Hrůza. Promarněný čas. Dluhy. Petr Bendl o komunistech s ČSSD ve Středočeském kraji

06.10.2016 15:58

ROZHOVOR „ČSSD vládli s komunisty v kraji 8 let a kromě populistického rozdávání a skandálů, kterých jsme byli svědky, se kraj nikam neposunul. Nemocnice už jsou zase zadlužené, výdaje na opravy silnic klesly na polovinu, méně financí dává kraj i na sociální oblast a školství. Z toho co 8 let avizovali, že zlepší a změní se neudálo vlastně nic," říká Petr Bendl, který kandiduje za ODS do zastupitelstva Středočeského kraje.

Hrůza. Promarněný čas. Dluhy. Petr Bendl o komunistech s ČSSD ve Středočeském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství v demisi Petr Bendl

Kandidujete do krajského zastupitelstva za ODS ve Středočeském kraji. Jako hejtman jste již v kraji působil dokonce dvě volební období, a to od roku 2000 do 2008, co se zde za tu dobu změnilo nejvíce?
 
Mám pocit, že v podstatě nic. ČSSD vládli s komunisty v kraji osm let a kromě populistického rozdávání a skandálů, kterých jsme byli svědky, se kraj nikam neposunul. Nemocnice už jsou zase zadlužené, výdaje na opravy silnic klesly na polovinu, méně financí dává kraj i na sociální oblast a školství. Z toho co 8 let avizovali, že zlepší a změní se neudálo vlastně nic. 
 
Od té doby vládnou v kraji sociální demokraté s komunisty, jak byste těch osm let ohodnotil?
 
Promarněný čas s dluhy na krku.
 
 
Současný ministr Jurečka hovoří o krizi zemědělství, Vy, jako bývalý ministr zemědělství s ním nesouhlasíte, jak to tedy podle Vás je?
 
Myslím, že nespokojenost je na místě vždy, neboť vždy je co zlepšovat, ale když vidím jak se chopili lidé komunisty ukradeného majetku a co za ty léta dokázali, smekám klobouk. Pokud někde má zemědělství krizi, pak je to v obsazení ministerstva. Vymýšlí samé nové předpisy a povinnosti a co mě trápí nejvíc, je podpora velkých firem na úkor malých. Ta je zřetelná.
 
V rámci výzkumu, kdo z bývalých hejtmanů je nejoblíbenější a na koho se nejčastěji vzpomíná, jste se stal vítězem, čím si myslíte, že jste si to zasloužil?
 
Je to milé a pro mě osobně určitě velké zadosti učinění, které ale netřeba přeceňovat. Beru to s pokorou. Život jde dál a co bylo, bylo.
 
 
Jak se díváte jako „Středočech“ na vyhrůžky pražského magistrátu, že nepustí do Prahy velké nákladní automobily a že řidiči osobních aut, kteří dojíždějí za prací do našeho hlavního města mají vinou modrých zón stále menší možnosti zaparkovat?
 
Je to nezodpovědná arogance moci. Když si navíc člověk uvědomí, že ČSSD má na magistrátu náměstka přes dopravu a hejtmana ve Středočeském kraji a přesto jej odmítnou vzít na jednání k tak závažnému problému, který komplikuje už život nejen Středočechům, ale už i Pražanům, tak nezbývá než konstatovat, že jejich osobní zájmy a nevraživosti mají přednost před řešením konkrétních problémů lidí. Smutné!
 
Máte nějaké řešení, jak problém s parkováním, který řeší spousty řidičů, kteří ze Středočeského kraje dojíždějí a chtějí někde na kraji Prahy zaparkovat a pokračovat hromadnou dopravou, vyřešit? Vždyť už není téměř kde.
 
Mám stejný, jako každý, kdo dojíždí do Prahy. Žádná záchytná parkoviště, všude se platí neúměrné vyděračské poplatky, které ja každý nucen zaplatit. Středočeský kraj v tomto ohledu zcela zaspal a neschopnost jednat o problému s Prahou je jen potvrzením tohoto faktu.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…