Civilizovaná společnost nesmí dovolit, aby jí vládli posránkové. Západní Evropa už je ztracená, nás by mohla zachránit zkušenost s minulou totalitou. Problém je, že tolik lidí věří ČT, varuje Petr Štěpánek

11.06.2017 8:51

ROZHOVOR „Myslím, že západní Evropa je ztracená. Procento muslimského obyvatelstva začíná dosahovat takové výše, že to je asi nevratné,“ domnívá se hudebník a spisovatel Petr Štěpánek, který stál u zrodu Alternativy pro Česko. Nelíbí se mu postoj evropských politiků, kteří se tváří, že si na to máme zvyknout. Podle něj bychom si zvykat neměli. Historicky se totiž ukazuje, že islámskou komunitu, když dostoupí určitého množství, nelze integrovat. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz také řekl, že osvícení Eiffelovy věže národními barvami nebo pořádání vzpomínkových koncertů je smrt pro evropskou civilizaci.

Civilizovaná společnost nesmí dovolit, aby jí vládli posránkové. Západní Evropa už je ztracená, nás by mohla zachránit zkušenost s minulou totalitou. Problém je, že tolik lidí věří ČT, varuje Petr Štěpánek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

Jak vnímáte teroristické útoky na Anglii a Francii a reakci lidí? Zejména v Manchesteru, kde šlo o útok na děti?

Děje se přesně to, co se dalo očekávat. Já nejsem překvapený, ale zároveň jsem rozezlený, naštvaný nad v uvozovkách standardní reakcí evropských politiků, kteří se tváří, že si na to máme zvyknout. Já si na to nechci zvykat a myslím, že bychom si ani zvykat neměli.  

Co na reakci evropských politiků vám tedy konkrétně vadí nejvíce? Je to tedy ono zvykání na teroristické útoky, které se snaží prezentovat?

Ano, teroristické útoky začínají být něco jako dopravní nehody. Jenomže ono to má svoji prapříčinu, a tou je migrace. A teď nemyslím jen tu z posledních dvou let, ona je i dlouhodobější migrace a také nemožnost asimilace islámského živlu v naší evropské kultuře. Máme vietnamskou komunitu, čínskou komunitu, židovskou komunitu, tito lidé se vždy dokázali přizpůsobit, byť si zachovají svoji původní podstatu.

Problém není v soužití. Historicky se ukazuje, že islámskou komunitu, když dostoupí určitého množství, nelze integrovat. A problém je i v samotné podstatě islámu, tedy že islám je nehybná struktura už od sedmého století, nijak se nevyvíjí a za ideál považuje prohlášení Proroka před mnoha stoletími. Drží svůj ideál tak, jak byl kdysi nastaven a přizpůsobovat se prostě nebudou.

Muslimové ve Švédsku přerušili promítání filmu a vymlátili sál. Video již z roku 2013

To, co se má udělat, je řešit příčinu. My neustále kritizujeme Evropskou unii, hasíme následky, ale neřešíme příčinu, a tou je, že i naší vinou jsme dovolili a způsobili rozvrat zemí, z kterých k nám dnes migranti proudí. Ať už váleční uprchlíci nebo ekonomičtí migranti, což vyjde vlastně na stejno. Kdybychom řešili příčiny, tak se musí mírovou cestou vyřešit konflikt v Sýrii. Ne, že si Evropská unie přikládá své polínko, aby se zbavila Asada v Sýrii. Syrské problémy se vyřeší politickou volbou a nikoliv naší podporou teroristů.

Slýchám v rozhovorech od politiků, že křesťané také upalovali čarodějnice a islám se za pár století taktéž promění v mírumilovné náboženství. S tímto argumentem tedy nesouhlasíte?

Myslím, že ne. Křesťanství se vyvíjí stejně jako židovství. Islám se nemění, nemění svůj vrchol a svůj ideál měl už na samém počátku a stále se ho drží.

Už jsme se „semkli“? Tedy přichází doba, kdy se lidé semknou, aby se dokázali bránit?

Pokud budeme semknuti kolem těch panáků, kteří v Evropě vládnou, tak na to dojedeme. To je sebevražda. Abychom osvítili Petřín a Eiffelovu věž národními barvami nebo pořádali vzpomínkové koncerty, to je smrt evropské civilizace. Pokud Evropu povedou takoví politici, tak půjde dříve či později o konečnou evropské civilizace. Doufám, že tragédie dospějí k tomu, aby se našli politici, kteří řeknou dost. Dost znamená chránit vnější hranice a dost znamená naprosto nekompromisní postoj vůči porušování našich zákonů.

Příběh fotbalového fanouška z Anglie, který teroristy v Londýně minulou sobotu údajně vymlátil z hospody holými pěstmi, vyvolává silné reakce. Například, že právě toto jsou „evropské hodnoty“, nikoliv jak je definují třeba Merkelová nebo Juncker. Jak se na to díváte a myslíte si, že takových lidí bude přibývat?  

