Hlas českého podnikatele: EU nás má za malé děti. Uděláš bobeček, dostaneš lentilku- dotaci

16.02.2019 4:47

ROZHOVOR Máme tu velmi kulaté výročí první pražské defenestrace. Stane se něco, nevyletí z oken třeba televizory? Export do Číny je jen blábol pana prezidenta, dotace jsou lentilky EU za poslušně udělaný bobeček. Rázný pivovarník Petr Macháček z Kladna se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz diví, proč na Hradě hned nemáme představitele dva – stávajícího Miloše Zemana a k němu Jaromíra Soukupa. A šmahem řeší pojem „řecký jogurt“, z něhož Helénský spolek neviděla ani jediná bakterie z mikroflóry…

Hlas českého podnikatele: EU nás má za malé děti. Uděláš bobeček, dostaneš lentilku- dotaci
Foto: Prazdroj.cz
Popisek: Pivo

Pivo prý bude levnější. Díky Andreji Babišovi. Anebo vlastně ne, protože pivovarníci cenu údajně nechtějí snížit. Jak to tedy je?

Snížení DPH u piva je velice dobrý tah. Švejk řekl, že vláda, která zdraží pivo, tak padne, a proto tato vláda udělá vše, aby si plná korýtka udržela v chlívku. DPH na pivo snížíme, vodárny darujeme za kačku a po hospodském chceme, aby zlevnil. Velice kvalitní matematika. V tomto roce takřka všechny materiálové a energetické vstupy podražily v průměru o 10 procent, a to nemluvím o mzdových nákladech.

Anketa

Přejete si, aby ve volbách do Evropského parlamentu uspěly proevropské liberální strany? (TOP 09, STAN, KDU-ČSL)

4%
96%
hlasovalo: 20144 lidí

Co říkáte na vstup majitele one-man show Barrandov Jaromíra Soukupa do politiky? Odčerpá nějaké příznivce okamurovcům i ANO? A bude mít silného spojence na Hradě?

Pan Soukup není zrovna moje krevní skupina,  ale určitě se najde skupina lidí, kteří budou rozumět jazyku jeho kmene. Mně to už bude jedno, požádám o náboženský azyl v Grónsku. Nedávno jsem se díval na jeho rozhovor s Milošem Zemanem, ale jsem naštěstí od přírody líný, jinak bych je oba vyhodil i s televizí z okna. Velká škoda, že nemůžeme mít na Hradě prezidenty dva, byli bychom nejbohatší národ na světe, jezdily by sem zájezdy ze Súdánu, potažmo z celé sluneční i měsíční soustavy.

Pořád Čína, Čína a zase do třetice Čína. Pomohl třeba vám někdo ohledně možného exportu vašeho pěnivého moku do země draka, nebo je to podle vás jen pro vyvolené?

Export do Číny – Milošův  blábol. Čína je stejná jako EU, otevřela dveře, ale zapomněla sundat mříž. Vyjádření pana čínského velvyslance hovoří jasně, kupujte naše výrobky, moc se neptejte, nešpekulujte, co v nich je, kdo a z čeho to vyrábí, a když budete hodní, tak vám ukážeme pandu.

...ale podobné je to i v EU, kde je volný trh jen pro ty velké a ti malí ze starých zemí EHS jsou chráněni a ti z nových zemí střední a východní Evropy zase přehlíženi…

Dříve se tomu říkalo kolonie, dnes je to členský stát EU. Evropská unie je jako výchova dětí. Uděláš bobeček a dostaneš lentilku – dotaci. Já ale řeknu, kam ten bobeček uděláš, můžeme jen chvilku diskutovat, kdy to bude.

Bude revoluce? Je šestisté výročí první pražské defenestrace, takže bychom to vzali hezky po svém, hezky česky? Anebo se už nezmůžeme kromě nějakého toho obligátního mumlání na nic?

Český národ velice zpohodlněl. Já jsem hrdý na to, že jsem Čech, myslím si že znám i české dějiny, ale když se někoho zeptáte co se stalo roku 1620, tak vám půlka lidí odpoví, že Kryštof Gagarin přistál na Měsíci. Dnes lidi půjdou do ulic, jen když jim seberete Facebok či zrušíte SMS.

A ještě Evropa. Už je vícerychlostní. Německo a Francie spolu před dalšími upalují – jenže kam? Máme je s Visegrádskou skupinou nahánět, nebo „zůstat sví“? Nebo se nakonec ukáže, že tito odtrhnuvší se běžci jsou sice prvními ve svém běhu, ale posledními v jiném závodě před nimi?

Naštěstí do Francie nejezdím tak často, protože tam se musí v hrobě obracet tolik lidí, že praskají silnice. Oni někam chtějí upalovat, vzdalovat se, ale nemají jasný cíl, jen tak běhají rychle po lese, ale nestanovili si, kam to vlastně běží. Ostatní běžce nechávají za sebou, zapomínají na myšlenku kolektivního sportu, a až na to ten peloton přijde a uvědomí si, že část družstva kope do vlastní branky, tak bude zle. Základní myšlenka EU je dobrá, ale výklad této myšlenky ztrácí smysl. Jeden příklad ze špičky ledovce. Jen kretén si může myslet, že jogurt „řeckého typu“ je vyroben v Řecku. Proto se ptám, proč to vůbec někdo za moje prachy řeší.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…