Jsme ve válce s islámem. Buď muslimy odsuneme, nebo nás ovládnou. A občanská válka ve Francii, zhroucení Západu, Putin a Trump… Židovský intelektuál z Paříže promlouvá

16.08.2016 11:31

ROZHOVOR Židovský intelektuál Martin Janeček, který má české, izraelské i francouzské občanství, říká, že „především musíme dobře chápat, že jsme ve válce s islámem. Jistěže ne s každým, kdo byl jako muslim vychován. Ale s muslimskou ideologií, která nařizuje usilovat o světovládu“. „Dříve nebo později země jako Francie si budou muset vybrat. Buď zorganizovat podobný odsun své muslimské populace, nebo se nechat od ní ovládnout,“ dodal Janeček.

Jsme ve válce s islámem. Buď muslimy odsuneme, nebo nás ovládnou. A občanská válka ve Francii, zhroucení Západu, Putin a Trump… Židovský intelektuál z Paříže promlouvá
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Všude vlají francouzské vlajky

Co říkáte teroristickým útokům v Nice, podřezání katolického kněze, útokům v Německu? Není pomalu dne, aby nebyla zpráva o útoku muslimských imigrantů na Evropany…

Řekl bych, že především musíme dobře chápat, že jsme ve válce s islámem. Jistěže ne s každým, kdo byl jako muslim vychován. Ale s muslimskou ideologií, která nařizuje usilovat o světovládu. Toto úsilí se jasně projevilo od samého začátku islámu a pokračovalo historií čtrnáct století. Nikdy úplně nepřestalo. Jenom poměr sil mezi muslimy a jejich odpůrci byl takový, že nemohli vždy postupovat.

V současnosti se tento poměr sil vyvíjí ve prospěch muslimů – především kvůli naprostému duchovnímu a morálnímu zhroucení Západu. Muslimové si uvědomují, že se jim nyní nabízí nová naděje světovlády dosáhnout, a tak se mobilizují. Útočí stále prudčeji.

Anketa

Který vládce Ruska byl nejlepší?

1%
3%
0%
83%
hlasovalo: 6657 lidí

Ve zprávách se ale často objevuje, že šlo o šílence, vyšinuté jednotlivce…

Bylo by vážným omylem se domnívat, že nedávné masakry byly spáchány nějakými vyšinutými jednotlivci. Jde naopak o akce dobře plánované a promyšlené. Hlavní starostí islamistů je, aby se masy muslimů usazené v Evropě neasimilovaly k místnímu obyvatelstvu. Je proto třeba, aby mezi muslimy a místními lidmi bylo napětí a nepřátelství tak silné, aby se asimilace stala nemožnou. Je pravděpodobné, že i nedávná kolektivní znásilnění místních žen v Německu a ve Švédsku muslimy byla zorganizovaná s tímto úmyslem. Muslimové potřebují jednak pokračování masového přistěhovalectví a jednak potřebují zabránit asimilaci muslimských přistěhovalců.

Co z toho všeho plyne pro nás?

Zaprvé musíme zásadně odmítat všechny scestné ideologie o já nevím jakém všelidském bratrství. Život je boj. Buď jsi pán, anebo pes! Je třeba se rozhodně vyhnout tomu, abychom se dostali do situace podobné té, ve které jsou národy západní Evropy. Přistěhovalectví je třeba přísně kontrolovat a udržovat ve velmi omezeném počtu. A samozřejmě se zásadně vyhnout přistěhovalectví muslimů. I ve Spojených státech Donald Trump řekl, že bude-li zvolen prezidentem, nepřipustí příchod žádných muslimů.

