K volbám se přihlásilo 27 stran a hnutí

23.03.2010 21:03

Do letošních voleb do Poslanecké sněmovny se přihlásilo 27 stran a hnutí. Je to o jedno více než k volbám před 4 lety.

K volbám se přihlásilo 27 stran a hnutí

K volbám do Poslanecké sněmovny se přihlásilo celkem 27 strana  hnutí. Největší výběr budou mít voliči v Praze, kde kandiduje 22 stran, nejmenší výběr dostanou voliči v Karlovarském a Pardubickém kraji.

Naopak pouze v Praze kandidují Česká strana národně sociální (ČSNS), Humanistická strana (HS), Klíčové hnutí (KH) v čele s bývalou poslankyní Táňou Fischerovou. Podobně jen ve středních Čechách kandiduje strana Liberálové.CZ, pouze v Libereckém kraji pak Národní prosperita (NP).

Jen v Moravskoslezském kraji se do voleb přihlásila strana s obsáhlým názvem "Ježíš je Pán. Nechme se vést Duchem Svatým a ať Ježíš je naším Pánem, www.jezisjepan.cz". Jedná se o někdejší stranu 4 VIZE, která se nově přejmenovala teprve počátkem letošního března.

V následujících čtrnácti dnech budou kandidátky kontrolovat krajské úřady. Rozhodnou do 9. dubna. V polovině dubna se strany po losování dozví čísla, se kterými do voleb půjdou. Volby se budou konat 28. a 29. května.

Foto:mzv.cz

reklama

autor: mab

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

4:44 Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

„To mne vede k domněnce, že ten Andrej Babiš, podepsaný vlastnoručně pod dopisem plédujícím za podpo…