Děti a dívky jsou muslimskými přistěhovalci napadány i znásilňovány a policie to tají. Není tu bezpečno a nedá se zde žít. Lidé emigrují. Čech žijící ve Švédsku podává otřesné svědectví

09.01.2017 12:33

ROZHOVOR Tlumočník, překladatel, někdejší evangelikální misionář a bývalý exportní manažer Patrik Miloš Popp, který žil po mnoho let ve Švédsku, říká, že někteří Švédi na internetu píší, že radši ze Švédska emigrují kvůli bezpečnosti. „Obzvláště ti, co mají děti, stojí před hrozbou, že jejich děti budou ve školách, na ulicích a ve volnoaktivitních střediscích imigranty napadány, mláceny a dívky i děti muslimskými přistěhovalci osahávány a znásilňovány,“ říká.

Děti a dívky jsou muslimskými přistěhovalci napadány i znásilňovány a policie to tají. Není tu bezpečno a nedá se zde žít. Lidé emigrují. Čech žijící ve Švédsku podává otřesné svědectví
Foto: Vít Hassan
Popisek: Poslední den v provizorním táboře „Džungle“ u Calais. Dnes francouzské úřady začaly asi týdenní akci na jeho vyklizení. Jde o přesídlení cca 8000 migrantů

Jaké sociální výhody a dávky dostávají imigranti ve Švédsku?  

Ve Švédsku jsou různé druhy sociálních dávek. V roce 2014 bylo údajně 16,5 procenta obyvatel Švédska imigrantů a byli desetkrát závislejší na dávkách než Švédi. Tito imigranti dostávali dvě třetiny všech peněz rozdané sociální podpory a různých dávek, téměř 9 miliard švédských korun.

Je ještě vůbec bezpečné ve Švédsku žít?

Na severu Švédska jsou ohromné, řídce obydlené oblasti, kde ještě může být bezpečné žít. V jižních a středních částech Švédska již bezpečno není a někteří Švédi na internetu píší, že radši ze Švédska emigrují, právě kvůli bezpečnosti. Obzvláště ti, co mají děti, stojí před hrozbou, že jejich děti budou ve školách, na ulicích a ve volnoaktivitních střediscích imigranty napadány, mláceny a dívky i děti muslimskými přistěhovalci osahávány a znásilňovány.

Bohatší Švédi mají výhodu, že v milionářských oblastech  tolik moc imigrantů nežije, ani ve středu města, kde byt stojí několik milionů, a jen občas tam podnikají výpravy a tamní žáci netrpí tolik násilí od muslimských spolužáků jako jinde, protože se tam téměř žádní imigranti do spádové oblasti jejich škol nedostanou. Takoví Švédi – a přirozeně jsou mezi nimi politici i žurnalisté – ani dost dobře v plné míře nepostřehli, jak je ve Švédsku nebezpečno a jak se Švédsko hrůzně mění.

Anketa

Věříte, že policie a armáda jsou schopny uchránit Českou republiku před teroristickým útokem?

2%
98%
hlasovalo: 7864 lidí

Ti středně bohatí a chudší Švédi, co žijí poblíž muslimských imigrantů, jsou na tom velice špatně. Možná i proto ztrácejí komunisté (co se sice přejmenovali) a sociální demokraté voliče, protože voliči vidí, že strany, které tvrdily, že se ujmou požadavků nízkopříjmových skupin, jim politikou otevřené náruče všem imigrantům i těm násilnickým a arogantním prakticky zničily městské životní prostředí a způsobily, že musí nyní žít ve strachu a obavách o svůj majetek i zdraví a životy. Já sám jsem se tam také radši neodvažoval jezdit tramvají.

Také na nízkopříjmové skupiny nejvíce dopadá úpadek ekonomiky způsobený imigrací, zvyšování nezaměstnanosti a snížení platů pro ty, kdo nemají vyšší vzdělání. Nějakých 48 miliard SEK (něco kolem 131 miliard českých korun), které ekonomové odhadují, že stát musí sehnat pro příští čtyři roky na imigranty, bude samozřejmě ohrožovat i možnosti vyplácení podpory těm lidem, kteří se ve Švédsku narodili  a pomoc potřebují. Určitě i v Česku by příliv imigrantů nejvíce ohrozil ty, kdo jsou nejchudší a potřebují nejvíce pomoci od státu: invalidy, nemocné, samoživitelky, Romy a penzisty.

Jak obyčejní lidé reagují na kriminalitu, krádeže a znásilnění ze strany imigrantů a jejich potomků?

Obyčejní lidé, co mají štěstí, že zdědili byt  v místech, kam imigranti tolik nechodí, tak ani pořádně neví, co se ve Švédsku skutečně  děje, protože to masmédia hodně zamlčují; a kdo nehledá blogy nebo sociální sítě, tak má jen kusé informace. Běžní lidé, kteří nemají několik milionů na nákup bytu v klidných oblastech, jsou zoufalí a na sociálních sítích zuří – lze tam i vycítit stoupající touhu po násilné odplatě, což se někdy také děje (útoky na azylové domy a tak dále). Lidé mnohem více  sympatizují s extremistickými skupinami a Švédsko si neochotou zakročit proti imigrantům a říkat pravdu vychovává své vlastní Breiviky.

Kdo, které strany a jaké politické síly jsou podle vás odpovědné za masovou imigraci do Švédska?

