Český exmuslim varuje před plným uznáním islámu v Česku: velice nebezpečné!

30.03.2014 18:01

ROZHOVOR Bývalý muslim, autor knih Islám a islamismus v České republice a Ježíš Kristus a islám Lukáš Lhoťan říká, že islám je nebezpečné a rasistické náboženství a přirovnává ho k nacismu. Dlouhodobě upozorňuje na nebezpečí islamizace České republiky. Varuje české dívky, aby nenavazovaly vztahy s muslimy.

Český exmuslim varuje před plným uznáním islámu v Česku: velice nebezpečné!
Foto: Archiv LH
Popisek: Lukáš Lhoťan utekl od islámu a dnes bojuje proti jeho extremistickým formám

Zveřejnil jste informaci, že na vás a vaši knihu Islám a islamismus v České republice podal trestní oznámení předseda Muslimské obce v Praze Vladimír Sáňka, a to kvůli údajnému podněcování nenávisti vůči islámu. Jak to aktuálně vypadá s vaším vyšetřováním?

Podle mých informací policie toto trestní oznámení o rozsahu několika desítek stran odložila jako neopodstatněné.

Proč si myslíte, že tak učinila?

Z toho, co jsem se dozvěděl na výslechu, nechápali policisté, proč by mělo být trestné v České republice kritizovat nějaké náboženství. Hlavně v situaci, kdy věci, jež na islámu kritizuji, se skutečně dějí a jsou specifickým rysem islámského náboženství. Taktéž snaha pana Sáňky označit mé zkušenosti z muslimské komunity za pomluvy, byla jasně vyvrácena a myslím si, že i státní zástupce pochopil, že předat tak absurdní obvinění soudu by vedlo k pěknému divadlu. Což by vlastně bylo v mém zájmu, protože by nakonec před soudem nestál Lukáš Lhoťan, ale islám jako náboženství.

Šéf českých muslimů veřejně prohlásil, že budou usilovat o plné uznání ze strany českého státu po uplynutí deseti let od registrace jejich církve. Co si o tom myslíte?

Je to nesmysl, ale z dlouhodobého hlediska se to nesmí podceňovat. Nemyslím si, že by muslimové byli schopni sesbírat v krátké době potřebné tisíce podpisů, ale z dlouhodobého hlediska se o to jistě pokusí. Je zde pro ně však několik zásadních překážek.

Jaké překážky myslíte?

Muslimům nestačí shromáždit podpisy několika tisíc lidí, ale musí mít ještě souhlas ze strany krajských zastupitelstev, ministerstev a budou o tom rozhodovat i členové vlády. Dále musí po dobu deseti let před podáním žádosti zveřejňovat výroční zprávy, a jak sami přiznávají, doposud je nezveřejňovali. Kdyby tedy v horizontu deseti let žádali o zvláštní práva, vědomě by tak lhali a podváděli.

Proč si myslíte, že se islámu tak často zastávají různí homosexuálové?

Protože v nich vidí spojence proti tradičním hodnotám Evropy. Oni si ovšem neuvědomují, že tradiční Evropa je sice nepodporuje v tom, aby mohli například adoptovat děti, což by oni rádi, ale toleruje je i jejich odlišnou sexuální orientaci. Ovšem v islámské společnosti by neměli žádná práva. Jak například hlásá kniha šířená mezi českými muslimy „Islámská koncepce pro boj proti AIDS“ - islámské právo určuje za homosexualitu trest smrti. Homosexuálové si tak obhajováním islámu kopou vlastní hrob.

Ve vaší nové knize Ježíš Kristus a islám píšete o pokryteckém chování představitelů českých muslimů. Co tím máte na mysli?

Například to, že muslimská obec vydává brožurky šířící lži a polopravdy o křesťanství s cílem vyvolat dojem, že islám je lepší než křesťanství. Jejich představitelé také zastávají dosti netolerantní názory, například v knize poukazuji na stanoviska pražského islámského duchovního, který hlásá nejen to, že v rodině, kde je přítomen muslim, vládne islám a děti se musí vést pouze k islámu, ale i to, že v muslimské společnosti se nesmějí stavět kostely a synagogy.

Vy tedy varujete křesťanky před manželstvím s muslimem?

Nejenom křesťanky, ale i ateistky. Chápu, že když jsou zamilované, tak na takovéto věci nehledí. Ale vzít si muslima je riziko pro budoucnost, a pokud onen muslim bude správným muslimem podle učení českých mešit, pak bude bránit ženě třeba v tom, aby vychovávala děti s respektem ke křesťanství a evropským hodnotám. Naopak je bude indoktrinovat islámem a netolerancí. U křesťanek se vlastně divím tomu, že pokud berou svou víru opravdu vážně, jdou do manželství s muslimem, kterému islám zakazuje dovolit ženě jakékoliv praktikování křesťanství a ovlivňování dětí v tomto duchu.

To, co jste výše uvedl, je mnohými multikulturalisty označováno za rasismus a nenávist k islámu, považujete se tedy za rasistu?

Multikulturalisté svou obhajobou a útoky na kritiky islámu sami prokázali, že žádný rasista nejsem. Naopak oni jsou kulturní rasisté v pravém slova smyslu. Považují totiž islám za něco, co se nesmí kritizovat, a muslimy za rasu, která je ospravedlněná v tom, co koná už jen tím, že patří k islámu.

Sám islám je vysloveně rasistický, protože podle jeho práva jsou muslimové nadřazeni nemuslimům jak v rovině teologické, tak i v právní. Zatím můžeme hovořit o islámu otevřeně, ale jak dlouho? Až Brusel prosadí svou multikulturní agendu do právního řádu ČR, tak bude kritika islámu považována za projev xenofobie a nenávisti a bude trestná. Adolf Hitler byl vlastně diletant – kdyby prosadil nacismus jako náboženství, byl by dnes nacismus z pohledu multikulturalistů asi stejně nekritizovatelný jako je islám.

Lukáš Lhoťan je bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, redaktor košer finančního webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute, o. s. Od roku 1998 do roku 2010 byl spolupracovníkem předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…