Jít s Babišem proti korupci, je jako jít s hovnem proti špíně, míní aktivista

16.08.2017 13:20

„Na rovinu musím říct, že Andrej Babiš je pro mě jedním z nejpodlejších politiků v polistopadové éře. S vysokým stupněm sociopatie rozděluje společnost, ubírá lidem svobodu a represivními zákony vrací společnost někam do padesátých let. Káže vodu, pije koňak,“ říká bez skurpulí zakladatel iniciativy „Radostné Česko bez EET“ Boleslav Buzek. Podle něj v každé vyspělé společnosti, dokonce i v naší před Babišem, politik odstoupí na základě daleko menších morálních nebo kriminálních prohřešků či podezření. Babiš by teď proto bezodkladně měl zpytovat svědomí, omluvit se a okamžitě odstoupit. „Možná chtěl i něco změnit k lepšímu. Bohužel má ve své osobnosti ještě pýchu, chamtivost, předsudky, lži a nenávist,“ zmiňuje Buzek kromě jiného na jeho vrub.

Jít s Babišem proti korupci, je jako jít s hovnem proti špíně, míní aktivista
Foto: repro Facebook
Popisek: Boleslav Buzek

Soudě podle toho, co zveřejňujete na Facebooku Radostné Česko bez EET, tak asi máte radost, nebo mírněji řečeno zadostiučinění, kolem policejní žádosti o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání, je to tak? Co by měl Babiš v těchto dnech udělat? Měl by třeba odstoupit z voleb?

Na rovinu musím říct, že Andrej Babiš je pro mě jedním z nejpodlejších politiků v polistopadové éře. S vysokým stupněm sociopatie rozděluje společnost, ubírá lidem svobodu a represivními zákony vrací společnost někam do 50. let. Káže vodu, pije koňak. Působí devastující škody jak společenské, tak ekonomické. Ty se bohužel již začínají projevovat. Jeho vzorec chování je podobný bakterii. Jde pouze tam, kde je nejvíce živin, a chce zhltnout vše na co má chuť. Chybí mu pokora, úcta k životu a k člověku, nerespektuje demokracii.

V každé vyspělé společnosti, dokonce i v naší před Babišem, politik odstoupí na základě daleko menších morálních nebo kriminálních prohřešků či podezření. Babiše stále část národa vnímá jako autoritu. Bohužel lidem ukazuje velmi špatný vzor. Co mě děsí je, když někteří jeho příznivci tvrdí „No a co, ostatní kradou taky…“. Měl by zpytovat svědomí, omluvit se a okamžitě odstoupit.


Anketa

Půjde Babiš do kriminálu?

11%
89%
hlasovalo: 3736 lidí

Kolem Babiše během pár dní nastala pěkná mela. On sám řekl, že se cítí jako v 50. letech, političtí vězni proti tomu protestovali... Do toho hnutí ANO zpochybňuje vyšetřujícího policistu a internet se baví tím, že Babiš půjde ,,do tepláků". Co o tom všem soudíte vy?

Výrok Andreje Babiše je tragikomický. Sám používá manýry padesátých let a pak si na ně stěžuje. Uráží nejen politické vězně, ale miliony slušných Čechů. Do společnosti vnesl zášť, živnostníky označil plošně za zloděje, kteří neplatí daně, a zavedl represivní zákony založené na presumpci viny. Jeho zákony jen ubírají čas a svobodu a postrádají jakoukoliv úctu k lidem s menší počítačovou gramotností. Každý musí neustále online prokazovat svou nevinu. Ve vyspělém – západním – světě je to něco nevídaného. Andrej Babiš zasel vítr a sklidí bouři.

Množí se také hlasy, že načasování žádosti je ,,účelovka“ ,,Chovancovy“ policie, ovšem oproti tomu zaznívá, že tomu tak rozhodně není. Jak byste tuto situaci pojmenoval vy?

To je před volbami u nás prakticky pořád. Já ale věřím policii jak v její profesionalitě, tak i v nezávislosti. Jsem naopak rád, že se policejní složky nebojí zasahovat proti lidem jako je Andrej Babiš. Místo toho, aby sám požádal o vydání a snažil se vše vysvětlit, pouze trapně zapírá, neustále mění svá vyjádření a schovává se za pohádku o účelové kampani.

Hne se ve voličích ANO svědomí a zváží svou volbu, jak předpokládá Miroslava Němcová? Anebo je pravda taková, že Babišovi voliči svůj ,,idol“ tak zbožňují, že mu přiřknou roli mučedníka a ještě více si ho oblíbí?