Jaká je nyní situace ve Francii? „Jsme na pokraji občanské války,“ řekl šéf francouzské vnitřní bezpečnostní služby DGSI (Direction générale de la Sécurité Intérieure) Patrick Calvar… 

Pan Patrick Calvar jistě dobře ví, co říká. Našel jsem si jeho jméno na internetu. Je ročník 1955, původem Bretonec. Narodil se ale na Madagaskaru v době, kdy ten ještě patřil Francii. Začal jako policejní komisař a udělal pak kariéru v bezpečnostních službách. Dlouho vedl služby kontraterorismu a arabsko-muslimského světa.

Mluví zcela správně o občanské válce ve Francii. Učme se z historie! V jedné zemi prostě nemohou trvale žít dvě znepřátelené národnosti, z nichž ani jedna nemá jasnou převahu. U nás po Mnichovské dohodě v roce 1938 byl vyhlášen německý Protektorát Čechy a Morava. Po porážce Německa pak došlo k odsunu sudetských Němců.

Anketa

Který prezident USA byl nejlepší?

0%
32%
0%
7%
0%
25%
0%
1%
hlasovalo: 3022 lidí

Dříve nebo později země jako Francie si budou muset vybrat. Buď zorganizovat podobný odsun své muslimské populace, nebo se nechat od ní ovládnout. Západoevropské elity mají dnes skutečně blízko k sebevražednému jednání. Ve Francii současná vláda vede určité vojenské akce proti Islámskému státu v Sýrii a v Iráku, jakož i proti podobným silám v Africe. Především by ale měla zarazit příchod dalších a dalších muslimů na francouzské území. Jak pak mohou hájit Francii, když je do značné míry už obsazená nepřáteli? To je, jako kdyby Beneš býval chtěl bránit Československo s třemi miliony sudetských Němců na našem území! Místo toho francouzští socialisté, ale i mnoho představitelů pravice, se především snaží oslabit jedinou organizovanou sílu usilující o obranu Francie. Tou je Front National Marine Le Penové.

Muslimové podřezali kněze. O pár dní později těžkooděnci násilně vyklidili kostel svaté Rity, když tam byla sloužena mše. Marine Le Pen řekla, že by se tohle v mešitě ve Francii nestalo. Marion Maréchal napsala, že toto je „Francie roku 2060“. O čem to podle vás svědčí? Nezničíme sami vlastní civilizaci, než ji zničí islám? Sám jste hovořil o duchovním a morálním zhroucení Západu…

S letními prázdninami jsem se zase vrátil do Francie ke své milé rodině. Krátce po příjezdu jsem se zúčastnil demonstrace na náměstí Trocadéro proti chování socialistické starostky Paříže paní Anne Hidalgo, která onen večer pozvala na pařížskou radnici masu muslimů, aby s nimi slavila konec celodenního půstu Ramadan. Řečníci zdůrazňovali, že starostka z městského rozpočtu předává obrovské částky na muslimské kultovní výdaje zcela v rozporu se zákonem z roku 1905, podle kterého „…la République ne subventionne aucun culte” (Republika nepodporuje finančně žádné vyznání). Socialisté si tak zcela protizákonně budují voličskou základnu z občanů muslimského vyznání. Článek, který jsem o tom napsal v serveru www.eurabia.cz, má titul: „Nejhoršími nepřáteli naší civilizace nejsou ti, kteří ji napadají zvenčí, nýbrž ti, kteří ji zrazují zevnitř“. To tedy mohu opakovat, v odpovědi na vaši otázku.

Nezapomínejme, že svatá válka je jednoznačně náboženskou povinností muslimů. Ti umírněnější z nich se snad pokouší omezit násilí na bojovníky. Jiní jsou ale přesvědčeni, že ti, kteří bojují slovem, a ne zbraní, mohou být též pokládáni za bojovníky. Ve jménu této zásady už v dubnu 1996 islamisté zabili sedm mnichů trapistů v alžírské obci Tibhirine. Celkem od roku 1994 do roku 1996 bylo v Alžírsku zabito devatenáct katolických duchovních, mimo jiné prvního srpna 1996 byl islamisty zabit Mgr. Pierre Claverie, biskup města Oran.

