EU financuje islámský terorismus. Máme se ještě na co těšit. Benjamin Kuras o londýnském útoku, Turcích, Trumpovi, brexitu i Le Penové...

30.03.2017 11:24

ROZHOVOR Spisovatel Benjamin Kuras připomíná obvyklé politicky korektní bláboly všech dnešních vládnoucích politiků, dokazující, že islamisté už nad těmi „našimi hodnotami“ zvítězili. „Už jsem taky párkrát navrhoval vystoupit ze Schengenu, nejlíp celý Visegrád. Pak by bylo přinejmenším možné kontrolovat, kdo nám sem z Rakouska a Německa přichází a jak s ním jednat,“ řekl.  

EU financuje islámský terorismus. Máme se ještě na co těšit. Benjamin Kuras o londýnském útoku, Turcích, Trumpovi, brexitu i Le Penové...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Centrum pro studium politického islámu vychází z ilegality. V Praze se konala uzavřená debata Benjamina Kurase a Billa Warnera s pozvanými. ParlamentníListy.cz byly mezi nimi

Co říkáte teroristickému útoku v Londýně spáchanému muslimem pákistánského původu?

Nebyl pákistánského původu, jak zpočátku mylně hlásila TV Channel 4 a po ní to opakoval Islámský stát, nýbrž rodilý Brit bílé matky a černého otce a na islám konvertoval ve vězení. Tedy, dá-li se věřit BBC víc než Channel 4. Což by potvrzovalo, že asi nebyl Islámským státem řízen, nýbrž pouze „adoptován“ po činu. Asi podobně jako mnohé jiné útoky „osamělých vlků“, u nichž se napojení na IS nedá prokázat, kromě zjevných sympatií a společné ideologie. Což by taky znamenalo, že individuální teroristé nejsou uhlídatelní a předvídatelní. Před lety byl v hledáčku britských bezpečáků, pak z něho odpadl jako neakutní případ, čili ne bezprostředně nebezpečný. Vzhledem k tomu, že britská bezpečnost zvládá souběžné sledování přibližně 10.000 osob, znamenalo by to existenci 10.000 lidí nebezpečnějších, než byl on. Máme se tedy zjevně ještě na co těšit.  

Jak hodnotíte to, jak se k teroristickým útokům a islamizaci Británie staví vláda Konzervativní strany a premiérka Mayová?

Bylo zajímavé sledovat vývoj informování. Zpočátku BBC citovala od policie a politiků „akt islámského terorismu“. Pak se to opravilo na „terorismus islamistický, který je perverzí islámu skutečného“. A nakonec se to překřtilo na „terorismus internacionální“, který „nad našimi hodnotami nikdy nezvítězí“. Obvyklé politicky korektní bláboly všech dnešních vládnoucích politiků, dokazující, že už nad těmi „našimi hodnotami“ zvítězil.  

Anketa

Jste pro to, aby na základních školách byla zřizována funkce ,,koordinátor multikulturní výchovy"?

1%
99%
hlasovalo: 16157 lidí

Jak reagují obyčejní Britové? Začínají se probouzet, nebo jejich spánek je hluboký a přijali islamizaci za nezvratitelný fakt? Nebo si to nechtějí připustit?

Hluboký spánek. A slzení dojetím, že k „jednotě Londýňanů“ a obraně „našich hodnot“ patří i muslimský starosta a ošátkované muslimky zapalující svíčky a držící se za ruce s ostatními truchlícími. Islám do Londýna prorostl jako břečťan. Ostatní Londýňané se už jen chlácholí nadějí, že se jim „polondýnští“ a zůstane „umírněný“.

Někteří Mayovou přirovnávají k Thatcherové? Je to dle vás namístě?

Snad jen v současném přístupu k EU. Jinak ale Thatcherová byla nepřirovnatelná. Na omluvu Mayové se možná dá připomenout, že v době Thatcherové ještě dodoutnával jakýsi ten echt konzervatismus, o nějž se mohla ve straně opřít. Ten už Mayová k dispozici nemá, Cameron jej proměnil v bezbřehý liberalismus.

Jak hodnotíte dosavadní postup brexitu? Zvládnou to Britové? A bude se vláda snažit, aby to Britové zvládli?

Historicky Britové vždycky fungovali nejlíp, když byli přitlačeni ke zdi, nebo hozeni do vody, či jakého přirovnání chcete použít. V této fázi se zdá, že by brexit mohl přece jen být komplikovanější a mít tvrdší dopad, než si „brexiťáci“ představovali, ale doufejme, že Britům i při dnešních kýčovitých emocích a dojetí z „našich hodnot“ zbyla nějaká ta potřebná otužilost a tradiční schopnost brát věci „s tuhým horním rtem“, jak staré anglické rčení nazývá schopnost brát nepříjemnosti se stoickým klidem a výdrží.

Jak hodnotíte dosavadní prezidentování Donalda Trumpa? Nehrozí, že „staré struktury“, takzvaný Deep State, státní administrativa, úředníci, soudy – mu převážnou většinu věcí zablokují?

