Co nevíte o Německu a Merkelové. Mluvčí Pegidy hovoří i o kálení a masturbování muslimů do bazénů

28.01.2016 6:35

ROZHOVOR Z některých regionů Německa jsou už dnes chalífáty. Jestliže Evropa přežije, bude rozdělená. Visegrádské země půjdou možná i s částí Německa vlastní cestou a nedivím se. Takhle negativně smýšlí mluvčí německého hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Evropy (Pegida) Tatjana Festerling. Dále hovoří i o kancléřce Angele Merkelové či úpadkovém chování migrantů.

Co nevíte o Německu a Merkelové. Mluvčí Pegidy hovoří i o kálení a masturbování muslimů do bazénů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vedení německé Pegidy. Lutz Bachmann a Tatjana Festerling

Anketa

Vadí vám slova Miloše Zemana o Sobotkovi a kalašnikovu?

3%
94%
hlasovalo: 33371 lidí

Proč se představitelé německé Pegidy nebaví s tamními médii?

Jsme velmi zklamáni způsobem, jakým německá média lidi informují. Jsou zcela svázána s vládní politikou. Angelu Merkelovou si nikdo nedovolí kritizovat. V Německu už svoboda slova neexistuje. Když někdo kritizuje vládu, je stigmatizován a kriminalizován. To je velmi nebezpečná situace.

Neříkejte, že jsou všechna média u vás stejná?

Pravda, nejsou. Nicméně hlavní noviny a televize nejsou svobodné. Mají dogmatické myšlení. V Německu prostě funguje názorové diktátorství. Jen některé malé noviny si určitou kritiku dovolí. S mainstreamovými médii se prostě nebavíme, protože cokoliv řekneme překroutí a vytvoří z toho svou pravdu.

Vlastně se neví, kdo jsou hlavní lídři Pegidy. Tvrdí se, že Lutz Bachmann skončil poté, co byla na Facebooku nalezena jeho fotografie s hitlerovským knírkem a patkou. Nyní za Pegidu domlouvá celoevropskou demonstraci proti islamizaci. Tak jak to je?

Ta fotka byla fejk, byl to podvod. Přesně před rokem z toho byl velký skandál. Najednou byla zveřejněna fotografie Lutze jako Hitlera. Ten hitlerovský knír byl ale na fotografii doplněn ve Photoshopu. Kupodivu si s tím dal jeden novinář práci a přišel na to. Nicméně obrázek obletěl svět. Poté se původní Pegida rozešla a zůstalo pouze šest členů. Pro založení sdružení je ale v Německu třeba sedm lidí. Zeptali se, jestli se k nim nechci přidat. Před tím jsem pracovala jako novinářka, ale i jako marketingová manažerka. Ráda jsem se k Pegidě přidala.

Jak jste vnímala sexuální útoky na ženy, které se odehrály na silvestra ve velkých německých městech?

Byla to extrémní událost, ukázka teroru. Šlo vlastně o útok na celou německou společnost. Její důstojnost byla zašlapána. Podle mě ale šlo o test, protože se to na mnoha místech Německa stalo téměř ve stejný čas. V Kolíně nad Rýnem mají osm set padesát obvinění, v Hamburku přes dvě stě a tak dále. Problém je, že tato událost vyvolává efekt epidemie. V Kolíně navíc migranti ostřelovali raketami kostely jako symboly křesťanství. Chtěli zjistit, co se stane. Jak se policie, vláda a vlastně Němci zachovají. Nic se nestalo. Nikdo nebyl uvězněn, což je velmi nebezpečné. Všichni ti muži, co přišli z archaických a brutálních poměrů islámských států vidí, jak je zde vše beztrestné.

Dnes už si můžete v novinách každý den přečíst o násilnostech ze strany muslimů. To samozřejmě politiky ovlivní. Nicméně Angela Merkelová svou politiku nejspíš nezmění. Chová se jako rozmazlené dítě v obchodě s hračkami, které dupe a křičí: „Já to chci, chci a chci!“ Nyní budeme mít volby ve třech regionech a myslím si, že její Křesťanskodemokratická unie Německa (CDU) ztratí mnoho hlasů. Pak možná začne ze své politiky ustupovat.

Jestliže to byl test a nic moc se nestalo, dá se očekávat, že bude v Německu ještě hůře...

Určitě. Ostatně už nyní se muslimové z řad uprchlíků chovají hůř a hůř. Před několika dny se ve veřejném bazénu vykáleli do vody. Jeden tam dokonce masturboval. Šlo o skupinu migrantů, kteří si tam pak udělali selfíčka. Ukazují sílu s tím, že netřeba nic respektovat.

Myslíte si tedy, že tvrdá protimigrantská politika postsocialistických zemí, jako Maďarsko a Slovensko, je správná?

Určitě. S tím zcela souhlasím. Je pro mě inspirující se tady v Praze domlouvat na projektu Pevnost Evropa. Vidím jasnou hranici mezi východní a západní Evropou. Na Západě proběhla v roce 1968 kulturní revoluce, došlo k vymývání mozků a přicházelo k nám mnoho cizinců. Nicméně první generace migrantů se do západní společnosti integrovala dobře. Jsem ze západního Německa, ale nyní bydlím ve východním, v Drážďanech. Uvědomuji si a vidím to všude kolem sebe, jak jsou lidé z postsocialistických zemí mnohem citlivější ohledně omezování vlastní svobody, za kterou bojovali. Nejsou až tak pobláznění materialismem, ekonomickým růstem a tak dále. Z toho se na Západě stalo náboženství.

Chápu, že název Pevnost Evropa je třeba brát jako symbol. Přesto, nestojí už v té pevnosti nespočet ‚trojských koňů‘? Není už vlastně Evropa dobyta?

To je bohužel pravda. Nyní nebudu mluvit za Pegidu, ale vyjádřím se sama za sebe. Už nevěřím, že by šlo v některých oblastech západní Evropy situaci napravit. Když si zajedete do některých regionů Německa, třeba do Severního Porýní-Vestfálska, jsou už dnes chalífátem. Máme šaría zóny, no-go místa. Tam nechce jezdit ani policie. I kdyby se stala Marine Le Pen prezidentkou Francie, co nadělá třeba s Marseille. Vždyť je tam největší muslimská komunita v Evropě. Navíc, čím jsou silnější, tím méně věcí respektují. Jestliže Evropa přežije, bude rozdělená. Visegrádské země půjdou možná i s částí Německa vlastní cestou a nedivím se.

Jak k tomu dojde?

Evropská unie se rozdělí.

Obránci multikulturalismu většinou poukazují na příklady jako Austrálie, USA či Kanada. Jak na podobné argumenty reagujete?

Zrovna včera jsme diskutovali o tom, jak je naše německá identita slabá. Nemáme jasně dané hodnoty, které chceme bránit. Když chcete být občanem USA, musíte pro to hodně udělat. Už jen získání zelené karty je dost složitá záležitost. Po tak obtížných procesech začnete být pyšný, že jste Američan nebo Kanaďan. Chcete si mezi místními najít známé, přátele. Stanete se patriotem. Do západní Evropy, potažmo do Německa, se nyní dostanou všichni velmi lehce. Nekladou se na ně skoro žádné nároky. To je problém. Proto jsem nedávno veřejně prohlásila, že je třeba se našeho pocitu viny zbavit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…