F. R. Čech nekompromisně k incidentu s muslimy v Olomouci: Divím se, že je ještě nezmlátili. Jsem zvědav, kdy si Češi a Moraváci koupí baseballové pálky. Zatím pálky...

01.06.2015 19:15

JINÝMA OČIMA „Všeuměl“ František Ringo Čech je prý nahněvaný na celou Evropskou unii, která plánuje protlačit pro své členy kvóty pro přijímání uprchlíků. Prý on osobně by byl velmi rád, kdyby český premiér Bohuslav Sobotka řekl kvótám rezolutní ne. „Jenže to on zřejmě neudělá. Protože by si tím pohněval ty lotry v EU! Já se dokonce kvůli těm kvótám měním v nepřítele EU,“ poznamenal k tomu nazlobeně hudebník. A mluví dokonce v této souvislosti i o občanské válce.

F. R. Čech nekompromisně k incidentu s muslimy v Olomouci: Divím se, že je ještě nezmlátili. Jsem zvědav, kdy si Češi a Moraváci koupí baseballové pálky. Zatím pálky...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Z divadelní hry Dívčí válka

Uprchlíků mířících do Evropy je pořád víc; podle informací pondělního tisku vyrazila o víkendu k jižním hranicím Evropy snad největší vlna imigrantů letošního roku. Uprchlíci jsou ubytováváni na Sicílii, Sardinii, ale směřují také do dalších měst na jihu Itálie. Právě do Itálie letos dorazilo na 40 tisíc uprchlíků, do konce roku by jich mohlo být až dvě stě tisíc. Většinou jde o Syřany, Afghánce a Eritrejce. Posledně jmenované by měla podle představ Bruselu přijímat i Česká republika, pokud budou prosazeny kvóty na uprchlíky, šlo by asi o třináct set lidí.

V ČR se proti kvótám razantně vyslovila organizace Islám v ČR nechceme, která je vedená Martinem Konvičkou. Na facebookových stránkách hnutí Islám v ČR nechceme se v těchto dnech dokonce objevil otevřený dopis adresovaný vládě České republiky. Je podepsaný sedmi zlínskými občany, kteří vyjadřují nevoli se zavedením povinných kvót na přijímání uprchlíků a imigraci do Evropy považují za obrovskou a neudržitelnou, neboť Evropa podle nich není schopna pojmout půl Afriky.

...do pár let budete našimi otroky!

Hnutí Islám v ČR nechceme nadto organizuje celostátní petici, jejímž cílem je podpořit vládu v odmítavém postoji vůči kvótám, vyvolat referendum v otázce nuceného přijímání imigrantů, ohradit se proti diktátu EU a deklarovat svůj nesouhlas s celou situací.

Jenže poté, co skupina arabských mladíků strhla v Olomouci plakát na petičním stánku organizace Islám v ČR nechceme, kde byla přeškrtnuta na obrázku mešita, se objevila řada emotivních prohlášení. Ze strany arabských mladíků totiž zaznělo, že je naší povinností přijmout u nás imigranty a že do pár let budeme všichni jejich otroky.

Kvóty? Totálně nepřátelský prvek

Hudebník, divadelní principál a někdejší poslanec František Ringo Čech se ale tomu všemu humbuku kolem ani nepodivuje.

„Já osobně ony kvóty považuji za největší nebezpečí současnosti, neboť si zanášíme do Evropy zničující a nepřátelský prvek. Totálně nepřátelský prvek,“ reagoval František Ringo Čech pro ParlamentníListy.cz k výše uvedenému.

Prý jej velmi uráží, jak se chová ohledně imigrantů k členským státům EU Evropská komise (EK). "To, co jsem si přečetl v novinách, na mne dělá dojem, jako by EK ignorovala všechny hlasy, neboť i přes odpor mnoha členských států nadále trvá na kvótách. Jako by by byli v EU hluší! Ale oni tam jsou hluší snad programově. Taky jsem se divil tomu, když teď přijely do Evropy o víkendu asi čtyři tisíce uprchlíků. V souvislosti s tím se ale musím ptát: kde jsou ty lodě, co je mají vracet zpátky? To je totiž důležitější, nežli ty kvóty,“ zmínil dále F. R. Čech.