Nelze vše svádět pouze na komunisty a sociální demokraty a zelené. I když oni samozřejmě byli těmi, kdo s tím začali. Jak se na internetu správně uvádí, šlo o celkovou diktaturu establishmentu (politiků, žurnalistů, různých spolků a neziskovek, kteří se považují za elitu chytřejší než běžní Švédi, a proto prý mají právo rozhodovat proti vůli většiny běžných občanů. Průzkumy názorů obyvatelstva od roku 1990 pravidelně a shodně ukazovaly a ukazují, že většina Švédů si vždy přála restriktivnější přistěhovaleckou politiku, ale politiky přání obyvatel vůbec nezajímala.

Nepochopitelné pro nás může být (a pro běžné Švédy také je), že i pravicoví konzervativci pod vedením Fredrika Reinfeldta mají ohromnou vinu na přílivu jakýchkoliv imigrantů nehledě na jejich ochotu se integrovat. A pod jeho vládou 2006–2014 bezbřehá vstřícnost i k arogantním imigrantům eskalovala a kdokoliv se odvážil vznést fakta a argumenty svědčící o nemoudrosti takových kroků, byl bez milosti označován za rasistu a umlčen. Pokud pracoval v masmédiích, byl i vyhozen z práce.

Absurditou jsou feministické organizace, které svou vstřícností předčí všechny ostatní, navzdory tomu, s jakým pohrdáním a násilím ze strany imigrantů se ženy, dívky i děti setkávají. 72 procent evropských západních zemí zakázalo znásilnění v manželství, zatímco 0 procent to udělalo v arabských zemích. 

A jací lidé a které síly chtějí bránit Švédsko proti masové imigraci a islamizaci?

Pokud nebereme v úvahu nacionální extremisty, tak asi nejdůležitější jsou SD – Švédští demokraté

A jaký je váš názor na Švédské demokraty?

Myslím, že to je jediná rozumná demokratická  alternativa, která naslouchá hlasu běžných lidí a může dát Švédsko dohromady i nastolit pořádek či zabránit ekonomickému kolapsu. Někteří její členové dříve měli trochu moc nacionalistické názory, ale takoví odcházejí. Nyní již je to strana, kterou mohou charakterizovat slova vedoucího této strany Jimmie Åkessona, který roku 2012 psal dopis všem členům SD, kde zdůrazňoval, že SD je demokratická strana a má nulovou toleranci vůči extremismu a rasismu. 

Ve švédských médiích existuje snaha očerňovat Sverige Demokraterna, jak jen to jde. Policie schválně zatajuje, že sexuální útoky spáchali muslimští utečenci. DN zmiňuje policejní informace o tom, že sexuální obtěžování spáchali mladí utečenci hlavně z Afghánistánu a že to je důvod, proč to policie zatajila. Protože jak šéf policie Peter Ågren řekl novinářům: „Někdy se neodvažujeme říct, jak to skutečně je, abychom nenahrávali Švédským demokratům.“

Jak hodnotíte Švédsko ohledně možností občana v oblasti sebeobrany a držení zbraní?

Ve Švédsku byly vždy velmi přísné zákony ohledně zbraní a není lehké dostat povolení k držení zbraně. Dokonce i vystřelovací nože, harpuny i kuše tam byly zakázané. Proto krom některých lovců to byla většinou výsada kriminálníků vlastnit zbraň. Nesmyslnostem švédských zákonů, které bránily občanům v účinné sebeobraně (aby chudáčkům kriminálníčkům nějak neublížili), se běžní Švédi dost posmívali a štvalo je to. 

Jaká je pozice luteránské a katolické církve ve vztahu k imigraci a islamizaci?

Luteráni se snaží imigrantům pomáhat jídlem, oblečením a tak dále – i těm, kterým byl azyl zamítnut a nyní se ve Švédsku schovávají (je jich asi 12 350). Policie zvládá jen asi třetinu hledaných osob vyhostit, ti, kterým se podaří skrývat 4 roky, pak mají nárok na nové azylové řízení.

30 procent dotázaných duchovních Švédské církve na dotaz, zda muslimové a křesťané jsou na cestě k tomu samému Bohu, odpovědělo „ano“. Tím ovšem prohlásili Ježíše za lháře, protože Ježíš řekl: „Já jsem ta pravda, cesta a život, nikdo se nedostane k Otci – Bohu jinak než skrze mne!“

Katolická církev také imigrantům pomáhá, ale nemá (papežovo oficiální stanovisko k islámu neznám) vůči muslimům takový podlézavý přístup jako Švédská – luteránská – církev. Po vraždě francouzkého kněze Jacques Hamela násilnickým muslimem vzniklo ve Švédsku hnutí „Můj kříž“ ve kterém blogeři – paradoxně hlavně luteránští – vyzývají křesťany, aby se nestyděli nosit na krku viditelně kříž jako výraz sympatie s pronásledovanými křesťany; a nyní to má i mezinárodní podobu „My Cross“. 

Vedení Švédské (luterské) církve ovšem tuto akci odsoudilo, že to popuzuje chudáky muslimy a že je to vzpoura. Katolíci ale v „Katolsk magazin“ právem označují reakci luteránské církve za nechutnou a pobuřující, když představitelé největší církve ve Švédsku vidí kříž jako provokaci.  

Jsou lidé a děti ve Švédsku indoktrinováni multikulturní výchovou ve školách?

Ano, je to běžné a volá se po ještě větší indoktrinaci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…