Greta je hysterické děvče. Rázný venkovský senátor Zeman ocenil Trumpa a chytil se za hlavu z EU

26.12.2019 19:33

HORKÝ ROK KONČÍ. CO DÁL? „Vysoké preference ANO jsou koupeny na dluh, který budou platit další generace (jízdné a další populistické dárečky). Až přijde ekonomické ochlazení, budeme všichni ‚koukat‘,“ domnívá se senátor za Jablonecko a starosta Albrechtic v Jizerských horách Jaroslav Zeman. K zelené evropské politice v rozhovoru pro PL.cz uvádí: „Greta je hysterické děvče. A že se jejích myšlenek ujímá Evropská komise? To ukazuje na neschopnost EU řešit jiné palčivé problémy – uprchlíky, náklady na obranu jednotlivých členů atd.“

Greta je hysterické děvče. Rázný venkovský senátor Zeman ocenil Trumpa a chytil se za hlavu z EU
Foto: Facebook Jaroslava Zemana
Popisek: Jaroslav Zeman

Udělal letos Andrej Babiš dost pro to, aby nepopouzel občany tak, že proti němu permanentně demonstrují?

Ne, spíše naopak.

Preference ANO jsou stále stejně vysoké a cyklistickou terminologií stále šlapou v trháku před pelotonem. Apely na „ohrožení demokracie“ a zneužívání státu Babišem stále nefungují. Může se to prolomit příští rok? Nebo kdy?

Až přestane fungovat tandem prezident Zeman – premiér Babiš. Vysoké preference ANO jsou koupeny na dluh, který budou platit další generace (jízdné a další populistické dárečky).

Anketa

Prospěl spolek Milion chvilek pro demokracii České republice?

7%
93%
hlasovalo: 62899 lidí


Vláda tvrdí, že se máme stále lépe, že se díky ní zvyšují platy a země je na dobré cestě. Mohou se lidé letos radovat z bohatých Vánoc? Nebo se spíš mají bát o budoucnost?

Na konci zvedání platu touto vládou budou stejně všichni chudí či bohatí jako vloni či předloni. Každý dostane přidáno, takže na konci na tom budou lidé stejně jako před navyšováním... A až přijde ekonomické ochlazení, budeme všichni „koukat“.

Konec roku nepříjemně narušil masakr v ostravské nemocnici. Někdejší ředitel Vojenského zpravodajství generál Andor Šándor za tím vidí stoupající míru „nenávisti, hrubosti, netolerance, sprostoty a agrese mezi občany“. Cítíte něco podobného kolem sebe?

Bohužel se nám obdobné tragédie nevyhnou stejně jako jiným zemím ve světě...



Letošní rok byl bezpochyby rokem boje aktivistky Grety Thunbergové proti globálnímu oteplování. Její cíle do značné míry adoptovala nová Evropská komise. Máte z toho radost? Nebo vás to děsí? Cítíte klimatickou tíseň? Co říkáte evropské Zelené dohodě? Nezezelenal jste po jejím přečtení?

Greta je hysterické děvče. A že se jejích myšlenek ujímá Evropská komise? To ukazuje na neschopnost EU řešit jiné palčivé problémy – uprchlíky, náklady na obranu jednotlivých členů atd.

Americký prezident Donald Trump bude příští rok obhajovat své křeslo. Je zatížen skandály, považován za hrubiána, nicméně republikánští voliči ho stále podporují. Bylo by dobré pro Česko i Evropu, aby byl znovuzvolen?

Myslím, že život v ČR poběží dál, ať bude v USA prezidentem Trump, či někdo jiný. Oceňuji u prezidenta Trumpa, že členům NATO řekl natvrdo, co si myslí o jejich výdajích na obranu.

V Británii sněmovní volby drtivě vyhráli konzervativci premiéra Borise Johnsona, což definitivně rozseklo diskuze o brexitu. Co si o tom myslíte?

Británie měla referendum, občané rozhodli, jak rozhodli, je vidět, co si myslí o EU.

Stále u nás zní určitý „dozvuk“ války v Sýrii: Část veřejnosti agituje za přijetí původně sirotků, nyní „dětí bez doprovodu“ z táborů v Řecku. Debata je to košatá, kam ji však posunout v roce 2020? Máme prý humanistickou povinnost děti přijmout, zároveň se ale mluví o bezpečnostních rizicích...

Sýrie bude, bohužel, další nekonečný konflikt. A povinnost nemá ČR žádnou.



O Vánocích by se měly stýkat všechny generace. Všeobecně platilo, že mladší se učili od starších a že moudrost starších má být ceněna. Nyní aktivisté upozorňují na to, že starší generace je náchylná k dezinformacím, ať už kvůli řetězovým mailům nebo internetovým prostředkům. A mladá generace se v médiích snaží té starší v tomto směru radit. Co k tomu říci? Co by si během svátků měli říct „mladí“ a „staří“ tak, aby výměny politických názorů nekončily hádkami a nezaskočila jim rybí kostička v krku?

To vše přejde za pár let. Až budou dnešní mladí lidé starými, bude vyhráno, protože současná generace vyrůstá s novými technologiemi a na stará kolena je už nikdo „neopije rohlíkem“. Jinak by měl každý spoléhat hlavně na svou hlavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…