On osobně by byl velmi rád, kdyby český premiér Bohuslav Sobotka uprchlíky odmítl, děsí se ovšem toho, že tak nakonec neučiní.

Jsou to lotři...

„Víte proč je zřejmě neodmítne? Protože by si tím pohněval ty lotry v EU! Jsou to lotři, já se dokonce kvůli nim měním v nepřítele EU. I když jsem nikdy přímým eurooptimistou nebyl, měl jsem vždy jinou představu o Evropské unii nežli teď, kdy je mi jasné, že jde jen o diktát byrokratů. Já se naštěstí toho nedožiju, ale myslím si, že naši vnuci už budou bojovat. Bude totiž občanská válka v Evropě se strašnejma následkama,“ popsal F. R. Čech svůj pohled na evropskou integraci.

Považuje prý dokonce za možné a pravdivé, když někteří v Česku žijící Arabové začali tvrdit, že jednou budeme jejich otroky.

„To je to, o čem mluvíme! Oni nám názorně předvádějí, jak se chovají, když jich je třicet. Když už teď nám řekli, že si z nás udělají otroky, tak si představte, co budou asi tak dělat, když jich tady bude deset tisíc! Co je asi pak napadne? Oni to ale neříkají jenom nám, říkají to naplno i Francouzům a Britům. Když ve Velké Británii řekl novinář jednomu představiteli britské muslimské obce, proč nejdou do země, kde je islám doma a kde mají dokonce i větší volnost, tak on mu na to odvětil, že Alláhův je celý svět. Tedy i Anglie. To je filozofie...Já se jen divím, že je už Češi nezmlátili. Jsem zvědavý, kdy se Češi a Moraváci vzpamatují a koupí si baseballové pálky. Zatím baseballové pálky...,“ poznamenal k tomu jízlivě F. R. Čech.

Opatření to jsou jalová

Ani se prý nediví překvapenosti těch Čechů, kteří se v těchto dnech ocitli v Paříži a stěžovali si na policejní prohlídky kamkoliv se hnuli, třeba i v obyčejných obchodech, kde každému prohlížejí tašky. „Nemáme nikdo na čele napsaný, co si myslíme. Já si ale i tak myslím, že taková bezpečnostní opatření jsou jalová, já bych na ně tlačil tím, že je pošlou zpátky. Oni ale tuto efektivní cestu nevolí. Nevím proč. Dopadne to zase jen na slušný občany,“ řekl pochmurně hudebník.

Prý policejní prohlídky popsal před časem perfektně bavič a moderátor Petr Novotný. „Když jsme letěli do Ameriky, a na letišti jsme se zouvali, aby nám prohlídli prsty u nohou, jestli mezi nimi něco nemáme, tak Petr Novotný se na to rozčílil a říkal: ´Kvůli stovce idiotů se děje tohle na celým světě!´ A měl pravdu. Pokud ČR přistoupí na kvóty, tak pak taková policejní buzerace bude zřejmě čekat i nás," zmínil.

„Já si myslím, že už je pozdě na to cokoliv dělat, neboť Sobotka nakonec řekne kvótám ano, aby byl ze strany EU pochválenej. Oni ho pak poplácají po zádech a bude další tři měsíce jezdit v bavoráku. Má ale volbu říct ne a zachránit náš národ a ulehčit mu do budoucnosti. Z této šlamastyky je podle mne jediná cesta - tlačit na to, aby si je pod svá křídla vzaly bohaté arabské státy. Jsou to přece jejich souvěrci! Anebo bych je poslal do té vesnice, kde odstranili na Vánoce vánoční stromeček, aby si je nepohněvali. Tam bych nasměroval hodně velkou kvótu,“ pronesl hudebník k dalším otázkám ParlamentníchListů.cz, přičemž zdůraznil, že žádnou petici by k tomu ale on osobně nepodepsal, přestože se petice od hnutí Islám v ČR nechceme jeví jako rozumná.

Petici ne!

„Ne, to není k ničemu. Podepisovat k tomu nějaké petice nemá vůbec žádnou cenu. Jediná cesta je - nepovolit a vrátit je,“ dodal nakonec F. R. Čech, který je kvůli svému mnohačetnému uměleckému zaměření - malíř, zpěvák, textař, herec, komik a moderátor - také někdy nazýván českým všeumělem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…