Stydíte se za Babiše? Budete na billboardu a všichni vás uvidí. Ano, i vy. Zde je nabídka

14.12.2018 20:44

ROZHOVOR Marketingový odborník Jaroslav Poláček se stydí za premiéra Andreje Babiše a rozhodl se jednat. S kolegy ve firmě vymysleli plán. Každý, kdo má zájem, si u nich může pronajmout billboard, na němž bude jeho vlastní obličej s nápisem: Stydím se za premiéra. Náklady za grafiku a tisk míří k autorovi nápadu. Během několika dní projevila zájem více jak stovka lidí a billboardy by měly být po České republice vidět v druhé polovině ledna. I přesto, že Poláček vedl celostátní kampaně pro lidovce i TOP 09 v letech minulých, tvrdí, že jde o jeho vlastní iniciativu bez jakéhokoliv politického vlivu.

Stydíte se za Babiše? Budete na billboardu a všichni vás uvidí. Ano, i vy. Zde je nabídka
Foto: archiv
Popisek: Jaroslav Poláček

Nechci s vámi řešit důvody, proč se stydíte za premiéra Andreje Babiše. Domnívám se, že je všichni dobře známe a zaznívají kolem neustále. Zajímá mě, jestli je zájemců o billboard, na nějž se sami nechají vyfotit, stále stovka, nebo číslo stoupá?

V tuto chvíli máme poprávku zhruba ve výši sto billboardů, konkrétně 107.

Anketa

Na čí straně jste ve sporu o zastavení evropských dotací Agrofertu?

hlasovalo: 31064 lidí

Očekával jste tak vysoký zájem?

Ne. Zatím jsem potěšen, příspěvek na Facebooku oběhnul přes 60 tisíc lidí. To mě překvapilo, protože nebyl nijak komerčně podporovaný. Konečně vy sama můžete vidět, že je tam zhruba pět stovek sdílení a lidé tím příspěvek sami dostali k široké skupině lidí. Máme v tuto chvíli 107 lidí, kteří by s námi do toho chtěli jít. Až budeme vědět definitivní číslo, můžeme poptávat cenu, která se vyvine podle finálního počtu. Co je velmi důležité a rád bych to podtrhnul, že do 18. prosince je možné nejjednodušším způsobem do zprávy na sociální síti napsat: Jdu do toho taky. A danému člověku se ozve někdo z mého týmu a vyřídí s ním produkční záležitosti.

Jak dlouho takový billboard zůstane?

Doba pronájmu billboardu je na měsíc, bohužel v České republice je to vymezeno do 31. dne v měsíci. My to chceme stihnout v lednu, protože v únoru bychom mohli mít nějaký problém. Kdyby byly vyhlášeny evropské volby, tak kvůli novému volebnímu zákonu není možné vstupovat do kampaně jednoduše nějakým prohlášením, ale musí proběhnout registrace třetí osoby a tak dále. Chceme to tedy stihnout v lednu, a protože jsou v tom svátky, tak jsme produkčně našlapaní. Zatím máme v plánu, že billboardy by se měly objevit 14. ledna a zůstat do 30 ledna.

Hrubý odhad jistě musíte mít. Na kolik tedy zájemce vyjde nechat se vyfotit a mít billboard s nápisem: Stydím se za premiéra?

V tuto chvíli přesně nevíme, ale píšeme všem, že hrubý odhad nájmu je pět tisíc korun. Já chci věřit tomu, že bude nižší, ale nechci slibovat, co nesplníme. Pět tisíc je konzervativní odhad, kolik by to mohlo stát, a bude záležet na finálním vyjednávání. Kdyby se náhodou do 18. prosince stalo, že přibude další stovka ploch, tak naše vyjednávací síla o ceně bude úplně jiná a částka se může změnit. Tohle je odhad vycházející ze zkušeností a uvidíme.

Anketa

Myslíte si, že by ředitel René Zavoral měl v Českém rozhlase provést zásadní změny?

97%
3%
hlasovalo: 5530 lidí

Zájemců je tedy přes stovku a vy nabízíte grafiku a tisk zdarma. Znamená to náklad pro vaši firmu. Tedy v době, kdy jste akci vyhlašoval, jste si byl vědom, že sám budete muset investovat, respektive vaše firma. Jste schopen nám prozradit, jaké náklady za ten tisk a grafiku pro 100 billboardů budou? Kolik investujete do tohoto nápadu?

Co se týká nákladů na grafiku, úplně přesně nevím, ale domnívám se, že stejně jako nápad vznikl – tedy z nějakého pocitu a díky tomu, že kampaně produkuji už deset patnáct let – dokážu sehnat lidi, kteří rádi pomohou za ceny řekněme takové, aby to firmu nepoložilo. Počítám s tím, že investice firmy PRodukujeme směrem k této kampani bude celkově někde kolem padesáti tisíc korun. Jde o hrubý odhad, opět záleží na počtu. Asi dvacet pět tisíc půjde na tisk a určitě si něco vezme grafika, protože každý billboard bude originální, bude mít svůj obličej, každý se musí připravit samostatně. Momentálně pracuji, aby grafika byla velmi zajímavá a nezapadla mezi billboardy ostatní a aby byla vidět.

Objeví se v objednávkách politická konkurence? Vím, že jste vedl volební kampaně pro KDU-ČSL v letech 2008–2009 a pro TOP 09 v letech 2009–2016. Je vaše jednání apolitické? A nakolik bude chtít nápadu využít politická konkurence?

Myslím, že není v protikladu jednání politické a občanské, nicméně není to něco, co by vzešlo po dohodě s jakoukoliv politickou stranou. Jde čistě o moji soukromou aktivitu a kolegů, kteří jsou v PRodukujeme. Jedná se o naši občanskou aktivitu, protože nám prostě není lhostejné, jaké jméno má naše země kvůli tomu, co se děje kolem premiéra Andreje Babiše. To je primární a hlavní motivace. Vlastně bych nerad cenzuroval kohokoliv, kdo bude na billboardu chtít mít obličej, a zjišťovat, jestli náhodou není členem té či oné strany. Není to primární zájem, a jak jsem se díval na seznam, tak drtivá většina zájemců jsou normální lidé, kteří nezastávají žádné vysoké parlamentní nebo jiné funkce. Na druhou stranu výjimka potvrzuje pravidlo a já nemohu vyloučit, že tam někdo takový nakonec bude.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…