Zatím se jim zjevně daří mu blokovat, na co sáhne. Obamovi se podařilo roztříštit Ameriku na dva zradikalizované a nesmiřitelné tábory. Někteří republikánští kongresmani tomu už říkají „studená občanská válka“. Je těžké v tom zůstat neutrální a objektivní. Není to volba mezi jasným dobrem a jasný zlem, nýbrž mezi menším a větším zlem. A zatímco u Obamy a Clintonů se dají identifikovat zlé cíle podepřené destruktivní ideologií, u Trumpa je to zatím jen nešikovnost a neohrabanost – no dobře, trvá-li někdo na tom, tak třeba i neomalenost.

Hodně sledujete také situaci ve Francii. Co se tam podle vás nyní klíčového děje? Fillonova kandidatura je už asi mrtvá. Takže Macron, nebo Le Penová? A jak byste zhodnotil Macrona?

Nejnovější politické zprávy hovoří o odklonu významné skupiny tuším devíti středopravých politiků od Fillona k Macronovi, takže se už zřejmě rýsuje široká koalice, která bude chtít zabránit Le Penové vyhrát druhé kolo. Macrona úplně prokouknutého nemám, ale hádám, že jeho prezidentství by asi znamenalo pokračování levicové politiky, snad jen v trochu liberálnější formě než za Hollanda. Navíc nevím, jestli si Le Penová moc polepšila u váhajících středopravých voličů návštěvou Ruska. Tu si mohla nechat až po volbách.  

Co si myslíte o nynějších snahách Turecka mobilizovat turecké menšiny v Evropě? Erdogan navíc označil Evropu za fašistickou. Nevrací se nám zpátky Osmanská říše se svou islámskou expanzí?

Vrací. A vzhledem k turecké vojenské síle a k naší důsledné likvidaci armády a k chystanému odzbrojování občanů novým zákonem EU to nevidím optimisticky.  

Jak hodnotíte politiku EU vůči Turecku i ve vztahu k dohodě o imigraci?

Už snad tři roky v několika článcích radím, aby se veškerá imigrace soustředila na řeckých ostrovech a tam se při plné péči o všechny migranty, s kvótovaným finančním a personálním příspěvkem všech členských států a finanční podporou zbídačeného Řecka, rozhodovalo, koho pustíme do Evropy a koho vrátíme nebo uvězníme. Podle kategorií „uprchlíci před perzekucí“, „ekonomičtí migranti použitelní“, „ekonomičtí migranti nepoužitelní“ a „džihádističtí migranti nebezpeční“.

Existují propočty, že takto bychom za stejné peníze uživili šestkrát víc migrantů, než nás stojí jejich neomezený přísun. Čili místo těch dvou milionů, které v posledních pár letech Evropa přijala, bychom jich tam uživili 12 milionů. Jak je možné, že takto jednoduché propočty nikdo na špici EU nebere na vědomí?

Z EU přicházejí výhrůžky, že státy, které nebudou přijímat imigranty na základě kvót, postihnou je sankce. Co tomu říkáte?

Že EU se mění v totalitní stát, upozorňuji už nejmíň 15 let. Kolik důkazů k tomu ještě potřebujeme?

Jak hodnotíte postoj EU vůči Izraeli? Zaznívá kritika, že EU, byť možná nepřímo, financuje palestinský terorismus...

To se ví už delší dobu. Z darů EU palestinská správa platí rodiny zabitých nebo vězněných teroristů a financuje školství a média, která vychovávají děti od malička k touze vraždit Židy. Ne Izraelce, Židy.  

Poradce izraelských premiérů a předseda Centra studií národní bezpečnosti na Univerzitě v Haifě Dan Schueftan v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz řekl, že „Česká republika by pak měla kontrolovat své vlastní hranice sama. Protože Schengen byl zničen Angelou Merkelovou. Když řekla, že imigranty nepřijme první země, ale ‚my je přijmeme‘ a nejsou žádné limity pro jejich přijímání, potom nevyhnutelný výsledek je, že jednotlivé státy budou muset bránit své hranice“. A dodal, že dobrým řešením je mít okolo hranic plot. Co si o tom myslíte?

Maďaři ho už mají, na hranici schengenské. My schengenskou hranici nemáme, takže si nejsme jisti, kde ho postavit. S Německem? S Rakouskem? To asi nezní moc realisticky, když jsme na nich ekonomicky závislí. Ale už jsem taky párkrát navrhoval vystoupit ze Schengenu, nejlíp celý Visegrád. Pak by bylo přinejmenším možné kontrolovat, kdo nám sem z Rakouska a Německa přichází a jak s ním jednat. No a pak se taky asi smířit s tím, že se nám zpomalí a prodlouží automobilové zácpy na cestě do Itálie, jak nás budou Němci a Rakušani na hranicích buzerovat s pasovou kontrolou.  

* * *

I o těchto tématech píše Benjamin Kuras v knihách Jak zabít civilizaci a Poslední naděje civilizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…