Házení Zemanových voličů z útesu, prezident Kalousek, bílí debilové, rozjel se bulvárník Novotný. Zemanovský akademik se v odpovědi nezdržel poznámky o jeho IQ

06.02.2017 15:59

ROZHOVOR Politický analytik a vysokoškolský pedagog Václav Janoušek (SPO) si s chutí přečetl rozhovor s legendou českých bulvárních médií, publicistou Pavlem Novotným. Při čtení se však prý nepřestával divit tomu, jaké názory dokáže Novotný vůbec vypustit z úst. „Snaží se provokovat a výborně se asi baví tím, jak se lidé nechávají vytočit,“ zmiňuje k tomu pobaveně Janoušek.

Házení Zemanových voličů z útesu, prezident Kalousek, bílí debilové, rozjel se bulvárník Novotný. Zemanovský akademik se v odpovědi nezdržel poznámky o jeho IQ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Pavlu Novotnému prý nelze upřít jedno: že s jistotou ví, že svými slovy upoutá vždy, a k tomu ještě navíc nejednoho čtenáře vydráždí až k nepříčetnosti.

„Nebýt jeho táty, tak někde vybírá popelnice.“ „Provokace a možná i sázka. Možná se fraík vytahoval, že dokáže lidi vybičovat k tomu, aby měl co nejvíc ohlasů. Jakákoliv – tedy i negativní odpověď – se nasčítává...“ Toto si lze mimo jiné přečíst v množství komentářů čtenářů, kteří mezi sebou pod rozhovorem s Novotným komunikovali o víkendu. A že toho nebylo zrovna málo, čím „bulvárník“ Novotný čtenáře nadzvedl ze židlí. Ťal totiž nejen do prezidenta Miloše Zemana, jejž už po dlouhou dobu nazývá jitrnicí, ale i do hlavy státu USA Donalda Trumpa. Dokonce si Novotný neodpustil hned několik jedovatých poznámek na konto Čechů.

O Češích a Evropanech, kteří odmítají migranty, totiž Novotný smýšlí jako o „typických bílých debilech-rasistech“. „Podívejte, takový syrský – zdůrazňuji ekonomický – migrant naší republice prospěje mnohem více, asi tak třikrát, než typický bílý debil-rasista,“ zmínil kupříkladu v jedné své větě.

Anketa

Kdo má v tuto chvíli nejvíc vaší důvěry? (hlasování od 5.2.2017)

hlasovalo: 12728 lidí

„Tak vidíte, jste debilové a s těmi se já nemohu pouštět do hlubších polemik na téma Havel, queer komunita atd. Těm já se mohu jen smát...,“ uvedl Novotný v další poznámce na vrub Čechů. Prezident Miloš Zeman podle něj je i není českým Donaldem Trumpem.

„Zeman je a není český Donald. Víte, Zeman je na rozdíl od Trumpa mimořádně inteligentní. Jitrnice mu říkám proto, abych vydráždil lidoopy, co jej volí. Zeman přesně ví, co dělá. Mně na něm nejvíc vadí, že neříká věci, které si doopravdy myslí. Je to chytré, ale to mají dělat střelci typu Okamury, ne prezident. Kondenzovaný Čecháček by si to šel hodit, znát Zemanovy skutečné názory. Samozřejmě, že souhlasí s Merkelovou naprosto ve všem, ale říct to plebsu nelze...,“ poznamenal Novotný v jiné pasáži svých odpovědí.

ROZHOVOR S PAVLEM NOVOTNÝM ZDE:

Baví se tím, jak se lidé nechávají vytočit

Politický analytik a pedagog Václav Janoušek (SPO) k jeho názorům tvrdí: „Novotný mne ničím nepřekvapuje, neboť to, co v tomto rozhovoru předvádí, je zcela v duchu jeho minulých názorů! On podle mne reprezentuje svou podstatou i formou pražskou kavárnu. Můj celkový dojem z tohoto rozhovoru je ten, že se Pavel Novotný snaží provokovat a výborně se baví tím, jak se lidé nechávají vytočit. Pokud odhlédnu od formy rozhovoru a budu hodnotit pouze věcnou stránku, tak musím říct, že já osobně to vidím přesně naopak.“

Podle Janouška, jenž je velkým podporovatelem Miloše Zemana, jsou některé názory Pavla Novotného dokonce zcela absurdní. Třeba když se svěřil s pohnutkou, že je mu syrský ekonomický migrant milejší nežli český bílý rasista.

„Tento názor je tak absurdní, že se ani nedá komentovat,“ říká k tomu Janoušek. Zcela zjevně ho ovšem Novotný vykolejil tím, že přestože Zemana nazývá jitrnicí, nemyslí si o něm, že by byl hloupý.

„Alespoň v jedné věci se s Pavlem Novotným shoduji, a to v názoru na inteligenci prezidenta Zemana. Ale již nesouhlasím s tím, že prezident Zeman je inteligentní na rozdíl od prezidenta Trumpa. Oba tito muži jsou mimořádně inteligentní. Prezident Trump kromě toho, že vybudoval rozsáhlé obchodní impérium, rozumí – jak se ukazuje – velmi dobře i vnitřní a zejména zahraniční politice,“ uvádí k tomu Janoušek.

Samozřejmě jako fanda Miloše Zemana a také člen Strany práv občanů sleduje Zemanovy názory velmi dlouho.

„Četl jsem i jeho knihy ‚Jak jsem se mýlil v politice‘ a ‚Vzestup a pád sociální demokracie‘. Jeho názory jsou dlouhodobé a konzistentní. Kniha ‚Jak jsem se mýlil v politice‘ vyšla v roce 2005 a již v ní Miloš Zeman hovoří o svém odmítnutí tezí Francise Fukuyamy o konci dějin a naopak přijímá teze Samuela Huntingtona o nadcházejícím střetu civilizací. Takže vím, že to, co říká, myslí upřímně. Podobně konzistentní jsou i jeho další názory týkající se vnitřní i zahraniční politiky,“ zmiňuje k tomu Janoušek.

Existuje přímá úměra mezi počtem muslimů a počtem teroristických útoků

Že by Trump byl populistou a dělal podle Novotného jen „píčoviny“, aby plebs snadněji uvěřil, že „jedná v národním zájmu“, tak to si vysokoškolský pedagog rozhodně nemyslí.

„Já s tímto opatřením prezidenta Trumpa naopak souhlasím,“ zmiňuje Janoušek v souvislosti s dočasnými opatřeními Trumpa, které mají omezit vstup do USA občanům sedmi muslimských zemí.

„Ze zkušeností ze západní Evropy vyplývá, že existuje přímá úměra mezi počtem muslimů v určité zemi a počtem teroristických útoků v dotyčné zemi. Rovněž se už i v mainstreamu otevřeně přiznává, že mezi imigranty je propašováváno určité procento teroristů. Takže prezident Trump jedná opravdu v národním zájmu. Nicméně, po zhruba padesáti letech neomarxistického tlaku – podrobně se o těchto věcech rozepisuji jinde – a po zhruba dvaceti pěti letech trvající clintonovsko-bushovsko-obamovské nadvlády tzv. neokonzervativců, což jsou svým původem trockisté s trockistickými metodami šíření svého světonázoru, je zřejmé, že americké instituce se nemůžou jen tak přes noc změnit. Donald Trump se vydal na trnitou a kamenitou cestu,“ uzavírá k tomu Janoušek s dovětkem, že IQ 128, jímž se tak Novotný ohání, není ani nijak ohromující.

„Do Mensy by se s tímto výsledkem nedostal,“ dodává k tomu bryskně analytik a pedagog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…