Faltýnek zjistil, co Šafr píše o Babišovi, a poslal ho...

07.03.2015 19:09

ROZHOVOR O Jaroslavu Faltýnkovi se píše, že je klíčovým mužem Andreje Babiše. Bez něj by údajně poslanecký klub ANO byl pytlem blech. Na sněmu ANO se stal 1. místopředsedou hnutí. Chce podle svých slov zlepšit komunikaci s členskou základnou a více jezdit do regionů. ParlamentníListy.cz ho požádaly o okomentování výroků ostrého kritika hnutí ANO novináře Pavla Šafra, jenž označil ANO za moderní verzi autoritativní politiky, kterou představoval ve 20. století fašismus.

Faltýnek zjistil, co Šafr píše o Babišovi, a poslal ho...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

Anketa

Bude v roce 2018 Andrej Babiš premiérem?

24%
76%
hlasovalo: 9260 lidí

Andrej Babiš kritizoval v projevu na sněmu ANO ČSSD. Nejste s touto koaliční prací spokojení?

Koaliční smlouva je kompromis. Když se sestavovala koalice, tak v programových věcech byl průnik v 80 procentech s KDU-ČSL, s ČSSD v 50. Musíme prosadit, na čem jsme se dohodli a na co jsme si podali ruce. Můžeme mít na něco jiné názory, ale jsme součástí koalice.

Může však dojít k takovému vyhrocení situace v důsledku rozdílných názorů, že budou hrozit předčasné volby?

Ze strany hnutí ANO rozpad koalice určitě nehrozí. Věci, které jsou sporné, si vydiskutujeme. V koaliční smlouvě je i nastavený mechanismus, že když je nějaká sporná věc, tak pro ni musí hlasovat z každé strany minimálně polovina ministrů. Bez dohody to prostě nejde. Budeme realizovat, co jsme slíbili lidem. I když se nepodaří určitě všechno, tak si myslím, že většinu věcí splníme.

Stal jste se prvním místopředsedou hnutí ANO. Co to pro vás znamená? Asi budete mít hodně práce...

Jsem zvyklý pracovat celý život. Takže mám tempo pořád stejné. Kolegům na sněmu jsem slíbil, že udělám maximum pro zlepšení komunikace. Aby členská základna měla online informace, co se děje na úrovni předsednictva, sněmovny. Toto je moje ambice. Což znamená větší nápor na čas, protože musím do regionů více jezdit.

Dočetl jsem se o vás, že jste pro Andreje Babiše zcela klíčový muž, že řídíte poslanecký klub, který by bez vás byl pytlem blech, a jste prý jedním z nejvlivnějších lidí v České republice. Cítíte se tak?

Nesmysl. Vůbec ne. To je blbost. Snažím se dělat věci, jak jsem slíbil, aby mi lidi nenadávali.

Bývalý šéfredaktor MF Dnes či Reflexu, novinář Pavel Šafr je velkým kritikem Andreje Babiše a hnutí ANO. Ve svém nedávném textu uveřejněném v internetovém deníku Svobodné fórum "Jak zastavit Babišovo hnutí? Zacházet s ním jako s fašismem" uvedl, že hnutí ANO je moderní verzí autoritativní politiky, kterou ve 20. století představoval fašismus. Jak byste okomentoval tyto výroky?

Pana Šafra neznám. Ale podle toho, co uvádíte, si myslím, že by měl navštívit psychiatra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…