Hašek odvrací útok na jihomoravskou ČSSD: Někdo má strach

07.10.2013 18:03

Na jižní Moravě se rozjela negativní kampaň namířená na - podle průzkumu - nejoblíbenějšího hejtmana v zemi Michala Haška (ČSSD). Jde o politickou konkurenci nebo o válku o preference v ČSSD? ParlamentníListy.cz se ptaly Michala Haška.

Hašek odvrací útok na jihomoravskou ČSSD: Někdo má strach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Pane hejtmane, co říkáte na negativní billboardovou kampaň, která se pár týdnů před volbami objevila na jižní Moravě?

O tom, že se chystá na jihu Moravy negativní kampaň vůči ČSSD, respektive proti mé osobě, jsem měl informace již před třemi týdny. Nikdy jsem však neuznával negativní, dehonestující a lživé osobní kampaně. Mrzí mě, že se k nim někdo na jižní Moravě uchyluje a otravuje zde vzduch. Pro mě to ale také znamená, že někdo má strach. Z toho, že se v této zemi začne vládnout, a snaží se zuby nehty udržet staré pořádky. Není staršího a trapnějšího nástroje k očerňování protivníka než pomluva. Považuji to za výraz zoufalství politické konkurence.

Neobáváte se toho, že by vás taková kampaň mohla poškodit?

To nevím, ale věřím úsudku voličů v Jihomoravském kraji. Lidé znají moji práci, každý den vidí její výsledky. Také si uvědomují, že bez podpory kraje by již prakticky zkolabovaly veřejné služby, které předchozí vláda nechávala prakticky zaniknout. Jako hejtman, společně s krajským zastupitelstvem, podporuji vedle nemocnic, škol, sociálních ústavů a dopravní infrastruktury také jihomoravské zemědělce a vinaře, dobrovolné i profesionální hasiče a záchranáře, včelaře, sportovce a další spolky na venkově a ve městech. Takto bych mohl pokračovat. Věřím tedy, že lidé spíše dají na konkrétní výsledky práce než na hloupé pomluvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…