Voliči ANO svědomí mají. Pouze se nechali napálit obchodníkem s iluzemi. Věří mu, že zde dělá pořádky. Opak je však pravdou. Zloděj křičí – chyťte zloděje, rozděluje společnost, dotacemi vysává energii druhým, používá nekalé praktiky k politickému boji atd. Část voličů se odkloní ještě před volbami, někteří to pochopí později, až prozřou. Problémem je i lidské ego, přiznat si omyl a přijmout změnu, jiný postoj. Andrej Babiš je pro mnohé v podvědomí i silným archetyp podobný např. Jánošíkovi. Stačí najít v někom nějaký „proti-archetyp“ a bude výrazně oslaben. Babiš je pouze tak silný, jak slabí jsou jeho oponenti. V Česku bohužel chybí silná, výrazná osobnost, která by se mu otevřeně postavila.

V případě vazby či vězení Andreje Babiše nastane u některých lidí v první fázi dojem, že se vrací Česko zpět někam do dob opoziční smlouvy. Je pak na politicích, aby lidem ukázali, že se společnost i politická kultura múžou očistit a zlepšovat. Myslím ale, že to chce hodně nové politické krve.

Jste znám jako velký protivník EET. Na FB stránce Radostné Česko bez EET jste kromě jiného napsal: „Oligarchové se dnes bohapustě vysmívají policii i demokracii. To se musí změnit...“ A k tomu jste přiložil i fotku, na níž je napsáno, že „jít s Babišem proti korupci, je jako jít s hovnem proti špíně“. Kde berete takové nápady?

Stránky Radostné Česko bez EET mají 40 tisíc členů. Příspěvky se tvoří i na základě zaslaných námětů a informací od těchto členů, a to nejen z Česka, ale i ze Slovenska, z Chorvatska a z dalších zemí. Za tuto spolupráci jsem jim nesmírně vděčný. Osobně si myslím, že politice chybí humor, tak ho tam částečně vnáším.

Líbila se vám svatba Andreje Babiše? Odehrávala se právě na farmě Čapí hnízdo – není to ironie? A vyrojila se k tomu i kritika: Babiš si najednou vzpomněl, že se chce ženit, aby chytil lidi za srdce. Svatba byla nevkusná, jakoby z Ruska, a zpíval na ní Michal David. Svatba byla z nakradených peněz. Co z této kritiky byste si přivlastnil, co vám mluví z duše?

Láska a dobré vztahy je to nejcennější, co v životě máme. Přeji to všem, ať jde o kohokoliv. To jak si jí manželé Babišovi udělali, je jejich výsostné právo.

Babiš dost často říká, že tím, že šel do politiky, si podělal život. Podobně hovořil i v neděli na TV NOVA v Letním interview. „Zestárnul jsem o patnáct let, v červenci 2013, než jsem šel do politiky, jsem měl 77 kg, deset procent tuku a kondičku asi čtyřicetiletého občana... no ale nechci brečet. Je to tak, jak jsem řekl nedávno – když jsem šel do politiky, tak jsem si podělal život. Je to prostě politika, svět špíny a podrazů...“ Co byste na to Babišovi odpověděl, pokud byste seděl v tu chvíli naproti němu a on by říkal toto?

Pan Babiš má v sobě hravé dítě, což je krásné. Možná chtěl i něco změnit k lepšímu. Bohužel má ve své osobnosti ještě pýchu, chamtivost, předsudky, lži a nenávist. Tato kombinace z něj dělá místo moudrého vůdce nebezpečného sociopata, který si myslí, že mu Česko včetně jeho občanů patří. Proto říká, že chce stát řídit jako firmu – jeho vlastní firmu. Společnost mu naštěstí přirozeně nastavuje zrcadlo. Ničí hlavně sám sebe.

Babiš v tomtéž pořadu také uvedl, že jej „hodně lidí totálně nenávidí kvůli EET...“ Máte k tomu nějaký dovětek?

EET poškozuje majoritní slušnou většinu. Je to nesmyslný nástroj, který používají jen tři malé východní státy na celém světě. Nesmyslná byrokracie, která krade čas i peníze. „Velký bratr“ Andreje Babiše vůči konkurenci. Nejenže nepřináší více vybraných peněz na daních, ale naopak výběr daní komplikuje. Lidé místo toho, aby více pracovali, tak musí více vykazovat, tráví dlouhé hodiny nesmyslným vykazováním pro stát. Česko má nejvyšší míru byrokracie v podnikání v Evropě. Děláte činnost, která vás nenaplňuje, ale stresuje. Dlouhodobý důsledek je pak pomalé chátrání celé společnosti.

Je známo, že Andrej Babiš nemá příliš rád předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska a říká o něm, že přestože je v politice již od roku 1990, tak o něm vlastně nikdo nic neví. Prý ale skvěle mluví, skvěle lže. Souhlasíte alespoň v tomto s Babišem?