Ano, pakliže se nestane, co jsem říkal, lidé vezmou věc do svých rukou, a to je špatně. Nebo špatně... Civilizovaná společnost má umět tyhle obranné mechanismy aktivovat sama a nedovolit, aby nám vládli takoví posránkové.

Juncker v Praze sliboval stamiliony chudým regionům, když budeme poslušní a budeme se držet „evropských ideálů“. Do jaké míry lze takové jednání označit za kupování poslušnosti evropským ideálem?

To je tragédie a Juncker je hlavním představitelem evropské tragédie. Tragéd. Je neštěstí Evropy a Evropské unie, že v čele Evropské komise může stát taková osobnost.

Co podle vás jsou hodnoty současné Evropské unie a jak se liší od hodnot, na kterých Evropa vyrostla?

Já myslím, že vzývané evropské hodnoty už neexistují. Naopak, společenská struktura jménem Evropská unie křesťansko-židovsko-antické hodnoty, na nichž byl vybudován náš kontinent a naše civilizace, opouští. Proto mluvím o sebevraždě, pokud nenastane změna a k té sebevraždě dojde v horizontu několika desetiletí.

Čí je to chyba, že naše hodnoty už neexistují a míříme k sebevraždě? Politiků?

Panáci se tam nedostali sami a nebylo by fér hodit vinu jen na ně. Dostali se do funkcí proto, že si evropské obyvatelstvo volí určitý typ politiků a podívejte, jak to probíhá u nás. Když začala migrační krize před dvěma lety, tak nás, kteří jsme na všechny problémy upozorňovali a pojmenovávali je už před dvěma lety, označovali za xenofoby, případně za nácky a extremisty.

Politici hlavního proudu po dvou letech říkají to samé najednou, tedy s dvouletým zpožděním. A jaký bude výsledek voleb u nás? Dá se předpokládat, že tito politici, kteří promarnili dva roky, budou v naprosté většině znovu zvoleni. Znovu se sejdou ve Sněmovně. Politické spektrum bude složeno ze stávajících politických stran. Možná by se měli zamyslet i voliči nad svými volebními preferencemi. Volí panáky, kteří nás přivedli tam, kde jsme. Je to chyba, omyl a tragédie.

Někteří politici Evropské unie jsou však nevolení…

To, co jsem říkal, platí o naší české realitě. A ty politiky, kteří vládnou v Evropské unii, dosazují struktury, které jsou zvoleny v zemích Evropské unie. Za skutečností, že tam sedí Juncker nebo Tusk, může i naše národní reprezentace, jakož i reprezentace dalších zemí, Německa, Francie, Beneluxu, severských zemí a tak dále. Volič by se měl zamyslet i nad svými preferencemi tam, kde žije, u nás v České republice. Volíme vítače z řad ČSSD, vítače z řad ANO, vítače z řad TOP 09, vítače z řad KDU-ČSL a Starostů, vítače z řad ODS... Ale přesto jsem teď vyjmenoval budoucí složení příští Poslanecké sněmovny. Volič to nereflektuje, to je ten problém – ale voliči by to měli reflektovat!

Podívejme se trochu na média. Objevil se skandál, jak si CNN v Londýně aranžovala hodné muslimy na demonstraci proti radikálům. Co to ukazuje o dnešních médiích a vůbec o dnešním světě?

Média jsou dnes na prvním místě nikoliv informačním zdrojem, ale propagandistickou mašinérií. Tím myslím média hlavního proudu. Když si CNN aranžuje pár muslimů, aby předvedla, jak muslimové nesouhlasí, skrývá problém, že většina muslimů ve skutečnosti neprotestuje proti tomu, co se děje. Tím se vracím k odpovědi v první otázce.

Do jaké míry se tedy podle vás dá médiím věřit a kde vy sám čerpáte informace?

Médiím se dá věřit tak akorát datum a někdy ani to ne. Je třeba – a říkám to vždy – si vyhledávat alternativní zdroje. Problém je, že internetové zdroje si nevyhledává každý, podstatná část obyvatelstva je indoktrinována Českou televizí a jinými médii hlavního proudu, což je tragédie.

Dojemný dokument ČT o imigrantech:

Nakonec bych se ráda zeptala na teroristické útoky před volbami. Probíhaly teď v Británii i ve Francii. Můžeme na podzim očekávat útoky i v Německu, nebo dokonce v České republice, když mají být v říjnu a lednu volby? Hrozí nám nebezpečí?

Myslím, že západní Evropa je ztracená. Procento muslimského obyvatelstva začíná dosahovat takové výše, že to je asi nevratné. Výhoda nás, střední nebo východní Evropy, je, že jsme nepatřili mezi koloniální země, nevedli jsme od šedesátých let minulého století přistěhovaleckou politiku tak, jako Británie, Francie nebo Německo. Nemáme muslimský element a po naší zkušenosti s totalitou a po tom, co vidíme na západ od nás, bychom si to měli udržet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…