Děláte si legraci? Ladislav Větvička přichází s možná nejtvrdším textem své kariéry. Merkelová, Lidl, Dominik Feri, Halík, zdravý Zeman...

11.09.2017 10:52

Děláte si legraci? Touto řečnickou otázkou uvedl několikanásobný bloger roku, cestovatel a spisovatel Ladislav Větvička každou svou odpověď na otázky ParlamentníchListů.cz. Čtenářům sděluje, co si myslí o Angele Merkelové, zdraví Miloše Zemana, kauze Čapí hnízdo či co je dle něj skutečným záměrem obchodního řetězce Lidl.

Děláte si legraci? Ladislav Větvička přichází s možná nejtvrdším textem své kariéry. Merkelová, Lidl, Dominik Feri, Halík, zdravý Zeman...
Foto: Facebook Ladislava Větvičky
Popisek: Ladislav Větvička

Ostrá fáze volební kampaně začala jednáním Sněmovny na téma vydání Babiše a Faltýnka. Skončí Babiš do voleb ve vězení? Když si vezmeme dosavadní bilanci působení Babiše v české politice: Čím pomohl, čím uškodil? Prospěl naší zemi, nebo neprospěl?

Děláte si legraci? V tomto zvrhlém systému, kdy lidé čekají na rozsudky léta a desítky let, se ptáte, jestli někdo bude odsouzen během měsíce? Pamatujete na ten honosný případ, který zničil minulou vládu, a zůstaly po něm (prý) nezdaněné kabelky? Pamatujete na jednoho doktora, který si po ulicích vykračoval s několika miliony v krabici od vína? Mimochodem, ty peníze dodnes nikomu nechybí a doktor v klidu ordinuje… Náš justiční systém je naprosto zvrhlý a je to, mimochodem, i jeden z výsledků práce ministra za hnutí ANO. Nedávno jsem četl knihu Ayn Randové Atlasova vzpoura. Je z roku 1957, ale přesně popisuje naši dnešní situaci: „Vážně si myslíte, že zákony píšeme proto, aby se dodržovaly? Vždyť my chceme, aby se porušovaly. Doba vznešených idejí dávno minula. Nám jde o moc a myslíme to smrtelně vážně. Měli byste se s tím smířit. Nevinným totiž nelze vládnout. Stát má jedinou pravomoc – zatočit s tím, kdo překročí zákon. Jenže nikdy není dost pachatelů, a tak se musí nějak obstarat. Začneme stavět mimo zákon kdeco, až už nebude možné normálně žít, aniž by se člověk proti něčemu neprovinil. Národ poctivců není nikomu k užitku. Z takového nic nekouká. Stačí ale schválit pár zákonů, které nelze ani dodržovat, ani vymáhat, ani objektivně vykládat, a rázem máte národ provinilců. A těm už vládnout lze. Taková jsou pravidla, taková je hra. Jakmile ji pochopíte, bude s vámi mnohem lepší domluva.“ 

Anketa

Který premiér země Visegrádu je nejlepší?

hlasovalo: 12783 lidí

Takže, ptáte se, jestli končící vláda a v ní Andrej Babiš prospěl, pomohl, nebo uškodil? Podívejte se na tragické výsledky jeho ministrů, třeba tzv. spravedlnosti, podívejte se na tragický stav našich dálnic a legračního ministra dopravy, podívejte se, jak hlasují členové ANO v europarlamentu proti České republice. Podívejte se, kolik nových šikanujících zákonů, předpisů a pokut bylo přijato, podívejte se, jak devastující vliv na živnostníky má totalitní systém EET. A pak si odpovězte sami, komu prospěl a komu uškodil.

Dominik Feri prohlásil, že prezident Zeman ztrácí pozornost, fyzicky chřadne a vzbuzuje lítost. Lze s tím souhlasit? Je Zeman fit na to, aby byl i dalších pět let prezidentem? A kdo je pro vás favorit voleb?

Děláte si legraci? Odkdy je ten jednadvacetiletý chlapec s maturitou, člen protinárodní TOP 09, odborníkem na zdravotní stav prezidenta? Sledoval jsem poslední živý rozhovor prezidenta pro televizi. Nevšiml jsem si jakékoliv ztráty mentálních sil, a jelikož prezident seděl, nevšiml jsem si ani jakékoliv známky fyzického chřadnutí. Všiml jsem si, že zestárnul, je mu skoro třiasedmdesát let, což je o pět let více než při minulé volbě. Tomu chlapci bylo před pěti lety 16… Pokud měl ten mladý švarný jinoch na mysli to, že prezident zestárnul o pět let, pak je to bystrý hoch a v multikulturním světě to určitě někam dotáhne. Co se týká prezidenta, jestli je fit, nebo ne, to je na jeho posouzení. Pokud cítí, že jeho dny se krátí, měl by odstoupit včas, aby se z něj nestala karikatura sebe sama jako u prezidenta Husáka, který nedokázal odejít včas. Jediné, čeho mi je líto, že prezident Zeman nemá důstojného protikandidáta, zatím multikulturní scéna prosazuje do médií jen jakési šašky…   

Česko zasáhla vlna odporu k letáku obchodního řetězce Lidl, který v rámci politiky „žádné náboženské symboly“ odmazal z fotky řeckého kostela kříž. Má pravdu kardinál Dominik Duka, že umazáváním křížů to začíná a strháváním křížů končí? Šlo o správný krok, nebo jen o bouři ve sklenici vody? Lze připomenout, že mešity Lidl uvedl bez umazávání čehokoliv. 