Jaký je váš názor na Donalda Trumpa. Je označován za islamofobního agenta Putina...

Doufám, že Donald Trump bude zvolen. Co se týče Putina, chápu, že mnoho Američanů i Evropanů mu nedůvěřuje. Jeho vazby se syrským režimem a s Íránem, současné zlepšení jeho vztahů s Tureckem, to všechno jsou samozřejmě zneklidňující věci. Na druhé straně víme, že v zemích jako Francie dnes konzervativně orientovaní lidé sympatizují s Putinem, zatímco představitelé protinárodní levice se zastávají Čečenců. Nechtějí vzít na vědomí, že v roce 1991 Rusové poskytli nezávislost všem svazovým republikám, ve kterých miliony Rusů žily často už staletí. Ti pak byli vyhnáni; v nejlepším případě se mohli stát občany druhé kategorie. Chtít, aby Rusko opustilo i všechny autonomní republiky a autonomní oblasti, to je skutečně chtít od něj, aby spáchalo sebevraždu. Nechci popírat, že Putinovo Rusko může pro nás představovat určitou hrozbu. Myslím si ale, že bychom ji neměli příliš zdůrazňovat. Je třeba vybudovat co nejširší alianci všech mocností, které čelí muslimské hrozbě. Islám tradičně využívá rozporů mezi svými odpůrci.

Víme, že mnoho ruských osobností se islámu obává. Mnozí z nich se však ještě více obávají Spojených států a Západu vůbec. A tyto jejich obavy nejsou zcela bezdůvodné. Současné sblížení Rusů s Turky je možné chápat jako manévr, jak zabránit vytvoření spojenectví Turecka se Západem a s Ukrajinou proti Rusku. Myslím si, že především musíme udělat všechno, abychom zabránili možnému pokusu Ukrajinců o znovudobytí Krymu.

Co se týče Trumpa, nemyslím si, že je agentem kohokoli. Bude-li zvolen, doufám, že povede americkou zahraniční politiku v podobném duchu, v jakém ji vedl jeho republikánský předchůdce George Walker Bush.

Jaký očekáváte výsledek prezidentských voleb v Rakousku a ve Francii? Jakou šanci má podle vás Norbert Hofer a Marine Le Penová?

Určité šance samozřejmě mají. A i my Češi bychom je měli nějak podpořit. Třeba tak, jak náš bývalý pan prezident Václav Klaus podpořil v Německu stranu Alternative für Deutschland v zemských volbách v březnu 2016.

Ve Francii podporujete Marine Le Penovou. S ní je v politické frakci Tomio Okamura. Koho volíte u nás?

Deník MF Dnes napsal ve svém čísle z 8. 8. 2016, že „Do krajských voleb jdou strany sázející na protiimigrační kartu. Nejméně sedm kandidujících stran a hnutí se profiluje jako protiislámské, antiuprchlické“. Takže si budu ještě muset zjistit, které z těch hnutí může nejlépe svůj program uskutečnit.

 

Dr. Martin Janeček (narozen 1942 v Praze) má po matce židovské předky a jeho otec byl katolík. Má český, francouzský i izraelský pas. V roce 1964 odešel antikomunista Janeček do zahraničí a usadil se ve Francii, kde získal občanství. Na pařížské univerzitě vystudoval dějiny, dějiny umění a mezinárodní vztahy. Po dosažení doktorského titulu působil jako učitel na škole výtvarných umění v Orléansu a v Paříži, od roku 1976 až do důchodu pracoval na francouzském ministerstvu školství. Od roku 1979 žije střídavě v Praze a v Paříži. Publicisticky se angažuje v problematice vztahů s muslimským světem, který důkladně poznal během svých cest od Maroka až po Malajsii. Své poznatky a názory publikuje ve francouzském a českém tisku (Prostor, Křesťanská revue, Proglas, Slovo z Jeruzaléma). Je autorem knihy Islámská rozpínavost včera, dnes a zítra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…