobrý obrázek nevytvořili.

Jozef Regec

  • PRO
  • Strana PRO Jihomoravský kraj
  • zastupitel městyse


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…