Děláte si legraci? Nejde o žádnou bouři ve sklenici vody, je to dlouhodobá snaha tohoto hytlermarketu o multikulturní vzdělávání pracujících mas. Je to stará dobrá salámová metoda; nebo chcete-li intelektuálně: jde o otevírání Overtonova okna. Jen si vzpomeňte na arogantní chování Lidlu při stavbách a kácení stromů, černošské modely a dnešní přemalovávání toho stavu, který jejich marketingovému multikulturnímu oddělení, umístěnému v muslimské Belgii, připadá nenormální. Dominik Duka se jako jeden z mála evropských činitelů ozval nahlas. I když mě náboženští hodnostáři moc nezajímají, tento člověk je chlap na svém místě.

Angela Merkelová míří za obhajobou svého mandátu. Na cestě k tomu sdělila, že „islám patří k Německu a je součástí jeho úspěchu“, zároveň potvrdila, že nelituje svého rozhodnutí z dob migrační krize. Je Merkelová vůdkyní svobodného světa, či je její politika nebezpečná? Přejete si její znovuzvolení?

Děláte si legraci? Angela Merkelová by byla jen směšná loutka, kdyby to nebyla tak tragická postava evropských dějin. V roce 2010 prohlásila, že multikulturalismus naprosto selhal. Dokážete si představit, co na ni musí naši nepřátelé mít za kompromitující informace, že naprosto otočila a nedávno prohlásila, že islám je součástí úspěchu Německa? Německo Angely Merkelové je dnes zemí, která odsuzuje novináře za zveřejnění dávno známé fotografie Adolfa Hitlera a muftího al-Husajního. Mimochodem, právě al-Husajní udělil Adolfu Hitlerovi při setkání v listopadu 1941 v Berlíně titul „čestný muslim“. Jak může být ta paní vůdkyní svobodného světa, když ve vlastní zemi umožňuje terorizování názorů občanů? Jak může být vůdkyní svobodného světa, když podle bývalého šéfa německé armádní rozvědky generála Gerda-Helmuta Komossy musí každý německý kancléř po svém zvolení odjet do USA a podepsat tam tzv. vázací akt. Tak to podle něj je od vzniku NSR v roce 1949 a platnost této „dohody“ skončí po 150 letech, v roce 2099. A mimochodem – máte na mysli to „svobodné“ Německo, které má už přes 70 let veškeré své zlaté rezervy „dobrovolně“ uložené v USA? To je svobodný stát?

Premiér Bohuslav Sobotka dle informací médií chce ještě v samém závěru svého mandátu přimknout Česko blíže k EU. Konkrétně zajistit naše volné přičlenění k eurozóně, čímž dáme najevo, že stojíme o euro. Je to správný krok ve světle úvah o tom, zda máme být součástí „tvrdého jádra EU“? Robert Fico sdělil, že životním prostorem Slovenska je EU a chce být v tvrdém jádru, i třeba na úkor spolupráce s Visegrádem…

Děláte si legraci? Premiér Sobotka už se doufám nestihne přimknout k ničemu. Skončí na smetišti dějin a odejde na teplé místečko do Brusele. Nadělal dost škody ve vlastní zemi, je čas odeslat jej do sídla „EuroSajuzu“. Co se týká Slovenska a životního prostoru, taky to není nic nového, oni socialisti pořád něco požadují. Pokud se jim nelíbí, že jsou přirozenou součástí Visegrádu a chtějí být kamarády muslimských států, jako je Belgie, Francie nebo Německo, je třeba, aby si uvědomili, že obyvatelé těchto států vůbec netuší, kde nějaké Slovensko leží. Pro tzv. tvrdé jádro jsou Slováci jen otroci z Východu a osud země, ve které žije tolik lidí jako v polovině pařížské aglomerace, je tvrdému jádru ukradený. To se netýká jen Slováků, takto jsme vnímáni na Západě všichni – Polák, Čech nebo Maďar, o Bulharech, Rumunech a Litevcích ani nemluvím.

František Ringo Čech, Olga Sommerová, Václav Klaus mladší, Adam Komers, Dana Kuchtová. To jsou některá známá jména lidí, kteří míní kandidovat ve sněmovních volbách. Kdo z nich by českou politiku obohatil? A kdo ne? A jinak, Tomáš Halík prohlásil, že by rád vytvořil nadstranický poradní orgán pro strany, které chtějí být prozápadní a proevropské. Přejete si angažovanost profesora Halíka v české politice?

Děláte si legraci? Jak můžete míchat osobnosti, jako je F. R. Čech nebo Václav Klaus ml., s šedými eminencemi a multikulturními agenty typu T. Halíka, A. Komerse nebo D. Kuchtové? To vůbec nemá smysl komentovat.

Podnikatel, který neumí dobře zaplatit své zaměstnance a který se hroutí ze zvýšení minimální mzdy, je darebák a neměl by podnikat, řekl Lubomír Zaorálek. Jiní socialisté a odboráři říkají, že když máme nevídaný hospodářský růst, musí se zvýšit zaměstnancům platy, protože „kdy jindy už“. 

Děláte si legraci? To že Zaorálek řekl? A nevíte, jestli to řekl jako absolvent oboru marxisticko-leninská filozofie, nebo jako člen strany socialistické, nebo jako člen občanského hnutí nebo nějakého jiného socanského hnutí? Socialisti vždy uměli rozdávat, ale z cizího, ne ze svého. Když už si i socialisti všimli, že žijeme v době nevídaného hospodářského růstu, nevíte, jestli už dokázali vytvořit přebytkový rozpočet a splatit aspoň kousek státního dluhu? A mimochodem, nevíte, jestli už zaplatili ten dluh mrtvému právníkovi?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…