Hlupák Vondra, pošuci řízení z USA, důchodce Schwarzenberg. Senátor Doubrava tvrdě účtuje s těmi, kdo poslední dobou nadávali Zemanovi

04.02.2015 8:02

Směrem k domovu důchodců by se podle senátora Jaroslava Doubravy (Severočeši.cz) měly ubírat další kroky předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga. I to sdělil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, ve kterém se senátor věnoval aktuální kritice prezidenta republiky. Na adresu exministra Alexandra Vondry pak konstatoval: „Blahoslaveni chudí duchem.“ Naopak pozitivně Doubravu překvapila veřejnost v Ústeckém kraji: „V Ústí nejsou pošuci a blázni řízení americkou ambasádou.“

Hlupák Vondra, pošuci řízení z USA, důchodce Schwarzenberg. Senátor Doubrava tvrdě účtuje s těmi, kdo poslední dobou nadávali Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Vy jste se účastnil setkání s prezidentem Milošem Zemanem, který v těchto dnech absolvuje návštěvu Ústeckého kraje. Jaký byl Váš dojem a viděl jste červené karty?

Celé pondělí jsem s ním strávil a červené karty jsem neviděl. I jeho setkání v ústeckém domě kultury proběhlo bez negativních reakcí. Líbilo se mi, že chtěl, aby první otázku položili odpůrci, protože měl záměr diskutovat s červenokartáři, ale nikdo se nepřihlásil. Pro mě bylo příjemným zjištěním, že v Ústí nejsou pošuci a blázni řízení americkou ambasádou.

Poznámka: Na protesty proti Zemanovi nakonec došlo v úterý, kdy ho přivítala organizovaná skupina zdravotně postižených. Červené karty nicméně ,,vytaseny" nebyly

Prezidenta Miloše Zemana kritizoval ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Zeman na fóru o holocaustu vyzval k ozbrojené akci proti Islámskému státu pod hlavičkou Rady bezpečnosti OSN a ministr zahraničí reagoval: „Takže máme vyhlásit křižáckou válku?! Ale proti komu a kam potáhneme? Proti džihádistickým skupinám od Senegalu po Somálsko, proti Libyi, Jemenu až po Pákistán? Nesmysl!“ Jak hodnotíte tento spor? Na Parlamentních Listech jste už v článku, který jste konfliktu věnoval, zmínil, že pan Zaorálek nic nepochopil. Můžete být konkrétnější?

Jestliže se k názoru pana prezidenta takto ministr Zaorálek postaví, je zřejmé, že ničemu nerozumí. Nechápe, jaké obrovské nebezpečí přichází s touto komunitou do Evropy a to, že Evropa není schopná množství lidí pojmout tak, aby to nepocítili lidé v Evropě. Je potřeba nejdřív zastavit zvěrstva, která jsou páchána v Islámském státu a tím také zastavit exodus lidí do Evropy. Dnes jsem se někde na internetu dočetl, že jistý představitel Islámského státu se podřekl, že Američané vyplácejí za každého naverbovaného člověka 600 dolarů. O čem to svědčí? Že i tohle rozhýbali Američané s cílem tak poškodit Evropu, aby přestala být ekonomickou hrozbou pro chátrající a upadající americké hospodářství. Slavné sankce proti Ruské federaci a další opatření vidím jako snahu o poškození ekonomiky Evropské unie. 

Takže se domníváte, že Spojené státy takto chtějí ovládnout trh, na který se zatím nedostaly? 

Nejen to, ale oni podle mého názoru vidí v případném spojení Evropské unie a Ruska velké nebezpečí pro ekonomiku a těžko se vzdávají myšlenky hegemona ve světě. Vidí, že EU by je mohla právě spojením s Východem z trůnu sesadit. Jenže, kdo jim dává právo vyvážet do světa jejich demokracii? 

Vrátila bych se ještě k reakci Hradu na slova ministra Zaorálka: „Rozhořčené výroky pana ministra Zaorálka připomínají politiku appeasementu 30. let minulého století. Je to stejné jako prohlásit, že s Hitlerem se Němci měli vypořádat sami,“ uvedl mluvčí hradu Ovčáček na tiskové konferenci. A na to pro server Lidovky.cz předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg reagoval: „Když hlava státu zaútočí takto na svého ministra zahraničí. To je nehorázné a nevídané. A tady se opravdu otevírá otázka příčetnosti.“ Šlo podle Vás o nehorázný útok na ministra zahraničí?

(smích) Já už jsem panu Schwarzenbergovi několikrát nabídnul místo v našem domově důchodců, aby už přestal zesměšňovat sebe i celou TOP 09. I když možná je to svým způsobem dobře, protože takový člověk vedle Kalouska v čele topky, je nejlepší cesta, jak se naše politická scéna TOP 09 zbaví.

Další komentář zazněl od Alexandra Vondry, exministr zahraničí v tomto kontextu, jak vyplynulo z jeho vyjádření pro lidovky.cz, podezírá prezidenta z proruské orientace: „Miloš Zeman je křižákem české politiky, který dělá všechno proto, aby ruské pravoslaví dostal zadními vrátky až na Pražský hrad.“ Jak to vidíte Vy? 

Ač jsem nevěřící: „Blahoslavení chudí duchem.“ Pana Vondru bych už ani do domova důchodců nepustil. Měl by následovat pana Schwarzenberga a dát si pokoj. To je vyjádření tak chudé duchem, že nemá cenu se tím zabývat, stejně tak jako komentovat Schwarzenberga. Hlupák hlupákem zůstane, ať dělá, co dělá.

Nesouhlas zazněl i po jeho návštěvě v rehabilitačním ústavu v Brandýse nad Orlicí. „Sloučení handicapovaných dětí s těmi nehandicapovanými je neštěstí pro obě skupiny,“ řekl prezident a sklidil kritiku jak od premiéra, řady dalších politiků, tak od odborníků. Obecně se reakce shodují v tom, že Zeman boří snahu několika generací…

Myslím si, že tohle jeho vyjádření bylo špatně interpretované a pochopené. Domnívám se, že pan prezident měl na mysli slučování vážně mentálně handicapovaných dětí se zdravými a určitě neměl na mysli žádné pohybové handicapy. Pro některé děti, ke kterým příroda byla méně spravedlivá, které nejsou schopné držet krok se zdravými a které potřebují zvláštní péči, může být nepříjemné být v kontaktu s těmi, které jsou na tom jinak. Zdravé děti pak zase mohou špatně reagovat na to, když se musí přizpůsobovat. 

Necelé dva roky po nástupu do funkce se Zeman jako první přímo zvolený prezident těší důvěře 47,7 % lidí. Přitom ještě před pár týdny bylo číslo snad o desítku nižší. Ukazuje to průzkum SANEP. Čemu přikládáte ten nárůst a bude dál popularita prezidenta stoupat? 

Lidé si na prezidenta zvykají, chápou jeho výroky v kontextu dalších vyjádření. Pokud by neexistoval souboj mezi ním a sdělovacími prostředky… Když si vezmu, co si k němu dovolí některá média! To už nemá se slušností nic společného. Lidé pochopili, že nemohou věřit médiím a to je důvod obnovení důvěry v prezidenta.

Co si myslíte o avizované kandidatuře Zdeňka Škromacha na prezidenta?

Myslím si, že si to Zdeněk Škromach ještě rozmyslí. Právo kandidovat má samozřejmě kdokoliv, pokud splní podmínky zákona. Pokud si ovšem myslí, že by uspět mohl, nikdo mu v tom jistě bránit nemůže a nebude. 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…