S pana Kalouskem nesouhlasím s jeho pohledem na zákon, který vedl k solárnímu boomu, a s jeho angažovaností v přípravě zákona o registračních pokladnách, na kterém se podílela ČSSD. V době krize bych mu vyčetl, že jako ministr financí snížil mzdy státním zaměstnancům. Ti např. spláceli hypotéky a jeho opatření jim výrazně zkomplikovalo život. V současnosti si ho jako politika vážím za jeho ideály, které směřují k větší svobodě, k toleranci ve společnosti i k štíhlému státu. Možná pan Kalousek mění názory, ale vědomě nelže.

Spekuluje se, že v případě, že by hnutí ANO vyhrálo volby, tak by namísto Babiše byl jmenován na post premiéra dnešní ministr životního prostředí Richard Brabec.  Jak byste vnímal tento možný tandem Brabec–Babiš? Prý by Babiš významně tahal za nitky...

Hnutí jednoho muže se bez Babiše zhroutí jako domeček z karet. Většinu tvoří necharismatičtí prospěcháři, loutky Andreje Babiše. 

Policie chce údajně prošetřovat i další příbuzné Andreje Babiše a jeho spolupracovníky. Babiš měl podle všeho všechny řídit, a to zcela vědomě s cílem získat finanční prostředky z dotace ROP střední Čechy. Žádost prý obsahuje jména Babišovy dcery z prvního manželství Adriany Bobekové, dále Babišovy ženy Moniky a jejího bratra Martina Herodese. Nechybí ani jména Zdeněk Kubiska, Jan Platil, Luděk Kalivoda, Jana Mayerová a Josef Nenadál. Policisté podle informací deníku Právo vypočetli i způsobenou škodu, jež by měla dosahovat 49 997 443,36 korun. Lze k tomu něco dodat?

Jestli to celé skutečně řídil Babiš, který tímto vyfoukl omezené dotační peníze jiným, je to podlé. A co to jsou dotace? Energie druhých. Daně důchodců (platí např. DPH), uklízeček, učitelů, huťařů.. Mě osobně by např. nikdy nenapadlo si vzít dotace třeba na svůj elektromobil Tesla X. Hanbou bych se propadl, že mě musí dotovat jiní, když to nemám zapotřebí.

Babiš vykládá, jak chce stavět silnice a železnice, zvedat důchody a platy učitelům, vybírat daně, šetřit peníze státu... Věříte mu?

V žádném případě. Babiš se chová jen jako prospěchář a populista. Neustále omílá, že bude líp. Nikdy ale neřekl nebo nevysvětlil, jak chce to či ono zlepšit. Za jeho účasti ve vládě stoupl například počet úředníků o více než 30 tisíc, což představuje zátěž pro státní rozpočet přibližně 50 miliard korun. Pro informaci jde asi o zbytečné výdaje 5000 Kč každého z nás včetně nemluvňat. Možná opticky zvyšuje důchody, ale životní úroveň důchodců se nějak nezvýšila, spíše naopak. Zároveň tím, že nechal po odeznění krize dolní sazbu DPH na nejvyšší světové úrovni 15 % (Německo 7 % pro srovnání), státem „okradl“ za své působení důchodce a nízkopříjmové skupiny asi o 20 tisíc korun. Zkrátka potřebuje peníze na lumpárny, např. podporu biopaliv, na které sám vydělává.

Čistě prognosticky: Skončí Andrej Babiš v kriminále? Právník a novinář Tomáš Němeček odhaduje, že dle zákoníků by mohl dostat pět až sedm let odnětí svobody, ovšem nevěří, že k tomu dojde... A co vaše žaloba, trestní oznámení na Babiše? Jak to se vyvíjelo?

Andrej Babiš má na sobě tolik špíny už z dob kdy „pásl“ Zemana nebo Grosse, že zajisté v kriminále skončí. I korunové dluhopisy jsou jasným účelovým krácením daní. Ohledně mé žaloby soud čeká na vyjádření Ministerstva financí. Co se týče série trestních oznámení, budu více vědět po návratu právníka z dovolené. Mé oznámení podané v Ostravě se vrátilo s tím, že vyšetřovatel nespatřuje ve výrocích pana Babiše vadná jednání. S tím nesouhlasím, ale věřím, že svou práci dělá vyšetřovatel dobře. Jisté je jedno. Andreji Babišovi se podařilo proti sobě rozeštvat společnost. I když v demokratických státech platí svoboda slova, podněcování k nenávisti vůči třídám, rasám nebo skupinám osob se nesmí tolerovat. Vypadá to vždy na začátku nenápadně, ale z historie víme, že toto vede k rozvratu společnosti i k třídnímu boji nebo k občanské válce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Přijedou a diví se: ,,Co máte ze života? Pořád pracujete.” Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

4:44 Přijedou a diví se: ,,Co máte ze života? Pořád pracujete.” Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

Přesně před týdnem oficiálně odstartovala koalice Přísaha a Motoristé sobě svou kampaň do eurovoleb.…